«Εργα βιτρίνας στη συνοικία Ιπποκράτη από τη δημοτική αρχή»

ΕΠΙΚΡΙΤΙΚΟΣ Ο ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ Γ. ΔΑΟΥΛΑΣ

Δημοσίευση: 28 Δεκ 2018 15:46
Στο τέρμα της οδού Πολυβίου οι κάτοικοι της περιοχής ακόμη περιμένουν ασφαλτόστρωση. Και να σκεφτεί κανείς ότι πριν από μήνες η ΔΕΥΑΛ ασφαλτόστρωσε τη γύρω περιοχή, ξεχνώντας το συγκεκριμένο κομμάτι των 50 μέτρων Στο τέρμα της οδού Πολυβίου οι κάτοικοι της περιοχής ακόμη περιμένουν ασφαλτόστρωση. Και να σκεφτεί κανείς ότι πριν από μήνες η ΔΕΥΑΛ ασφαλτόστρωσε τη γύρω περιοχή, ξεχνώντας το συγκεκριμένο κομμάτι των 50 μέτρων

Για εγκατάλειψη της συνοικίας Ιπποκράτη από τη δημοτική αρχή, όπως αποδεικνύεται από τη σύνταξη του τεχνικού προγράμματος κάνει λόγο με επιστολή του στην «Ε» ο κάτοικος της συνοικίας, συνταξιούχος και πρώην συνδικαλιστής του Εργατικού Κέντρου κ. Γιάννης Δαούλας.

Ο κ. Δαούλας αποδίδει στη δημοτική αρχή εκλογικές σκοπιμότητες, υποστηρίζοντας πως «η ηγετική ομάδα του Δήμου προέρχεται από την 3η και την 4η Κοινότητα, όπου και δίνουν μεγάλη έμφαση στο έργο τους».

Αναλυτικότερα ο κ. Δαούλας αναφέρει τα εξής: «Πριν από λίγες μέρες ψηφίστηκε ο πέμπτος προϋπολογισμός και το πέμπτο τεχνικό πρόγραμμα από τη Δημοτική Αρχή. Δυστυχώς η συνοικία Ιπποκράτη, που φέρει και το όνομα του πατέρα της Ιατρικής, μία από τις πιο παλιές και πυκνοκατοικημένες συνοικίες της πόλης περιμένει λύση στα προβλήματά της. Οι κάτοικοι της συνοικίας βλέπουν να ολοκληρώνεται σιγά-σιγά ο δακτύλιος Κοζάνης-Ιωαννίνων με τους βοηθητικούς δρόμους της και ο παράλληλος της Σανδράκη, η οδός Καλογιάννη να παραμένει στη μοίρα της. Λάσπες και νερά τον χειμώνα, σκόνη και χόρτα το καλοκαίρι με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων. Στην οδό Πολυβίου γκρεμίσανε μια αποθήκη εδώ και δύο χρόνια και ο δρόμος παραμένει χωρίς κράσπεδα και άσφαλτο. Μάλλον θα πρέπει να περάσουν καμιά δεκαριά χρόνια για να ολοκληρωθεί. Ομοίως και η οδός Ταμπάρα περιμένει διάνοιξη και άσφαλτο με τα αυτοκίνητα των γονιών που πάνε τα παιδιά στο σχολείο καθημερινά να καταστρέφονται από τις λακκούβες. Ένα άλλο μεγάλο αίτημα το οποίο μένει κάθε χρόνο στο «θα» είναι η απόκτηση πλατείας στη συνοικία. Παρά τις δημόσιες δεσμεύσεις του δημάρχου, κατόπιν ερώτησής μου στον απολογισμό της δημοτικής αρχής στο Ωδείο για το θέμα της πλατείας καθώς και το υπόμνημα που κατέθεσαν ο πρόεδρος της 1ης Δημοτικής Κοινότητας και το ΔΣ του ΜΕΣ Πέρα Μαχαλά με τις χίλιες περίπου υπογραφές των κατοίκων της συνοικίας, πήγαν στο καλάθι των αχρήστων. Αυτό φάνηκε πιο ξεκάθαρα στον προϋπολογισμό, ούτε ένα ευρώ δεν διέθεσαν σε κωδικό για την αγορά οικοπέδου στη συνοικία. Έτσι αποδεικνύεται ο εμπαιγμός και η κοροϊδία της δημοτικής αρχής».

Και ο Γ. Δαούλας καταλήγει: «Αυτά συμβαίνουν γιατί η ηγετική ομάδα του Δήμου προέρχεται από την 3η και την 4η Κοινότητα του Δήμου, όπου και δίνουν μεγάλη έμφαση στο έργο τους για να φτιάξουν την εκλογική τους πελατεία, καθώς και στο κέντρο όπου τα εκατομμύρια πάνε νεράκι για τους εργολάβους. Αυτά όμως τα βλέπουν οι κάτοικοι της συνοικίας Ιπποκράτη οι οποίοι και θα κρίνουν στις εκλογές του Μαΐου αν θα πάει ακόμη μια θητεία χαμένη".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass