«Ο λαός να εμπιστευτεί το ΚΚΕ και να το ενισχύσει παντού»

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Δημοσίευση: 22 Δεκ 2018 15:52

Η παράταξη του ΚΚΕ στον Δήμο Λαρισαίων «Λαϊκή Συσπείρωση» στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου καταψήφισε «έναν ακόμη φορομπηχτικό και αντιλαϊκό προϋπολογισμό, όπως και το τεχνικό πρόγραμμα της δημοτικής αρχής Λαρισαίων».

Στην τοποθέτησή του ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας, Πέτρος Κρίκης τόνισε μεταξύ άλλων πως «καμιά πρωτοτυπία δεν υπάρχει και στον φετινό προϋπολογισμό της δημοτικής αρχής των ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ-ΛΑΕ κ.ά. σε σχέση με τους προηγούμενους. Έχετε γίνει ικανότατοι διαχειριστές της κυβερνητικής πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. Υλοποιείται κατά γράμμα και δεν βγάζετε «άχνα» για το γεγονός ότι και ο φετινός προϋπολογισμός στηρίζεται κατά 70% στην τοπική φοροληστεία του λαϊκού εισοδήματος, αφού οι Λαρισαίοι θα κληθούν να πληρώσουν πάνω από 60 εκατ. ευρώ από κάθε είδους φόρους, τέλη και χρέη, όπως και για έργα, ενώ η κρατική επιδότηση (ΚΑΠ) μετά από 8 χρόνια μειώσεων κατά 60% παραμένει καθηλωμένη.

 Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η πλειοψηφία των υπηρεσιών να παρέχονται με ανταποδοτικότητα, δομές και υπηρεσίες να παραδίδονται στην επιχειρηματική δράση π.χ. κολυμβητήριο Ν. Πολιτείας, ΚΟΙΝΣΕΠ σε Αθλητισμό – Πολιτισμό».

«Η ταξική επιλογή την οποία ακολουθείτε κάθε χρόνο φανερώνει και ο προσανατολισμός σας από ποιον πάτε να τα πάρετε και φέτος. Όταν π.χ. παραμένουν στο απυρόβλητο μεγαλοοφειλέτες του δήμου που αποτελούν το 5% και χρωστάνε το 75% των χρεών (20 εκατ. ευρώ). Ενώ για το υπόλοιπο 95% των οφειλετών σφίγγεται συνεχώς τον κλοιό με δεσμεύσεις ενημεροτήτων, αφαιρέσεις υδρομέτρων κτλ. Επίσης «σκανδαλώδης» είναι και οι μειώσεις που έχετε κάνει κατά 20% σε μεγαλοξενοδόχους, από τους οποίους προβλέπει να εισπράξει από τέλη παρεπιδημούντων ο φετινός προϋπολογισμός 22.000 ευρώ! Αντίθετα η μείωση του 5% στα δημοτικά τέλη των κατοικιών που διαφημίζεται ως δημοτική αρχή, είναι για τα μάτια του κόσμου, καθώς εισπράττεται κάθε χρόνο 4 εκατ. ευρώ «ματωμένο πλεόνασμα» από τα τέλη καθαριότητας και συνολικά 12 εκατ. ευρώ την τελευταία 3ετία. Άρα ουσιαστικά μιλάμε για αύξηση».

«Η ψευτοαντιπαράθεση ανάμεσα στον δήμαρχο και την επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, έχει να κάνει μόνο για τη διαχείριση και τις καρέκλες. Το πραγματικό δίλλημα των επερχόμενων δημοτικών εκλογών, θα είναι τι δημάρχους και δημοτικές αρχές θέλουμε. Θέλουμε δημάρχους υπηρέτες των κυβερνήσεων, των εργολάβων, των ΜΚΟ και των αμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών ή δημάρχους αγωνιστές υπηρέτες των λαϊκών συμφερόντων.

«Αντί λοιπόν ο λαός να ψάχνει τις διαφορές μεταξύ σας (ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΚΙΝΑΛ κ.ά.) είναι η ώρα να κάνει τη διαφορά και να εμπιστευτεί σήμερα το ΚΚΕ με αποφασιστικότητα και να το ενισχύσει παντού όπως και στις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Γιατί αποτελεί εγγύηση για δυνατό εργατικό – λαϊκό κίνημα ενάντια στη δράση των μονοπωλίων και στο σύστημά τους και όχι απλά και μόνο στους διαχειριστές του αστικού κράτους, για συνολικότερες ρήξεις και ανατροπές» κατέληξε ο κ. Κρίκης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass