Κρεοπώλες άφησαν τα μαχαίρια, έπιασαν τις σκούπες

Πραγματοποίησαν εθελοντικό καθαρισμό στην οδό Λατταμύας

Δημοσίευση: 26 Νοε 2018 22:15

Οι κρεοπώλες της Λάρισας άφησαν χθες κάτω τα μαχαίρια τους και έπιασαν τις σκούπες, τις τσουγκράνες και τα κλαδευτήρια, για να βοηθήσουν στο έργο της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων.

Πεδίο δράσης τους ήταν η οδός Λατταμύας, την οποία μέσα σε λίγες ώρες είχαν «μεταμορφώσει», μαζεύοντας μεγάλο όγκο σκουπιδιών και κόβοντας την άναρχη βλάστηση που υπήρχε στα πεζοδρόμιά της, κατά μήκος της περίφραξης των σιδηροδρομικών γραμμών.

Θέλησαν έτσι να δώσουν ένα παράδειγμα εθελοντισμού με μηνύματα περιβαλλοντικής παιδείας και σεβασμού των πολιτών στους κοινόχρηστους χώρους της πόλης, μία δράση που, όπως ανέφερε στην «ΕτΔ» ο πρόεδρος της Συντεχνίας Κρεοπωλών κ. Ευάγγελος Ρίζος, «εντάσσεται στο πλαίσιο του κοινωνικού έργου που αποφάσισε να προσφέρει η Συντεχνία, οργανώνοντας και υλοποιώντας διάφορες δράσεις προς όφελος του κοινωνικού συνόλου».

«Η καθαριότητα μας άφορα όλους» τόνισε ο κ. Ρίζος και υποστήριξε επίσης ότι σε αυτή την πρωτοβουλία τους βρήκαν την άμεση ανταπόκριση της Υπηρεσίας Καθαριότητας που τη στήριξε προσφέροντας τα υλικά και το φορτηγό για να συγκεντρωθεί ο όγκος των σκουπιδιών και των αγριόχορτων.

Στο σημείο της εθελοντικής δράσης των κρεοπωλών παρευρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Απόστολος Σουρλαντζής, ο οποίος δήλωσε στην «ΕτΔ»: «Στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης πολλοί οργανισμοί και επιχειρήσεις συνδεδεμένες με το κοινωνικό σύνολο στο οποίο δραστηριοποιούνται, ενσωματώνουν σε εθελοντική βάση δράσεις που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση κοινωνικών, πολιτιστικών και περιβαλλοντικών ζητημάτων.

Στον Δήμο Λάρισας τους τελευταίους μήνες κάποιες επιχειρήσεις, δίνοντας παράδειγμα επιχειρηματικής ευθύνης, ανέλαβαν πρωτοβουλίες συμμετοχής στον καθαρισμό της κοίτης του Πηνειού, μιας περιφερειακής εισόδου της Λάρισας, καθώς και σε εργασίες εξωραϊσμού του Αισθητικού Αλσους, σε συνεργασία και με τη βοήθεια πάντοτε της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων.

Αντίστοιχα έπραξε και η Συντεχνία Κρεοπωλών Λάρισας, την οποία ευχαριστεί η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και εύχεται το παράδειγμά της να βρει και άλλους μιμητές».

Λένα Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass