Η ΝΔ θα καταργήσει τον νόμο Κατρούγκαλου

ΟΜΙΛΙΑ ΧΡ. ΚΕΛΛΑ ΣΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Δημοσίευση: 16 Νοε 2018 15:44

«Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι πλήρωσαν το “μάρμαρο” της κρίσης και η αγορά δεν αντέχει άλλο την υπερφορολόγηση και την έλλειψη ρευστότητας. Δύο χρόνια μετά, έρχεστε να χειροκροτήσετε ξανά την κατάργηση αυτών που χειροκροτούσατε με τον νόμο Κατρούγκαλου. Δύο χρόνια μετά, το “Κίνημα της γραβάτας”, όπως ειρωνικά το αποκαλούσατε, δικαιώνεται. Εμείς λέμε καλά κάνετε, κάλλιο αργά παρά ποτέ».

Τα ανωτέρω επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο αν. τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βΒουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, κατά την ομιλία του, στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας «Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και άλλες διατάξεις», σημειώνοντας:

«Να απαντήσω στον κ. Βαρδάκη, ο οποίος ανέφερε για το σύστημα, για ήλιο, για σελήνη κ.λπ.

Το σύστημα “ΉΛΙΟΣ” το χρησιμοποιεί η Υπουργός σας. Είναι ένα ενιαίο σύστημα ελέγχου και πληρωμών των συντάξεων. Καμία σχέση δεν έχει με τη σελήνη και τη θάλασσα, και μάλλον είστε βαθιά “νυχτωμένος”.

Λέτε ότι η ΝΔ πήγε την ανεργία στο 27% και εκεί κάνετε λάθος. Να σας ενημερώσω, γιατί μας ακούει ο ελληνικός λαός, στο 27% παρέλαβε την ανεργία η κυβέρνηση Σαμαρά το 2012. Ο κ. Καραμανλής την παρέδωσε στο 9% και το 2012, που ανέλαβε ξανά κυβέρνηση η ΝΔ, η ανεργία ήταν 27%.

200.000 επαγγελματίες τα τρία τελευταία χρόνια σταμάτησαν τις δραστηριότητές τους, εξαιτίας του νόμου Κατρούγκαλου, ο οποίος, σε συνδυασμό με την αύξηση της φορολογίας που ανεβαίνει στο 80%, ήταν καταστροφή, μειώνοντας και τα δημόσια έσοδα.

Το περιεχόμενο του παρόντος νομοσχεδίου κινείται, βεβαίως, σε θετική κατεύθυνση, με τις ρυθμίσεις που εισάγει, αν και συνεισφέρει αποσπασματικά στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

Συγκεκριμένα, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών αφορά ένα μικρό ποσοστό των αυτοαπασχολούμενων, περίπου 250.000 από το 1.280.000 που είναι συνολικά, και αφορά αυτούς, οι οποίοι έχουν εισόδημα πάνω από 7.032 ευρώ.

Στο δεύτερο μέρος του νομοσχεδίου τα διοικητικά ζητήματα των υπηρεσιών και φορέων του Υπουργείου, που εισάγονται, έχουν κοινωνικό πρόσημο σε συνδυασμό με τις ρυθμίσεις για την κίνηση των ανέργων και τα προγράμματα εργασίας, τα οποία βεβαίως προϋπήρχαν εδώ και αρκετά χρόνια.

Οι ανωτέρω ρυθμίσεις είναι θετικές, αν και αποσπασματικές. Το βασικό πρόβλημα είναι ο νόμος Κατρούγκαλου, ο οποίος θα πρέπει να καταργηθεί και φυσικά η κατάργησή του έρχεται σύντομα μετά τις επόμενες εκλογές, όπως υποσχέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass