Η ΔΕΗ έκλεψε την παράσταση!

ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΕΣ ΠΤΩΣΕΙΣ ΤΑΣΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Δημοσίευση: 04 Ιαν 2019 22:40

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Χωρίς μεγάλα προβλήματα πέρασε από την έκταση του Δήμου Αγιάς η χθεσινή μέρα του νέου και πολυαναμενόμενου κύματος κακοκαιρίας που πλήττει την Περιφέρεια Θεσσαλίας και αρκετές περιοχές της χώρας μας.

Λίγες νιφάδες χιονιού είχαμε μέσα στην Αγιά από τις 10.30 το πρωί ως το μεσημέρι και γενικότερα ανεπαίσθητη ήταν η χιονόπτωση στα περισσότερα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα. Από το υψόμετρο των 350 μέτρων και πάνω είχαμε χιονόστρωση, τόσο από την πλευρά του Κισσάβου όσο και του Μαυροβουνίου. Στα λευκά «ντύθηκαν» περιοχές του Ομολίου και του Στομίου, η Καρίτσα, η Μελιβοία, η Άνω Σωτηρίτσα, η Σκήτη, το Σκλήθρο, η Έλαφος, το Μεγαλόβρυσο και η Ανατολή, η οποία είχε ήδη δεχτεί μεγάλη ποσότητα χιονιού από τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς. Με τελευταία ενημέρωση από το Αστυνομικό Τμήμα Αγιάς στις 5 χθες το απόγευμα, ο δρόμος Έλαφος – Σκλήθρο ήταν κλειστός, ενώ απαιτούνταν αντιολισθητικές αλυσίδες στον δρόμο Αγιόκαμπος – Σκλήθρο, από το 10ο ως το 18ο χιλιόμετρο του δρόμου Δήμητρα – Ανατολή, από το 5ο ως το 10ο Μεγαλόβρυσο – Ανατολή, από το 5ο Αγιά – Μελιβοία και από το 10ο Κάτω Σωτηρίτσα – Μελιβοία. Το ΚΤΕΛ δεν πραγματοποίησε τα δρομολόγιά του προς Σκήτη, ενώ ανακοινώθηκε από τη Διοίκησή του ότι για σήμερα δεν θα γίνει κανένα από την Αγιά προς τα χωριά της, παρά μόνο η κεντρική διαδρομή Αγιά - Λάρισα - Αγιά, λόγω του προβλεπόμενου μεγάλου και ολικού παγετού. Η θερμοκρασία παρέμεινε πολύ χαμηλή καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ στην παραλιακή ζώνη έπνεαν πολύ δυνατοί άνεμοι και η θάλασσα ήταν τρικυμιώδης. Πέραν όλων αυτών, το σημαντικότερο που αντιμετώπισε χθες η περιοχή ήταν οι αλλεπάλληλες πτώσεις τάσης ρεύματος, ιδίως τις προμεσημβρινές ώρες. Πολλές Υπηρεσίες ανέστειλαν τη λειτουργία τους, εμπορικά καταστήματα αναγκάστηκαν να κατεβάσουν ρολά, ενώ νωρίς νωρίς έκλεισαν πρακτορεία ΟΠΑΠ, λογιστικά γραφεία, δικηγορικά και συμβολαιογραφεία, αφού έκδηλος ήταν ο κίνδυνος καταστροφής μηχανημάτων, ιδίως ηλεκτρονικών υπολογιστών, από τις κυριολεκτικά δεκάδες συνεχόμενες στιγμιαίες διακοπές ρεύματος.

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass