Απλόχερη η προσφορά αγάπης των Λαρισαίων

ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΔΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ

Δημοσίευση: 16 Δεκ 2018 22:00

Τι θα ήταν τα Χριστούγεννα χωρίς αγάπη, αλληλεγγύη, προσφορά; Η μεγάλη αυτή γιορτή είναι συνυφασμένη με την οικογενειακή σύναξη, με την προσδοκία.

Όσο για την κρίση φαίνεται ότι δεν επέδρασε αρνητικά στις ψυχές των ανθρώπων, μπορεί να έκλεισε κάποιους για λίγο στον μικρόκοσμό τους αλλά μπόρεσαν και βγήκαν πάλι έξω, κοίταξαν δίπλα τους και έδωσαν από το υστέρημά τους. Προνοιακές δομές, μητροπόλεις, φορείς και ιδιώτες τούτες τις ημέρες δεν ξεχνούν κανέναν. Καλούν όσους μπορούν να προσφέρουν ρούχα, τρόφιμα, παιχνίδια για τα μικρά παιδιά «γιατί κανείς δεν πρέπει να είναι μόνος του στις γιορτές».

ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

Η Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου βρίσκεται δίπλα στους συνανθρώπους που έχουν ανάγκη, έτσι και για τις γιορτές θα μοιράσει 4.500 δέματα από 3.800 που μοίρασε πέρυσι, τα οποία θα περιλαμβάνουν κρέας, λάδι, ζυμαρικά, όσπρια, γάλα όλα όσα χρειάζεται μια οικογένεια. Όσοι θέλουν να προσφέρουν μπορούν να απευθύνονται στις κατά τόπους ενορίες και όπως σχολιάζουν εκπρόσωποι της Μητρόπολης στην «Ε», «η κρίση δεν μείωσε την προσφορά, αντιθέτως ο κόσμος χρόνο με τον χρόνο δίνει όλο και περισσότερο από το υστέρημά του. Μάλιστα υπάρχουν συνάνθρωποί μας που έρχονται λίγο πριν παραδοθούν τα δέματα και μας ρωτούν σε ποια προϊόντα έχουμε ανάγκες και προσφέρουν για παράδειγμα κιβώτια με λάδι».

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

«Όταν υπάρχει κρίση, όπως ήταν στη Μάνδρα, ή η προσφυγική κρίση ή οι πυρκαγιές στην Αττική εκεί βλέπουμε μια τεράστια δυναμική που ξεπερνά και τις προσδοκίες», σχολιάζει ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων Δημήτρης Δεληγιάννης για την προσφορά των Λαρισαίων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, προσθέτοντας ότι «μέσα σε ένα επίπεδο καθημερινότητας δεν είναι ίδια η ένταση. Εκεί ο φορέας έχει το δικό του δίκτυο. Ο συντονισμός και η σωστή διαχείριση είναι αυτή που προστατεύει τη δράση και συγχρόνως διασφαλίζει και τη συνέχεια αυτών των δράσεων. Αν δεν υπάρχει συντονισμός, αν δεν υπάρχει καλή διαχείριση απαξιώνονται αυτές οι κινήσεις και μετά οι πολίτες δεν ανταποκρίνονται». Οι άνθρωποι του Κοινωνικού Παντοπωλείου παρατηρούν σταθερότητα στην προσφορά και αύξηση των φορέων αλληλεγγύης που προκύπτει από την κοινωνική παρέμβαση, τονίζοντας ότι το ζητούμενο είναι η δικτύωση των φορέων προκειμένου να μην αλληλεπικαλύπτονται «αυτό είναι μια προσωπική μου αγωνία και είναι ζητούμενο για μια κοινωνία. Θεωρώ ότι είναι σημαντικός ο συντονισμός με έναν φορέα και μάλιστα όπως είναι το Κοινωνικό Παντοπωλείο που ακολουθεί συγκεκριμένες διαφανείς διαδικασίες», συμπληρώνει.

«ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», ενόψει των Χριστουγέννων, συγκεντρώνει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τα παιδιά και τις οικογένειές τους που ζουν στο όριο της φτώχειας. Η συγκέντρωσή τους για τις οικογένειες της Θεσσαλίας πραγματοποιείται στo Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, στη Λάρισα, που βρίσκεται στην οδό Αγιάς 97 (Τηλ: 2410-560.900, 2410- 555.422). Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι:

Μελομακάρονα (σε συσκευασία), κουραμπιέδες (σε συσκευασία)

γάλα εβαπορέ, λάδι, ρύζι, όσπρια, αλεύρι, σάλτσα ντομάτας

είδη πρωινού (κακάο, μπισκότα, κρουασάν, δημητριακά, φρυγανιές, μέλι, μαρμελάδα, μερέντα, χυμοί), άνθος αραβοσίτου.

αλάτι, ξύδι, πουρέ, βρεφικές κρέμες, βρεφικό γάλα, είδη βρεφικής φροντίδας (πάνες, μωρομάντηλα, σαμπουάν, αφρόλουτρα, κρέμες συγκάματος), προϊόντα καθαρισμού (καθαριστικά και απολυμαντικά γενικής χρήσης, μαλακτικό ρούχων, απορρυπαντικό πλυντηρίου, χλωρίνη κ.λπ.), είδη προσωπικής φροντίδας (σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες), είδη οικιακής χρήσης (αλουμινόχαρτο, διάφανη μεμβράνη, σακούλες απορριμμάτων), χαρτικά (χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας, χαρτοπετσέτες).

«ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΖΩΗΣ»

Το Τμήμα Εθελοντών Ενηλίκων του «Εργαστηρίου Ζωής» του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για να θα δοθούν πριν τα Χριστούγεννα, σε παιδιά και οικογένειες, που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης και υποστηρίζονται από το «Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Θεσσαλίας» από το «Χαμόγελο του Παιδιού». Τα είδη αυτά είναι τα εξής: Σχολικά είδη, μόνο καινούργια (σχολικές τσάντες, τετράδια, μολύβια, στυλό, μαρκαδόρους, γόμες, ξύστρες, μπλοκ ζωγραφικής, ξυλομπογιές).

Είδη πρωινού (κακάο, μπισκότα, κρουασάν, δημητριακά, φρυγανιές, μέλι, μαρμελάδα, μερέντα, χυμοί). Βρεφικό γάλα και γάλα για παιδιά.

Είδη βρεφικής φροντίδας (πάνες, μωρομάντηλα, σαμπουάν, αφρόλουτρα, κρέμες συγκάματος). Είδη προσωπικής φροντίδας για παιδιά (σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες).

Τα παραπάνω παραδίδονται στον χώρο του Κέντρου Πρόληψης (οδός Μανωλάκη 11Δ) κάθε μέρα από τις 10 π.μ έως τις 2 μ.μ και από τις 6.30 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. και Σάββατο από τις 12 μ. έως τις 2 μ. μ. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 2410-555.935 (πρωινές ώρες) και 2410-555.936 (απογευματινές ώρες).

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Δέκα μήνες λειτουργίας έκλεισε το Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Λαρισαίων που συστεγάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Κωνσταντίνου μαζί με το Κοινωνικό Οδοντιατρείο, Δημοτικό Πολυιατρείο και Γ’ ΚΑΠΗ Λάρισας. Όσοι έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν μπορούν να προσφέρουν φάρμακα που λαμβάνονται για χρόνιες παθήσεις όπως: αρτηριακή υπέρταση, σακχαρώδης διαβήτης, δυσλιπιδαιμία (υψηλή χοληστερίνη και τριγλυκερίδια), οστεοπόρωση, βρογχικό άσθμα, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, ρευματολογικά προβλήματα, βιταμίνες, παυσίπονα, κρέμες δερματολογικές και φάρμακα γενικής χρήσης. Λόγω κρύου κι εποχικής γρίπης υπάρχει μεγάλη ανάγκη και σε αντιβιοτικά, αντιβηχικά, αποσυμφορητικά, αντιπυρετικά – αναλγητικά, οφθαλμικές και ρινικές σταγόνες (τόσο παιδικά όσο κι ενηλίκων). Επίσης υπάρχει μεγάλη ανάγκη σε αναλώσιμα (ταινίες μέτρησης σακχάρου, σκαρφιστήρες, χανζαπλάστ, βαμβάκι κ.λπ.). Οι ενδιαφερόμενοι για χορήγηση φαρμάκων μπορούν να απευθύνονται στην κοινωνική λειτουργό του Κοινωνικού Φαρμακείου, Κυρίτση Εύη και στη φαρμακοποιό Τσιάνα Ελένη, στο τηλέφωνο 2410-626.123. Το Κοινωνικό Φαρμακείο εδρεύει στην Ηρώων Πολυτεχνείου και 23ης Οκτωβρίου, ώρες λειτουργίας από 8 π.μ. έως 4 μ.μ.

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας βρίσκονται στο πλευρό 255 οικογενειών. Συγκεντρώνουν τρόφιμα μακράς διαρκείας και παιχνίδια στη «Στέγη Αλληλεγγύης», Λ. Κατσώνη 37. Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενισχύουν τους Ενεργούς Πολίτες αγοράζοντας αντικείμενα από το σπιτάκι που διατηρούν στο «Πάρκο των Ευχών». Με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα αγοραστεί κρέας για τους ωφελούμενους. Τέλος, να προστεθεί ότι τρόφιμα συγκεντρώνουν Παιδικοί Σταθμοί αλλά και σχολικές μονάδες.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass