Οι μαθητικές κινητοποιήσεις στο Δημ. Συμβούλιο

* ΣΕ ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΠΕΜΦΘΗΚΕ Η ΕΚΔΟΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ * ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ. ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ…

Δημοσίευση: 14 Δεκ 2018 22:01

Το μαζικό κύμα καταλήψεων στα σχολεία και οι κινητοποιήσεις των μαθητών για το Μακεδονικό, που εκδηλώθηκαν και στη Λάρισα, απασχόλησαν χθες τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το θέμα συζητήθηκε μετά από αίτημα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που κατέθεσε σχετικό ψήφισμα «ενάντια στην απόπειρα εκφασισμού της μαθητικής κοινότητας», προτείνοντας να υιοθετηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να πάρει θέση σε αυτό το κοινωνικό θέμα που εμφανίστηκε με τόσο ένταση σε όλη την Ελλάδα.

«Τα σχολεία χρησιμοποιήθηκαν. Οι φασίστες χρησιμοποίησαν τη νεολαία…», τόνισε ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης στο πλαίσιο της συζήτησης, και υποστήριξε ότι «οι κομματικές νεολαίες χρησιμοποιούν σήμερα εργαλεία που έχουν ακραίο χαρακτήρα».

Όσον αφορά στο ψήφισμα τόνισε ότι: «Στο ζήτημα αυτό δεν χωρούν κομματικές ταμπέλες» και πρότεινε ένα κοινά αποδεκτό ψήφισμα.

Το θέμα παραπέμφθηκε στη διαπαραταξιακή επιτροπή, όπως αποφασίστηκε από την πλειοψηφία των μελών του Συμβουλίου.

«Να κάνουμε πρώτα την αυτοκριτική μας…» τόνισε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τάχος, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι: «Πρέπει να καταδικάσουμε τη δική μας ανικανότητα να πείσουμε τη νεολαία να πολεμήσει για τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη», υποστηρίζοντας ότι η ευθύνη για τις συμπεριφορές των παιδιών βαραίνει τους ενήλικες.

Ευθύνη στην εκπαίδευση επιρρίπτει ο αντιδήμαρχος κ. Δημ. Δεληγιάννης, που δήλωσε πως «έχει χάσει τον βηματισμό της…» και ότι «όσο δεν μαθαίνουμε στα παιδιά να προσεγγίζουν θέματα με κριτική σκέψη, το αύριο δεν θα είναι καθόλου καλό…

Μοιάζει σήμερα σαν να ανοίγουμε την πόρτα σε φασιστικές ιδέες που βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στα παιδιά στα σχολεία…».

Υπέρ της έκδοσης ενός ψηφίσματος τάχθηκε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Διαμάντος, αλλά με την προϋπόθεση «να μην ρίχνει τον προβολέα στους μαθητές», θέση που στήριξαν σε τοποθετήσεις τους τα περισσότερα μέλη του Συμβουλίου.

Ακολούθησε η συζήτηση σε θέματα της ημερήσιας διάταξης.

ΑΠΟΥΣΙΕΣ

Με οριακή απαρτία ξεκίνησε χθες η συνεδρίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς απουσίαζαν οι επικεφαλής και οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων «Λάρισα –Νέα Αρχή», «Λάρισα - Πόλη του αύριο» και «Ανθρώπινη Πόλη».

 

Λένα Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass