Να βιώσουμε τα Χριστούγεννα μέσα από την Εκκλησία

Κήρυγμα κ. Ιερώνυμου στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμπελώνα

Δημοσίευση: 17 Δεκ 2018 22:25

Στον Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμπελώνα ιερούργησε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος παρουσία του δημάρχου Τυρνάβου κ. Παναγιώτη Σαρχώση.

Στο κήρυγμά του ο κ. Ιερώνυμος ανέλυσε την αποστολική περικοπή λέγοντας ότι: «οφείλουμε να απεκδύσουμε από τη ζωή μας όλα τα μάταια του κόσμου τούτου και να ετοιμάσουμε την ψυχή μας για να συναντήσουμε τον Θεό μέσα από την εξομολόγηση, τη μετάνοια, την ταπείνωση και να οδηγηθούμε στο "Ποτήριο της Ζωής", ενώ ευχήθηκε σε όλους να εορτάσουμε και να βιώσουμε τα Χριστούγεννα μέσα στην Εκκλησία και να μην μείνουμε μόνο στις εορτές και στα στολίδια».

Και στον Αμπελώνα ο κ. Ιερώνυμος έγινε δεκτός με αγάπη από τους πιστούς και σεβασμό στο πρόσωπο του ιεράρχη αλλά και του ανθρώπου. Ο ιστορικός καθεδρικός ιερός ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμπελώνα είναι ένας από τους μεγαλύτερους και επιβλητικότερους ναούς της χώρας του προπερασμένου αιώνα.

Μετά την αρχιερατική Θεία Λειτουργία ο κ. Ιερώνυμος είχε συνομιλία με τους ιερείς και μέλη των εκκλησιαστικών συμβουλίων, τα παιδιά των κατηχητικών και πιστούς.

Στη χθεσινή αρχιερατική θεία λειτουργία παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Τυρνάβου Παναγιώτης Σαρχώσης, οι αντιδήμαρχοι Φανή Μπίλιου και Γιώργος Κουτσοδήμος, ο διοικητικός σύμβουλος του ΟΠΕΚΕΠΕ και πρόεδρος των Κτηνοτρόφων του Αμπελώνα Ζήσης Παρλίτσης, ο π. δήμαρχος Αμπελώνα Θανάσης Χρυσοβέργης, ο πρόεδρος της «Ελπίδας» Απόστολος Παπαϊωάννου και πλήθος κόσμου.

Η ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Ο σεβασμιότατος κ. Ιερώνυμος εντυπωσιάστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από τον ιερό ναό ο οποίος είναι από τους πλέον μεγαλοπρεπείς ναούς αφιερωμένος στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Ο ναός θεμελιώθηκε το 1885 και τα εγκαίνιά του έγιναν το 1906. Είναι έργο του Επταχωρίτη πολιτικού μηχανικού Βασίλειου Μπεκιάρη, ο οποίος σχεδίασε επίσης τον μητροπολιτικό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Καρδίτσα αλλά και τον κεντρικό ναό του Επταχωρίου το 1914. Ο Βασίλειος Μπεκιάρης ήταν εκείνος ο οποίος πρότεινε και κατασκεύασε σε ελάχιστες ώρες πλωτές γέφυρες στον Αξιό ποταμό το 1912, ώστε σύντομα να περάσει ο ελληνικός στρατός και να απελευθερώσει τη Θεσσαλονίκη.

Κατά τον ατυχή πόλεμο του 1897 όταν ο Αμπελώνας, τότε Καζακλάρ, καταλήφθηκε από τους Τούρκους ο ημιτελής ναός κινδύνευσε να καταστραφεί. Όμως ένας Τούρκος αξιωματικός σταμάτησε τους στρατιώτες του, λέγοντάς τους να μην τον καταστρέψουν διότι θα μετατραπεί σε τζαμί.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass