Στην τελική ευθεία η υπόθεση των 6 διευθυντών

ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ Η ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΦΕΤΕΙΟ

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2018 22:02

Στην τελική της ευθεία (εκτός απροόπτου) μπαίνει η υπόθεση της δικαστικής διαμάχης της περιφερειακής διευθύντριας κ. Ελένης Αναστασοπούλου και των 6 καθηγητών για τις ισάριθμες διευθυντικές θέσεις σε σχολεία της Λάρισας.

Πρόκειται για μια υπόθεση που διαρκεί πάνω από ένα χρόνο και απασχολεί έντονα τον κλάδο της εκπαίδευσης αλλά και την τοπική κοινωνία γενικότερα.

Η νεότερη εξέλιξη είναι πως χθες το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Λάρισας συζήτησε την αίτηση ακύρωσης των 6 καθηγητών κατά την απόφασης της Αναστασοπούλου, με την οποία τους καταργούσε από τη θέση διευθυντών.

Μετά την επιλογή 87 συνολικά διευθυντών σχολείων του νομού από το ΠΥΣΔΕ Λάρισας, τον περσινό Νοέμβριο, καταγγέλθηκε ότι διευθυντές - μεταξύ των οποίων και οι 6 – καταχώρησαν εκπρόθεσμα τις δηλώσεις προτίμησης στο ηλεκτρονικό σύστημα που, άγνωστο γιατί, παρέμεινε ανοικτό και μετά την ολοκλήρωση της προθεσμίας υποβολής.

Η καταγγελία προκάλεσε την παρέμβαση της κ. Αναστασοπούλου που διέταξε τη διερεύνηση της υπόθεσης (ΕΔΕ) και παράλληλα ανακάλεσε την απόφαση του ΠΥΣΔΕΑ για την τοποθέτηση των 6 διευθυντών. Οι προσφεύγοντες διευθυντές πέτυχαν αρχικά αναστολή της απόφασης Αναστασοπούλου.

Στις 30 Ιουνίου 2018 ο πρόεδρος του Διοικητικού Εφετείου Λάρισας ανέστειλε την εκτέλεση της απόφασης μέχρι την οριστική απόφαση. Αργότερα η κ. Αναστασοπούλου κατέθεσε αίτηση ανάκλησης προσωρινών μέτρων, όμως με απόφαση της επιτροπής αναστολών του Διοικητικού Εφετείου Λάρισας, οι διευθυντές έχουν αναστολή μέχρι την έκδοση της απόφασης. Συνεπώς παρέμειναν στις θέσεις τους.

Από πλευράς των 6 καθηγητών ο νομικός τους εκπρόσωπος δήλωσε χθες στην «Ε» τα εξής:

«Οι έξι διευθυντές δεν είχαν τίποτα να φοβηθούν. Ήθελαν να δικαστεί η υπόθεση και στις 5 Ιουνίου και δεν δικάστηκε με υπαιτιότητα της Περιφερειακής Διεύθυνσης διότι δεν κατέθεσε εμπρόθεσμα απόψεις. Η επιτροπή αναστολών έκρινε πως η αίτηση ακυρώσεως είναι προδήλως βάσιμη και γι’ αυτό τον λόγο χορήγησε αναστολή. Οι διευθυντές είναι συνεχώς στις θέσεις τους και υπηρετούν την εκπαίδευση σε πείσμα διαφόρων αβάσιμων φημών».

Κ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass