Στην ανέγερση δημαρχείου προχωρά ο Αντ. Γκουντάρας

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΦΟΥ ΓΚΡΕΜΙΣΤΕΙ Η ΠΑΛΙΑ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ * ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤ. ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ

Δημοσίευση: 30 Δεκ 2018 22:06
Ο χώρος της παλιάς αγοράς και η μακέτα του δημαρχιακού μεγάρου Ο χώρος της παλιάς αγοράς και η μακέτα του δημαρχιακού μεγάρου

Στο γκρέμισμα του κτιρίου της παλιάς αγοράς της Αγιάς που βρίσκεται δίπλα ακριβώς στην κεντρική της πλατεία είναι αποφασισμένη να προχωρήσει η δημοτική αρχή Αγιάς και στη θέση του να αναγερθεί ένα νέο, σύγχρονο δημαρχείο που τόσο έχει ανάγκη η περιοχή και που αναμφίβολα θα συντελέσει τα μέγιστα στον εξωραϊσμό της κωμόπολης.

Πρόκειται για ένα τεράστιο έργο για το οποίο θα χρειαστεί πρωτίστως, δύο καταστήματα πώλησης ειδών αρτοποιείου, ένα υγειονομικού ενδιαφέροντος, το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών, το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων, το γραφείο του ΙΚΑ, το Κέντρο Κοινότητας και η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου να μεταστεγαστούν από ‘κει, εν συνεχεία να ισοπεδωθεί το κτίσμα και μετά να ξεκινήσει η κατασκευή του νέου κτιρίου. Ενός κτιρίου που η φιλοδοξία είναι να αποτελέσει κόσμημα για την Αγιά, θα είναι διώροφο, κεραμοσκεπές, με υπόγειο και δίπλα του θα φέρει πυργίσκο – ρολόι που θα επικοινωνεί με το υπόλοιπο με έναν διάδρομο, ενώ ο περιβάλλων χώρος θα πλακοστρωθεί όπου δεν φυτευτεί πράσινο.

Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, ο δήμαρχος Αντ. Γκουντάρας, τόνισε την αναγκαιότητα που υπάρχει πλέον να γίνει πράξη ένα όνειρο όλων των Αγιωτών σαν αυτό της ανέγερσης δημαρχείου, πάνω σε μια μελέτη που υπήρχε στα συρτάρια του Δήμου εδώ και σχεδόν μια εικοσαετία, από την εποχή που δήμαρχος ήταν ο Αντώνης Μαυρογιάννης, ο οποίος ήταν κι ο οραματιστής της συγκεκριμένης ιδέας.

«Ο Δήμος Αγιάς δεν διαθέτει ιδιόκτητο δημαρχιακό κτίριο, ούτε στην έδρα του, αλλά και ούτε σε καμία άλλη Δημοτική Ενότητα» υπογράμμισε ο κ. Γκουντάρας. «Με την έναρξη λειτουργίας του νέου διευρυμένου “Καλλικρατικού” Δήμου Αγιάς, που προήλθε από τη συνένωση των πρώην Δήμων Αγιάς, Λακέρειας, Μελιβοίας και Ευρυμενών, η εγκατάσταση των υπηρεσιών αποτελούσε επιτακτική ανάγκη και δεδομένου ότι δεν υπήρχαν χώροι για τη φιλοξενία του συνόλου των υπηρεσιών σε ένα ενιαίο κτίριο, ο “Καλλικρατικός” Δήμος Αγιάς προέβη στον κατακερματισμό των υπηρεσιών και στη στέγασή τους κατά τόπους, όπου υπάρχουν λειτουργικά δημοτικά καταστήματα. Η κατακερματισμένη, όμως, στέγαση των υπηρεσιών δημιούργησε και δημιουργεί αρκετά προβλήματα, όπως είναι η δυσχέρεια στην καθημερινή επικοινωνία και συνεννόηση των συνεργαζόμενων υπηρεσιών, η επαφή και ομαλή επικοινωνία με τους πολιτικούς προϊσταμένους προκειμένου να διεκπεραιωθούν άμεσα υποθέσεις, καθώς και η δημιουργία σύγχυσης στους πολίτες που πρέπει να μετακινηθούν σε διάφορα σημεία σε διαφορετικούς οικισμούς του Δήμου για την εξυπηρέτησή τους. Κατόπιν αυτών, καθίσταται η ανάγκη για την ανέγερση ενός ενιαίου χώρου για τη χρήση του ως δημαρχείου για τη συγκέντρωση των υπηρεσιών του Δήμου σ’ ένα κτίριο με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων στον πολίτη υπηρεσιών, αλλά και τη μείωση του σημερινού λειτουργικού κόστους της συντήρησης τόσων κτιρίων».

Ο προϋπολογισμός του νέου δημαρχείου, 1.130 τετραγωνικών μέτρων, φθάνει στα 2 εκατομμύρια ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Για τη χρηματοδότηση του έργου θα υποβληθεί άμεσα πρόταση για την ένταξή του στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανέγερση ή/και Αποκατάσταση Δημοτικών Κτιρίων», με τίτλο «Ανέγερση και Επανάχρηση Δημοτικών Κτιρίων» του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» στη με αριθμ. πρωτ. 65574/19112018 πρόσκληση V του Τμήματος Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και Διαχείρισης του Υπουργείου Εσωτερικών.

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass