Ασκηση ετοιμότητας σε σεισμό 6,6 R

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ ΕΔΑΘΕΣΣ

Δημοσίευση: 28 Νοε 2018 15:30

Οι επιπτώσεις στο δίκτυο διανομής του φυσικού αερίου εξ αιτίας έντονης σεισμικής δραστηριότητας, ήταν το σενάριο άσκησης ετοιμότητας που διεξήγαγε με απόλυτη επιτυχία η ΕΔΑΘΕΣΣ χθες το μεσημέρι στη Λάρισα.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της επιχείρησης, το σενάριο της άσκησης προέβλεπε εκδήλωση σεισμού στις 2:30 μ.μ., εντάσεως 6,6 R στην περιοχή της Λάρισας που συνοδευόταν από μετασεισμική δραστηριότητα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή της επικοινωνίας μέσω κινητών και σταθερών τηλεφώνων. Στο διάστημα αυτό η Εταιρεία είχε να αντιμετωπίσει σειρά συμβάντων σε διάφορα σημεία του πολεοδομικού συγκροτήματος της Λάρισας που προκλήθηκαν από τη σεισμική δραστηριότητα και συγκεκριμένα:

* Οσμή από διαρροή αερίου σε εσωτερικό χώρου του πολιτιστικού κέντρου – ΚΑΠΗ Αγίου Κωνσταντίνου (επείγουσα ανάγκη εκκένωσης κτιρίου).

* Βλάβη σε αγωγό Μέσης Πίεσης στην περιφερειακή οδό Λάρισας – Τρικάλων με συνέπεια τη διακοπή τροφοδοσίας αερίου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και την Ιατρική Σχολή (εναλλακτική τροφοδότηση αερίου από εργολάβο Άμεσης Επέμβασης CNG).

* Μερική κατάρρευση κερκίδας του λεβητοστασίου στο κλειστό γυμναστήριο Νεάπολης με συνέπεια διαρροή αερίου και πυρκαγιά.

* Κατάρρευση πολυκατοικίας επί της οδού Αγιάς με διαρροή αερίου και εγκλωβισμό ατόμων εντός της οικοδομής.

* Διαρροή αερίου σε παροχετευτική στήλη κτιρίου λόγω συσσώρευσης οικοδομικών υλικών από μερική κατάρρευση σε οδό, με δυσκολία πρόσβασης (προσέγγιση τεχνικού με μοτοσικλέτα Άμεσης Επέμβασης).

Στο πλαίσιο της άσκησης, τα συμβάντα αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία καθώς ενεργοποιήθηκε άμεσα η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης της ΕΔΑΘΕΣΣ. Ο επικεφαλής της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσης και γενικός διευθυντής της Εταιρείας, κ. Λεωνίδας Μπακούρας, ανέλαβε τον συντονισμό όλων των Διευθύνσεων για τη διαχείριση της κρίσης από το Εναλλακτικό Κέντρο Διαχείρισης (που βρίσκεται στο 2ο χλμ. της περιφερειακής οδού Τρικάλων – Λάρισας), μετά την απόφαση για εκκένωση των γραφείων της ΕΔΑΘΕΣΣ από την εκδήλωση της σεισμικής δραστηριότητας.

Ενημερώθηκαν άμεσα και συνεργάστηκαν για την επιτυχή έκβαση της άσκησης η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας, η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Επαγγελματικοί φορείς (ΤΕΕ, Συντηρητές καυστήρων, Υδραυλικοί κ.λπ.), η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, ο ΔΕΣΦΑ, οι χρήστες διανομής και τα ΜΜΕ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass