Εκκλησιαστικά νέα και ειδήσεις

Δημοσίευση: 13 Δεκ 2018 15:15

Εκδήλωση-ομιλία στη ΓΕΧΑ

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 6.00 μ.μ. στην αίθουσα της Γ.Ε.Χ.Α., οδός Μανδηλαρά 14, θα γίνει ομιλία από τον πανοσιολογιότατο αρχιμανδρίτη π. Πάμφιλο Κοιλιά, ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος, με θέμα: Η ευπρέπεια του Θεού και των ανθρώπων.

Η δωροέκθεση του «Κρίκκειου»

Το «Κρίκκειο» Ορφανοτροφείο Θηλέων της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου διοργανώνει και φέτος την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη δωροέκθεση με χριστουγεννιάτικες κατασκευές και στολίδια, διάφορα χρηστικά αντικείμενα, χριστουγεννιάτικα σπιτικά γλυκά και λικέρ, τα οποία θα φτιάξουν τα κορίτσια μαζί με το προσωπικό του Ιδρύματος.

Όσοι θέλουν να στηρίξουν την προσπάθεια των κοριτσιών του Ιδρύματος μπορούν να έρθουν το Σάββατο 22 και Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, από τις 10.30 το πρωί έως τις 4.30 το απόγευμα, στην «Κατακόμβη» του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου Λαρίσης.

Θεία Λειτουργία για εθελόντριες

Σήμερα 13 Δεκεμβρίου η Εκκλησία τιμά τους Μάρτυρες Αγίους Ευστράτιο, Ευγένιο, Αυξέντιο, Ορέστη και Μαρδάριο. Σήμερα το πρωί, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου θα τελεστεί η καθιερωμένη από ετών Θεία Λειτουργία προς τιμήν των εθελοντριών κυριών των ευαγών ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως. Προ της απολύσεως ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος θα τελέσει τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως όλων των ευεργετών και δωρητών της Μητροπόλεως και θα απευθύνει λόγο αγάπης προς τις εθελόντριες κυρίες.

Κήρυγμα στους Αγίους Τεσσαράκοντα Μάρτυρες

Κάθε Πέμπτη, στις 5 μ.μ., πραγματοποιείται εσπερινό κήρυγμα στον Ι.Ν. Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Λαρίσης από τον π. Ραφαήλ με θέμα "Διάλογοι Σωτηρίας". Προηγείται η παράκληση στους Αγίους και οι πιστοί έχουν την ευκαιρία να προσκυνούν τμήμα της τιμίας κάρας του νεομάρτυρος Αγίου Ιωάννου του Μονεμβασιώτου.

Παράκληση στον Αγιο Χαράλαμπο

Κάθε Πέμπτη στις 6 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Λάρισας τελείται η παράκληση του Αγίου Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού. Κατά τη διάρκεια της παράκλησης θα τίθεται προς προσκύνηση μικρό τεμάχιο του ιερού του λειψάνου.

Χριστουγεννιάτικοι ύμνοι σε συνάντηση χορωδιών

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Χορωδίας «Το Βυζαντινό και Δημοτικό Εργαστήρι» διοργανώνει τη Γ’ συνάντηση Χορωδιών στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 6 μ.μ. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ι.Μ. Λαρίσης και Τυρνάβου και συνδιοργανώνεται με τη συνδρομή τόσο της Περιφέρειας Θεσσαλίας όσο και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων.

Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν οι χορωδίες: Συνδέσμου Ιεροψαλτών Βόλου: «Ιωάννης Κουκουζέλης», Συλλόγου Ιεροψαλτών Ι. Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας «Κων/νος Πρίγγος» και η Χορωδία «Το Βυζαντινό και Δημοτικό Εργαστήρι» Λάρισας.

Οι χορωδίες θα ψάλουν βυζαντινούς εκκλησιαστικούς ύμνους με περιεχόμενο της εορτής της Γεννήσεως του Χριστού, τους οποίους θα προλογίσει ο πανοσιολογιώτατος Αρχ/της της Ι.Μ. Λαρίσης και Τυρνάβου π. Αχίλλιος Τσούτσουρας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass