Ενεργοί πολίτες ετών τεσσάρων!

* ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ * ΔΗΜ. ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ: «Οι παιδικοί σταθμοί κάνουν πράξη τον ρόλο τους για κοινωνικοποίηση του παιδιού…» * ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΠΑΞΕΒΑΝΟΥ: «Από την παιδική ηλικία χτίζουμε αξίες»

Δημοσίευση: 18 Δεκ 2018 22:00

Στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς της Λάρισας, «ζυμώνεται» η νέα γενιά πολιτών που θα χτίσει το μέλλον του τόπου.

Αυτή η μεγάλη ευθύνη, που επωμίζεται ο παιδαγωγικός ρόλος τους, αποτελεί και τον πρωταρχικό στόχο των στελεχών του, που αγκαλιάζουν με αγάπη τα παιδιά, και τους διδάσκουν τη γνώση του κόσμου γύρω τους και τις διαχρονικές αξίες.

Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται το πρόγραμμα «Κατασκευάζω –Ανταλλάσσω- Βοηθώ», που υλοποιείται για πέμπτο χρόνο φέτος,

στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων, επιτυγχάνοντας σημαντικά αποτελέσματα. Με βιωματικό τρόπο, τα τετράχρονα και πεντάχρονα παιδιά, μαθαίνουν να αντιλαμβάνονται σημαντικές έννοιες, να τις κάνουν κτήμα τους και τρόπο ζωής τους.

«Πολλές φορές οι γονείς δεν μιλάμε στα παιδιά για κοινωνικά θέματα και προβλήματα, γιατί νομίζουμε ότι δεν θα καταλάβουν. Όμως, να είστε σίγουροι ότι όχι μόνο καταλαβαίνουν, αλλά έχουν καθαρότερη σκέψη από τους μεγάλους. Από την παιδική ηλικία χτίζουμε αξίες…» τόνισε ο διευθύντρια της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων κ. Σταυρούλα Μπαξεβάνου, η οποία μίλησε στην «Ε», για το βαθύτερο νόημα ενός προγράμματος που στην ουσία «χτίζει» προσωπικότητες.

Η διευθύντρια ανάφερε ότι, είναι ένα ενιαίο πρόγραμμα για όλους τους παιδικούς σταθμούς, στο πλαίσιο του οποίου προσφέρονται υλικά σε κάθε παιδί για να κατασκευάσει ένα έργο. Καταθέτουν όλη τη δημιουργικότητά τους με την καθοδήγηση των παιδαγωγών και κάθε ένα αφοσιώνεται με αγάπη στην κατασκευή που επέλεξε να κάνει. Ακολούθως για να την αποκτήσει, θα πρέπει να έρθει ο γονιός του να την ανταλλάξει με τρόφιμα ή φάρμακα.

Σύμφωνα με την κ. Μπαξεβάνου «το πρόγραμμα της ανταλλαγής, ξεκίνησε από χθες στους παιδικούς σταθμούς και θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου. Τα τρόφιμα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν στις κοινωνικές δομές του Δήμου μας και τα φάρμακα σε εξωτερική αποστολή εθελοντών ιατρών στην Κένυα, σε συνεργασία με το Ιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Σκοπός του προγράμματος είναι να βιώσουν οι μικροί μαθητές τα μηνύματα αγάπης, προσφοράς, εθελοντισμού, αλληλεγγύης και βοήθειας προς τον συνάνθρωπο και να στηρίξουν συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

Η ανταπόκριση των γονέων και των παιδιών κάθε χρόνο, είναι μεγάλη».

ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

Ενισχύοντας τις δράσεις που αποσκοπούν στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών και επιτυγχάνουν την κοινωνικοποίησή τους, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Λαρισαίων, κ. Δημήτρης Δεληγιάννης, συμπληρώνει γι’ αυτή τη δράση: «Τα παιδιά είναι κομμάτι της κοινωνίας μας και πρέπει να τα προετοιμάζουμε γι’ αυτή, προσφέροντάς τους, με τρόπο που αυτά αντιλαμβάνονται, τη γνώση του κόσμου γύρω τους.

Οι παιδικοί σταθμοί, έχουν σημαντικό ρόλο και γίνονται σταθερά βήματα εξωστρέφειας, στο πλαίσιο της κοινωνικοποίησης των παιδιών,

η οποία επιτυγχάνεται με πολλές δράσεις ανάπτυξης και παρέμβασης σε κοινωνικά θέματα… Η παρέμβαση δεν εστιάζεται και δεν σταματά μόνο μέσα στην αίθουσα, βγαίνει και συνδέεται με την κοινωνία.

Έτσι χτίζονται οι αυριανοί ενεργοί πολίτες, μέσα από βιωματικά μαθήματα εθελοντισμού και αλληλεγγύης όπως το πρόγραμμα ««Κατασκευάζω –Ανταλλάσσω- Βοηθώ»».

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ

Να σημειωθεί ότι αύριο Τετάρτη, στις 5.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί

μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή στον 2ο Παιδικό Σταθμό Λάρισας, όπου θα συμμετάσχουν παιδιά των 2ου, 6ου και 21ου Παιδικών Σταθμών με τίτλο «Με οδηγό το άστρο των Χριστουγέννων».

Της Λένας Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass