Ολοκληρώνονται σήμερα τα «Τζαρτζάνεια 2018»

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΧΘΕΣ

Δημοσίευση: 25 Νοε 2018 22:33

Συνεχίστηκαν χθες στο «Εμμανουήλειο» Πνευματικό Κέντρο Τυρνάβου για δεύτερη ημέρα οι εργασίες στο Γλωσσολογικό Συνέδριο «Τζαρτζάνεια 2018», το οποίο συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Νομού Λάρισας, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τυρνάβου και τα Παιδαγωγικά Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Τα «Τζαρτζάνεια» είναι μια συνάντηση γλωσσολογικού προσανατολισμού, η οποία διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2006, ενώ μέχρι σήμερα έχουν ήδη πραγματοποιηθεί πέντε συνέδρια στα οποία συμμετείχαν ομιλητές μετά από πρόσκληση (2006, 2008, 2010) ή μετά από διαδικασία κρίσης των περιλήψεων (2012, 2015).

Το θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι: «Πολυγραμματισμοί στην εκπαίδευση: Από τη θεωρία στην πράξη». Είναι ένα Γλωσσολογικό Συνέδριο το οποίο έχει τη μοναδικότητα ότι διοργανώνεται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον συμμετοχής, καθώς συμμετέχουν γλωσσολογικά ινστιτούτα και πανεπιστήμια από όλη τη χώρα. Το Συνέδριο ολοκληρώνεται σήμερα.

Η κ. ΒΑΓΕΝΑ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Στο μεταξύ, η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά εκπροσώπησε τη Βουλή των Ελλήνων στην έναρξη του Συνεδρίου. Σε δήλωσή της συνεχάρη τον Δήμο Τυρνάβου και τους φορείς για την άψογη διοργάνωση τονίζοντας πως «ως Θεσσαλοί είμαστε περήφανοι για τη θεσσαλική καταγωγή του Αχιλλέα Τζάρτζανου, ενός φωτισμένου ανθρώπου των γραμμάτων και σημαντικού μελετητή της ελληνικής γλώσσας. Από τη μεριά μου θέλω να αναφερθώ στους καθηγητές μου στα δημόσια σχολεία της Λάρισας, όπου φοίτησα, χάρη στους οποίους έμαθα και αγάπησα τη γλώσσα μας και τη λογοτεχνία μας. Τη φιλόλογο Χατζηθωμά, τον αείμνηστο μαθηματικό και γυμνασιάρχη Μεζάρη και άλλους πολλούς, που με πραγματική αυταπάρνηση σε χρόνια δύσκολα μάς έμαθαν γράμματα. Και, βέβαια, πάντα με τη γραμματική του Τζάρτζανου».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass