ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Γ. ΛΑΜΠΡΟΥΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ EΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Τα δικαιώματα σχολικών φυλάκων και δασεργατών αντιπυρικής προστασίας

Δημοσίευση: 20 Νοε 2018 16:55

«Να δοθούν άμεσα τα χρήματα στους Σχολικούς Φύλακες από τις περικοπές την περίοδο της διαθεσιμότητάς τους και της απόλυσής τους, καθώς επίσης και τα ένσημα για το διάστημα 2001- 2006», ζητούν με ερώτησή τους προς τον υπουργό Εσωτερικών βουλευτές του ΚΚΕ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Λάρισας Γ. Λαμπρούλης, επισημαίνοντας:

«Όπως είναι γνωστό οι σχολικοί φύλακες, ύστερα από σκληρούς, δίκαιους διεκδικητικούς αγώνες, κατάφεραν να πετύχουν την επαναπρόσληψή τους. Για πολλά χρόνια ήταν πολιτικοί όμηροι των κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, αφού ποτέ δεν αποκατέστησε πλήρως τα δικαιώματά τους και σήμερα κατόπιν και σχετικών δικαστικών αποφάσεων, δεν τους αποδίδονται τα χρήματα που δικαιούνται από τις παράνομες περικοπές που έγιναν όταν βρέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας για τη χρονική περίοδο από τότε που απολύθηκαν μέχρι την επαναπρόσληψή τους, καθώς και τα ένσημα για το χρονικό διάστημα 2001 - 2006, όταν απασχολούνταν με συμβάσεις έργου και δεν αναγνωρίζονταν τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα…
Ο διαρκής εμπαιγμός που υφίστανται οι σχολικοί φύλακες προηγούμενα από την κυβέρνηση της ΝΔ με την απόλυσή τους και σήμερα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τη μη αποκατάσταση των δικαιωμάτων τους έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η “δίκαιη ανάπτυξη” είναι μια φενάκη, παραμένουν τα θύματα μιας συνεχιζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής. Με τα μνημόνια οι σχολικοί φύλακες απολύθηκαν, με τη λεγόμενη μεταμνημονιακή εποχή συνεχίζουν να εμπαίζονται. Καλούμε την κυβέρνηση να αποκαταστήσει άμεσα και πλήρως τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των σχολικών φυλάκων. Η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική της. Δεν νοείται νόμιμα δικαιώματα εργαζόμενων να συναρτώνται με την εκάστοτε βούληση ή διάθεση δημοτικών αρχών».
*Σε άλλη ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών, ο Γ. Λαμπρούλης αναφέρεται στην ανάγκη διόρθωσης της αναγραφής ειδικοτήτων στο έντυπο έναρξης αναγγελίας απασχόλησης των εργαζομένων με το «Πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για την αντιπυρική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων» στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, σημειώνοντας: «Στο έντυπο, για την κατηγορία ΥΕ (Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης), αναγράφεται ως τίτλος της ειδικότητάς τους ο τίτλος «συσκευαστές σταφίδας, σύκων και φρούτων». Αυτές οι ειδικότητες αντικειμενικά δεν έχουν καμία σχέση τόσο με αυτές που περιγράφονται στο πρόγραμμα όσο και με την παρεχόμενη υπηρεσία προς τα δασαρχεία, αφού οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι απασχολούνται στην κοπή, συλλογή και απομάκρυνση κλαδιών και άλλων αντικειμένων και γι’ αυτό ακριβώς χρησιμοποιούν ή χειρίζονται αλυσοπρίονα, χειροπρίονα, τσεκούρια κ.λπ., όπως άλλωστε περιγράφεται και στο πρόγραμμα. Το συγκεκριμένο ζήτημα έχει προκαλέσει δίκαια την ανησυχία των εργαζομένων καθώς η συγκεκριμένη εργασία και αντίστοιχα η εργασιακή εμπειρία, αναγνωρίζεται από το ΑΣΕΠ και μπορεί να αξιοποιηθεί στη διεκδίκηση ανάλογων θέσεων εργασίας στο μέλλον. Γίνεται κατανοητό πως οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι από τη στιγμή που απασχολούνται ως δασεργάτες θα πρέπει να είναι αντίστοιχη και η περιγραφή της ειδικότητάς τους στο έντυπο έναρξης αναγγελίας απασχόλησης. Παράλληλα χρειάζεται να εναρμονιστεί και η ασφαλιστική τους κάλυψη εάν προκύπτει διαφοροποίηση από την αλλαγή της περιγραφής της ειδικότητας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass