Ετοιμο το ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής

ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΡΟΟΠΤΟΥ Η ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Δημοσίευση: 16 Δεκ 2018 22:09

Το ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής στη Λάρισα για τις επικείμενες εθνικές εκλογές, όποτε και αν αυτές διεξαχθούν, αναμένεται να αποφασιστεί σήμερα στη διάρκεια της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος που συνεδριάζει από τις 11 το πρωί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Η επιτροπή των ψηφοδελτίων, υπό την προεδρία του γραμματέα του Κινήματος Μανώλη Χριστοδουλάκη, κατέληξε, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, στα 11 ονόματα που θα συγκροτήσουν το ψηφοδέλτιο της Λάρισας, χαρακτηριστικό στοιχείο του οποίου θα είναι, όπως όλα δείχνουν, η έντονη γυναικεία παρουσία: με 7 υποψήφιες γυναίκες στους 11 υποψήφιους -ποσοστό 63,65%- το ψηφοδέλτιο μπορεί να χαρακτηριστεί γυναικοκρατούμενο, χαρακτηριστικό χωρίς προηγούμενο σε εκλογικό ψηφοδέλτιο στον νομό Λάρισας.

Είχε προηγηθεί τον προηγούμενο Οκτώβρη η αποστολή της πρότασης της τοπικής Νομαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος με σειρά ονομάτων που θα μπορούσαν να συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο. Οι προτάσεις αυτές εξετάστηκαν από την επιτροπή ψηφοδελτίων του κόμματος, που φαίνεται να κατέληξε, όπως και στις περισσότερες εκλογικές περιφέρειες της χώρας και σύμφωνα με τον σχεδιασμό οι αποφάσεις της επιτροπής αναμένεται να επικυρωθούν στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής για να προχωρήσουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Άλλες πηγές πάντως αναφέρουν ότι η απόφαση της επιτροπής ψηφοδελτίων αφορά σε 8 θέσεις του ψηφοδελτίου με δύο να παραμένουν σε εκκρεμότητα, με μία θέση να παραμένει κενή ακόμα και μετά την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου για πιθανή υποψηφιότητα - έκπληξη της τελευταίας στιγμής -κάποιοι μάλιστα κάνουν λόγο ακόμα και για την πιθανότητα να καλυφθεί από την πρόεδρο του Κινήματος Φώφη Γεννηματά με μία υποψηφιότητα υψηλού συμβολισμού για την (επανα)σύνδεση με τον αγροτικό χώρο.

Βέβαιη θεωρείται η συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο τόσο του νυν βουλευτή του Κινήματος -όχι μόνο στη Λάρισα αλλά και σε ολόκληρη την Θεσσαλία- Κώστα Μπαργιώτα αλλά και του πρώην υπουργού Οικονομίας Φίλιππου Σαχινίδη ως εκπροσώπου του Κινήματος Δημοκρατικού Σοσιαλισμού του Γιώργου Παπανδρέου. Την τετράδα των ανδρών υποψηφίων συμπληρώνουν ο γνωστός συνδικαλιστής της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχάλης Τολίκας, η συμμετοχή του οποίου μπορεί να θεωρηθεί έκπληξη, και ο Φαρσαλινός Γιώργος Θεοδωρόπουλος, που συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο των εθνικών εκλογών και στο παρελθόν.

Από τις γυναίκες βέβαιη θεωρείται η κάθοδος στις εκλογές της περιφερειακής συμβούλου Ευαγγελίας Λιακούλη, που εγκαταλείπει τον δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης και τις περιφερειακές εκλογές, της φιλολόγου Φανής Αγορίτσα, της πρώην υπαλλήλου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Βασιλικής Τσίτα και της δικηγόρου Μαρίας Γαλλιού.

Για τις δύο θέσεις που παραμένουν σε εκκρεμότητα εξετάζονται οι υποψηφιότητες της Ελένης Μπουζάνα, που συμμετείχε και στις προηγούμενες εθνικές εκλογές, της δικηγόρου Νικολέτας Μπουρνόβα, της κτηνοτρόφου Μαίρης Μάρου και της Νατάσσας Παπαβασιλείου.

Σημειώνεται ότι, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, το ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής έχει συμπληρωθεί στον μεγαλύτερο βαθμό του και αφορά σε 261 θέσεις επί συνόλου 410. Τα τελευταία κομμάτια του «παζλ» στον εκλογικό χάρτη του Κινήματος Αλλαγής που μένουν να συμπληρωθούν αφορούν στους νομούς Αχαΐας, Ευρυτανίας, Θεσπρωτίας, Α’ Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Λευκάδας, Ξάνθης και Χαλκιδικής.

Του Δημ. Κατσανάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass