Ριζική ανακατασκευή στο δημοτικό στάδιο της Αγιάς

ΝΕΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΣΤΙΒΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Δημοσίευση: 02 Ιαν 2019 15:22

Στην εξολοκλήρου ανακατασκευή του δημοτικού σταδίου Αγιάς και στην αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του γηπέδου της Μελιβοίας προχωρά η δημοτική αρχή Αγιάς.

Ήδη έχουν εγκριθεί η μελέτη, τα τεύχη δημοπράτησης κι ο καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης του έργου ενδεικτικού προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

Το συνολικό έργο αφορά στον εκσυγχρονισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων του γηπέδου ποδοσφαίρου της Αγιάς, ενώ περιλαμβάνει πρόσθετες εργασίες αναβάθμισης – βελτίωσης στο γήπεδο ποδοσφαίρου Μελιβοίας.

Στην Αγιά θα κατασκευαστεί νέο γήπεδο ποδοσφαίρου διαστάσεων 111Χ70,86 μέτρων, που θα συμπεριλαμβάνει την εκτέλεση εργασιών κατασκευής των στρώσεων υποδομής, όπως στρώση άμμου, σκύρων, αδρανών, γαρμπιλιού και εδαφικού υποστρώματος του χλοοτάπητα. Ο διαχωρισμός των στρώσεων από το γειτονικό εδαφικό υλικό θα επιτευχθεί με γεωύφασμα διαχωρισμού υλικών. Μετά την κατασκευή των στρώσεων θα γίνει η εγκατάσταση νέου χλοοτάπητα, καθώς και του απαιτούμενου αρδευτικού δικτύου.

Περιμετρικά του γηπέδου θα κατασκευαστεί στίβος συνθετικού τάπητα τεσσάρων διαδρομών. Η επιφάνεια του στίβου θα είναι 2523,20 τετραγωνικά μέτρα. Στη δυτική πλευρά του γηπέδου ο τάπητας θα εκτείνεται ως το τοίχωμα του κιγκλιδώματος διαχωρισμού θεατών – αγωνιστικού χώρου. Στο νοτιοανατολικό άκρο θα κατασκευαστεί βοηθητικό γήπεδο διαστάσεων 5Χ5 (44X27 μέτρα), το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως γήπεδο προπόνησης, αλλά και ως γήπεδο 5Χ5.

Περαιτέρω, προβλέπεται η κατασκευή δικτύου αποστράγγισης των γηπέδων, που αποτελείται από περιμετρικά καναλέτα ορθογωνικής ανοικτής διατομής. Στα καναλέτα θα συγκεντρώνονται τα στραγγίσματα που διηθούνται στη στρώση των σκύρων. Για την υποβοήθηση της στράγγισης, μέσα στη στρώση των σκύρων, θα τοποθετηθούν στραγγιστήριοι σωλήνες. Οι σωλήνες θα είναι κάθετοι στα καναλέτα ανά απόσταση 5 μέτρων και θα εκτονώνουν τα στραγγίσματα στο περιμετρικό καναλέτο.

Στους εσωτερικούς χώρους του κτίσματος της κερκίδας θα αντικατασταθούν τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, θα γίνουν εργασίες επίστρωσης των δαπέδων και των τοίχων των χώρων υγιεινής με κεραμικά πλακίδια, θα αντικατασταθούν τα εξωτερικά κουφώματα και οι εσωτερικές ξύλινες πόρτες. Τέλος, θα γίνουν εργασίες επισκευής των επιχρισμάτων και χρωματισμού των εσωτερικών και εξωτερικών επιφανειών. Στις κερκίδες θα αντικατασταθούν τα υπάρχοντα φθαρμένα από τη διαβρωτική δράση του ήλιου πλαστικά καθίσματα και θα συμπληρωθεί ο αριθμός τους. Προβλέπεται ακόμη η βελτίωση των εγκαταστάσεων ηλεκτροφωτισμού του γηπέδου της Αγιάς με την αντικατάσταση του συνόλου των υφιστάμενων προβολέων με προβολείς νέας τεχνολογίας LED, καθώς και η βελτίωση των περιμετρικών περιφράξεων με την κατασκευή νέων από γαλβανισμένο συρματόπλεγμα.

Στο γήπεδο Μελιβοίας θα κατασκευαστεί τοίχος αντιστήριξης και προστασίας από τη διάβρωση μήκους 50 μέτρων και ύψους 2,50 μέτρων. Επιπλέον, θα γίνουν εργασίες επισκευής και συντηρήσεων στα τρία ανεξάρτητα ορθογωνικά ισόγεια οικήματα διαστάσεων 7,75x7, 11.9x3 και 3,4x4.4 μέτρων που αποτελούν τα αποδυτήρια και τους βοηθητικούς χώρους του γηπέδου.

Όπως μας εξήγησε ο δήμαρχος Αντώνης Γκουντάρας «Για τη χρηματοδότηση του έργου θα υποβληθεί πρόταση για την ένταξή του στο Πρόγραμμα “ΦιλόΔημος” του Υπουργείου Εσωτερικών στο πλαίσιο σχετικής πρόσκλησης που εκδόθηκε και αφορά στη χρηματοδότηση έργων βελτίωσης αθλητικών εγκαταστάσεων». Επίσης, ευχαρίστησε θερμά τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνο Αγοραστό, τον κ. Στέλιο Δημότσιο, την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αγιάς και τον ιδιώτη μελετητή κ. Κυριάκο Κουκνάκο για την ολοκλήρωση της μελέτης.

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass