ΤΟ ΚΚΕ (μ-λ) ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ

«Όχι στο τερατούργημα της ψευτοαριστερής κυβέρνησης»

Δημοσίευση: 12 Ιουλ 2015 8:22

 

 

«Ένα προκλητικό αντιλαϊκό πακέτο μέτρων, χειρότερο από οτιδήποτε έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα, φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ (μ-λ) επισημαίνοντας: «Μετά το κατάπτυστο κείμενο που συνυπέγραψε με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, (δηλαδή με σύσσωμο το μπλοκ του «ΝΑΙ») με το οποίο ξαναέδινε πειστήρια υποταγής στους λεγόμενους «θεσμούς» της τρόικας και κουρέλιαζε τις ελπίδες για κάτι καλύτερο όσων στήριξαν το απατηλό ΟΧΙ του πρόσφατου κάλπικου δημοψηφίσματος, η ψευτοαριστερή κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου φέρνει στη Βουλή ένα τερατούργημα που μπροστά του ωχριά η πρόταση των τροϊκανών που απορρίφθηκε στο δημοψήφισμα. Ένα τερατούργημα που, με πρόσχημα τη διευθέτηση του χρέους, ξεκινάει ένα νέο γύρο άγριας λιτότητας και άγριας επίθεσης στα δικαιώματα λαού και εργαζομένων.

Η νέα αντιλαϊκή κυβερνητική πρόταση, το νέο αυτό μνημόνιο, δεν είναι παρά η προφανής κατάληξη μιας συνεχούς πορείας υποχωρήσεων και υποταγής του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι το τίμημα που καλείται να πληρώσει ο λαός για να επιβεβαιωθεί το προεκλογικό “ανήκουμε στη Δύση” του Τσίπρα.

Οι ιμπεριαλιστές και οι υποτακτικοί τους μπορούν και να αντιμετωπιστούν, να κοντραριστούν και να νικηθούν. Όχι, όμως, από λαούς-ψηφοφόρους, φοβισμένους θεατές των εγκλημάτων που γίνονται σε βάρος τους. Αλλά από λαούς ενωμένους και οργανωμένους, που μάχονται και γίνονται πρωταγωνιστές των εξελίξεων. Ούτε η αναζήτηση νέων προστατών στο πλαίσιο της Δύσης ή τα λοξοκοιτάγματα προς την Ανατολή, ούτε ένα άλλο νόμισμα σε μια χώρα που θα παραμένει βαθιά εξαρτημένη και καπιταλιστική, θα ανακόψουν την άγρια επίθεση του κεφαλαίου και την ιμπεριαλιστική επεκτατικότητα. Ό, τι κέρδισαν λαός και εργαζόμενοι, το κέρδισαν μέσα από αγώνες σκληρούς, ενάντια σε έναν αντίπαλο που ήταν, είναι και θα παραμείνει αδίστακτος».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass