«Διεκδικούμε το δικαίωμά μας να ζούμε με αξιοπρέπεια»

Ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ι. Βαρδακαστάνης χθες από τη Λάρισα με αφορμή τη διοργάνωση συλλαλητηρίου στις 2 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη

Δημοσίευση: 12 Νοε 2018 22:28

Δικαίωμα σε μια ζωή με αξιοπρέπεια, εργασία, υγεία και παιδεία διεκδικεί το αναπηρικό κίνημα Θεσσαλίας που προετοιμάζεται για το Παν-αναπηρικό Συλλαλητήριο της 2ας Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Σύσκεψη για τα δικαιώματα των αναπήρων και πασχόντων χρόνιων παθήσεων και των οικογενειών τους, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στη Λάρισα παρουσία του προέδρου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) και του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία, κ. Ιωάννη Βαρδακαστάνη. Στη χάραξη στρατηγικής του αναπηρικού κινήματος και στη σημασία της συμμετοχής στο Παν-αναπηρικό Συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, (Άγαλμα Βενιζέλου, πλατεία Αριστοτέλους) ενόψει της 3ης Δεκέμβρη, Εθνικής Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, αναφέρθηκε ο κ. Βαρδακαστάνης.

«Το αίτημά μας είναι απλό, καθολικό και λιτό. Σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα θέλουμε να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας να ζήσουμε με αξιοπρέπεια. Τα άτομα με αναπηρίες και οι οικογένειές τους πρέπει να μπορούν να ανταποκρίνονται με επάρκεια στις ανάγκες τους. Διεκδικούμε πρόσβαση στην υγεία, την παιδεία, την εργασία. Ο εργασιακός αποκλεισμός των ΑμεΑ, οι διακρίσεις και η φτώχεια που διευρύνθηκαν με τη κρίση πρέπει να σταματήσουν» σημείωσε χαρακτηριστικά και κατέληξε απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους συλλόγους της Θεσσαλίας στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, ενώ ανακοίνωσε ότι συλλαλητήρια διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθούν επίσης την 1η Δεκεμβρίου στο Ηράκλειο Κρήτης και στις 3 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Θεσσαλίας κ. Ράλλης Τσιουλάκης έδωσε το στίγμα της χθεσινής σύσκεψης η οποία αφορούσε στο σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρίες και οι οικογένειές τους. «Θα βγούμε για ακόμη μια φορά στον δρόμο για να διαμαρτυρηθούμε για τις αδικίες που έχουμε υποστεί και για να διεκδικήσουμε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στη ζωή. Αγωνιζόμαστε ενάντια στην πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα των αναπήρων στη μόρφωση, τη δουλειά, την Κοινωνική Πρόνοια και προστασία. Ένα άτομο μπορεί να ζήσει με την αναπηρία του, αλλά δεν μπορεί να ζήσει χωρίς αξιοπρέπεια» είπε χαρακτηριστικά και ολοκληρώνοντας σημείωσε ότι από τα μέχρι τώρα δεδομένα είναι ξεκάθαρο ότι η Θεσσαλία θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο με μεγάλη δυναμική.

 «Αδιαμφισβήτητα τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους έχουν πληγεί με τον πιο σκληρό τρόπο από την οικονομική κρίση και τις οριζόντιες μνημονιακές πολιτικές» τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία, Γιάννης Λυμβαίος και κατέληξε σημειώνοντας ότι τα άτομα με αναπηρίες και οι οικογένειές τους ενωμένοι αγωνίζονται ενάντια στην πολιτική που τους πετά στον «Καιάδα» και τους καταδικάζει στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Της Νατάσας Πολυγένη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass