Αεροπρόσκοποι στο Δημοτικό Αστεροσκοπείο

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΥΑΝΟΛΕΥΚΟ ΥΠΕΡΓΙΓΑΝΤΑ ΝΤΕΝΕΜΠ

Δημοσίευση: 18 Νοε 2018 15:20

Ομάδα προσκόπων από το 1ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Λαμίας επισκέφθηκαν το Δημοτικό Αστεροσκοπείο Λάρισας της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Λαρισαίων, όπου ενημερώθηκαν για τα ερευνητικά προγράμματα και τις δραστηριότητές του.

Με το τηλεσκόπιο παρατήρησαν τον πιο λαμπρό αστέρα στον αστερισμό του Κύκνου , τον κυανόλευκο υπεργίγαντα Ντένεμπ. Επίσης, παρακολούθησαν βιντεοταινία σχετικά με τις εξωτικές «μελανές οπές». Στο τέλος της επίσκεψης πήραν μαζί τους ενημερωτικά έντυπα με πληροφορίες για τον Ήλιο, τη Σελήνη και αστρικό χάρτη.

Η επίσκεψη αυτή ήταν μια καλή ευκαιρία για τους προσκόπους να γνωρίσουν το έργο ενός επιστημονικού οργανισμού, όπως το Αστεροσκοπείο, να λάβουν απαντήσεις σε ερωτήματα που έθεσαν και να ανακαλύψουν τη γοητεία που προκαλεί στον άνθρωπο η προσπάθεια της αποκάλυψης των μυστικών του σύμπαντος.

Η ομάδα των προσκόπων είχε επικεφαλής τον βαθμοφόρο Βασίλειο Τσέκο. Στο Δημοτικό Αστεροσκοπείο Λάρισας τους υποδέχθηκε ο Ιωάννης Χουϊνάβας, ο οποίος μετέφερε και τις θερμές ευχές από τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Δημ. Δεληγιάννη και τη διευθύντρια Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων Σταυρούλα Μπαξεβάνου για καλή πρόοδο με επιτυχίες στα μαθήματά τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass