Πληγή το δημογραφικό, πλήττονται βάναυσα οι πολύτεκνοι

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕ ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΧΘΕΝΤΕΣ ΣΕ ΑΕΙ-ΤΕΙ

Δημοσίευση: 18 Νοε 2018 15:54

Οι αριστούχοι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου καθώς και οι εισαχθέντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, βραβεύτηκαν χθες σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων. Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Παναγιώτης Γκουντελάκης συνεχάρη τα παιδιά και τους ευχήθηκε να συνεχίσουν την προσπάθειά τους.

Στη συνέχεια έκανε εκτενή αναφορά στο δημογραφικό και τα προβλήματα των πολυτέκνων. «Από πρόσφατο Δελτίο Τύπου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά, ότι η χώρα μας βρίσκεται στα πρόθυρα της δημογραφικής κατάρρευσης και εξυφαίνεται μια αθέατη εκούσια γενοκτονία. Καταγράφηκε ότι το έτος 2017 οι θάνατοι υπερέβησαν τις γεννήσεις κατά 35.948 (γεννήσεις 88.553 και θάνατοι 124.501), ενώ την τελευταία τριετία (2015 -2017) οι θάνατοι υπερέβησαν τις γεννήσεις κατά 91.207 (γεννήσεις 273.298 και θάνατοι 364.505). Και το τρέχον έτος 2018 η δημογραφική κατάρρευση συνεχίζεται με τον ίδιο ρυθμό. Η μόνη τάξη που αντιστέκεται σθεναρά στον κατήφορο της υπογεννητικότητας είναι αυτή των πολυτέκνων οικογενειών, η οποία είχε και έχει το σθένος να αποκτήσει και να αποκτά πολλά παιδιά και να ασκεί με τον τρόπο αυτό τις πλέον ευεργετικές επιδράσεις σε όλες τις εκφάνσεις της Εθνικής και κοινωνικής ζωής, αφού συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγής, στην ενίσχυση του εργατικού δυναμικού και του ασφαλιστικού συστήματος, στην Εθνική Άμυνα της χώρας, στον πολλαπλασιασμό της κατανάλωσης αγαθών, στη δημογραφική ανάκαμψη και στη διατήρηση της βιολογικής ακμής του έθνους μας» σημείωσε χαρακτηριστικά. Ακόμη ο κ. Γκουντελάκης αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι πολύτεκνες οικογένειες εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής και ειδικότερα η μείωση-κατάργηση επιδομάτων, το μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΗ, η μείωση των προσλήψεων μέσω ΑΕΠ, η κατάργηση των διανομών προϊόντων, η επιβολή φόρων κ.α. Ακολούθησε η βράβευση των παιδιών όπου η συγκίνηση περίσσεψε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass