Παράταση των συμβάσεων με νομοθετική ρύθμιση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Δημοσίευση: 30 Νοε 2018 15:22
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Την παράταση συμβάσεων των προσωρινά διοριστέων στις Υπηρεσίες Καθαριότητας των Δήμων, με νομοθετική ρύθμιση ανακοίνωσε χθες το Υπουργείο Εσωτερικών προκαλώντας ανακούφιση σε χιλιάδες εργαζόμενους αλλά και στους Δήμους.

Με τη ρύθμιση «που θα κατατεθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες στη Βουλή» όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΣ, επιλύεται το πρόβλημα των εργαζομένων που προσλήφθηκαν στους Δήμους – στην πλειοψηφία τους στις Υπηρεσίες Καθαριότητας – με βάση τους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ για την προκήρυξη 3Κ/2018 καθώς ακόμη δεν έχουν εκδοθεί τα οριστικά αποτελέσματα.

Η απόφαση του ΥΠΕΣ ελήφθη λίγα μόλις 24ωρα προτού λήξει το 8μηνο από την πρόσληψη των εργαζομένων, εξέλιξη που στον Δήμο Λαρισαίων για παράδειγμα, θα σήμανε την απόλυση 102 εργαζομένων στην Καθαριότητα, την ερχόμενη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου.

Αναλυτικότερα όπως ανακοινώθηκε χθες από το ΥΠΕΣ «το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί από το ΑΣΕΠ η δημοσίευση των οριστικών Πινάκων Διοριστέων της Προκήρυξης 3Κ/2018, για την κάλυψη 8.166 μόνιμων θέσεων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των Δήμων.

Έως τότε, με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες στη Βουλή, πρόκειται να παραταθούν αυτοδίκαια από την ημερομηνία λήξης τους όσες συμβάσεις ορισμένου χρόνου έχουν συνάψει οι ΟΤΑ Α΄ βαθμού με προσωπικό που περιλαμβάνεται στους προσωρινούς Πίνακες Διοριστέων της Προκήρυξης 3Κ/2018.

Η παράταση των συγκεκριμένων συμβάσεων κρίνεται απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία των ανταποδοτικών υπηρεσιών καθαριότητας των Δήμων, την προστασία της δημόσιας υγείας και την εύρυθμη λειτουργία των πόλεων» καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass