Σε τρεις πλατείες οι συγκεντρώσεις για το Πολυτεχνείο

ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ, ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ

Δημοσίευση: 16 Νοε 2018 15:26

Με ξεχωριστές εκδηλώσεις θα τιμηθεί η εξέγερση του Πολυτεχνείου του 1973 στη Λάρισα, αύριο Σάββατο.

* Ο Δήμος Λαρισαίων, τιμώντας την επέτειο του Πολυτεχνείου της 17ης Νοέμβρη 1973, οργανώνει εκδήλωση στις 11.30 αύριο το πρωί στην Κεντρική πλατεία. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν μαθητές σχολείων της Λάρισας παρουσιάζοντας τραγούδια για την επέτειο ενώ θα δοθεί και συναυλία από το Μουσικό Σχολείο Λάρισας.

* Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση για την εξέγερση του Πολυτεχνείου του 1973 απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας και η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας (μέλος ΕΕΔΥΕ), σε εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, μικρομεσαίους αγρότες και ΕΒΕ, φοιτητές - σπουδαστές, μαθητές και γυναίκες. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 17 Νοεμβρίου στις 6 μ.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου. «Η εξέγερση του Πολυτεχνείου, στρεφόταν όχι μόνο κατά της στρατιωτικοφασιστικής δικτατορίας, για ψωμί, παιδεία και ελευθερία, αλλά και κατά των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που στήριξαν τη χούντα, την Τουρκική εισβολή και κατοχή μέχρι σήμερα του 40% του εδάφους της Κύπρου και ευθύνονται διαχρονικά για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, το ματοκύλισμα λαών, την επαναχάραξη συνόρων και όλων των δεινών που φέρνει η δράση τους, προκειμένου να εξυπηρετούν τα μονοπώλια. Αυτά τα αιτήματα είναι επίκαιρα και σήμερα», σημειώνουν μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας θα καταθέσει στεφάνι για το Πολυτεχνείο, αύριο Σάββατο 17 Νοέμβρη, στις 11 το πρωί, στην πλατεία Περιφέρειας (παλιά Νομαρχίας), στον ανδριάντα του Ρήγα Φεραίου.

* Το Νομαρχιακό Τμήμα Λάρισας της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην πλατεία Νομαρχίας στις 6 αύριο το απόγευμα, και σε ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «ο Δημόσιος Τομέας συνεχίζει να βρίσκεται στο στόχαστρο ανάλγητων πολιτικών. Το Πολυτεχνείο αποκτά τις δύσκολες αυτές ώρες μια ξεχωριστή διάσταση, δεν είναι μια απλή επέτειος. Είναι μια ιστορία γραμμένη στις καρδιές και τη σκέψη μας, ένα σταθερό σημείο αναφοράς του αγώνα για δημοκρατία, ένα διαχρονικό σύμβολο».

* Ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας καλεί τα μέλη του κόμματος να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση για την επέτειο της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο που διοργανώνει το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Λάρισας, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Νομαρχίας.

Κάλεσμα συμμετοχής σε συγκέντρωση στην πλατεία Ταχυδρομείου στις 6 μ.μ. απευθύνει η Αντιπολεμική Κίνηση Λάρισας, ενώ στον ίδιο χώρο αλλά στις 7 μ.μ. κάνει κάλεσμα και η Συνέλευση Αναρχικών Λάρισας.

Ψήφισμα για τα 45 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου εξέδωσε ο Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου Νομού Λάρισας.

Η ΕΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

H Ένωση Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) τιμά την επέτειο του Πολυτεχνείου και ανακοινώνει ότι θα συμμετέχει στην αγωνιστική συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας αύριο Σάββατο Και ώρα 6 μ.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου Λάρισας.

ΤΟ ΚΚΕ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Με σύνθημα "Το Πολυτεχνείο ζει! Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ"οι Κομματικές Οργανώσεις της Επαρχίας Ελασσόνας του ΚΚΕ διοργανώνουν συγκέντρωση αύριο Σάββατο 17 Νοέμβρη στις 6.00 μ.μ. στην Κεντρική πλατεία της Ελασσόνας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass