«Αυτά που ζούμε στο Κοινοβούλιο θυμίζουν τη δεκαετία του ‘60»

Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ * «ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ Κ.Ο. ΤΩΝ ΑΝΕΛ», ΕΙΠΕ

Δημοσίευση: 12 Ιαν 2019 22:30

Την άποψή του πως η κατάσταση στο Κοινοβούλιο θυμίζει τη δεκαετία του ’60 εξέφρασε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος από τη Λάρισα όπου βρέθηκε για την παρουσίαση του νέου του βιβλίου που έχει τον τίτλο «Η Δημοκρατία μεταξύ συγκυρίας και Ιστορίας. Προσδοκίες και κίνδυνοι από την αναθεώρηση του Συντάγματος».

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας μάλιστα τις εξελίξεις στην κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ τις χαρακτήρισε «νούμερο επιθεώρησης» ενώ για τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα είπε πως «εκβιάζει και κανιβαλίζει την ομάδα των ΑΝΕΛ» και γι’ αυτό τον λόγο εξήγησε πως έχει στο χέρι του τους 151 βουλευτές.

Πιο συγκεκριμένα, αρχικά μίλησε για το βιβλίο του που «αναφέρεται στην αναθεώρηση του Συντάγματος αλλά και στα γενικότερα προβλήματα της ευρωπαϊκής δημοκρατίας. Όταν αποφασίσαμε να οργανώσουμε την παρουσίαση αυτήν δεν φανταζόμασταν πως θα ήταν τόσο επίκαιρο το ζήτημα, γιατί η χώρα αντιμετωπίζει ένα οξύ πρόβλημα δημοκρατίας, κοινοβουλευτικών θεσμών, θεσμών κράτους δικαίου, κυρίως δικαιοσύνης. Νομίζω πως έχουμε γυρίσει δυστυχώς πολλές δεκαετίες πίσω. Αυτά που ζούμε στο Κοινοβούλιο, θυμίζουν τη δεκαετία του 1960. Η χώρα πρέπει να κάνει μια υπέρβαση. Να αλλάξει το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται και αυτός που παρεμποδίζει αυτήν την αλλαγή είναι η ίδια η κυβέρνηση η οποία θυσιάζει στον βωμό της παραμονής της για λίγο καιρό στην εξουσία, την ίδια την προοπτική της χώρας».

Για τις εξελίξεις στη συνέλευση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ είπε: «Αυτά δεν είναι αντικείμενο πολιτικού σχολιασμού. Είναι νούμερο επιθεώρησης. Προσβάλλουν τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού και προσβάλλουν τους θεσμούς της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας» και πρόσθεσε πως «ο κ. Τσίπρας έχει στο χέρι του τους 151 βουλευτές έχοντας εκβιάσει την ίδια την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝ.ΕΛ. την οποία και κανιβαλίζει. Πρόκειται για έναν ωμό και χυδαίο αλληλοεκβιασμό των δύο κυβερνητικών εταίρων πάνω όμως στο σώμα της χώρας. Πάνω στα εθνικά συμφέροντα».

Το βιβλίο παρουσιάστηκε σε μια γεμάτη αίθουσα του ξενοδοχείου «Divani» με διοργανωτές τις εκδόσεις «Πατάκη» και τον Κύκλο Ιδεών για την Εθνική Ανασυγκρότηση. Ομιλητές ήταν ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών και πρέσβης της ΕΕ Δημήτρης Κούρκουλας και ο συγγραφέας και αρθρογράφος Λευτέρης Κουσούλης. Συντόνισε ο δημοσιογράφος Ανδρέας Γιουρμετάκης.

Την παρακολούθησαν μεταξύ άλλων: ο μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος, ο βουλευτής κ. Κων. Μπαργιώτας, ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Νίκος Τσιλιμίγκας, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ρένα Καραλαριώτου, ο δήμαρχος Αγιάς κ. Αντώνης Γκουντάρας, ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος, η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Νικολέττα Μπασδέκη, με τον αντιπρόεδρο κ. Χρήστο Μπραζιώτη και τον σύμβουλο κ. Κώστα Βελησσαρίου, ο πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Ξενοφών Σπηλιώτης όπως και ο πρώην πρόεδρος του εκπαιδευτικού Ιδρύματος κ. Παναγιώτης Γούλας, ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σωτήρης Βούλγαρης, ο πρώην υπουργός κ. Φίλιππος Σαχινίδης, ο πρώην βουλευτής κ. Θωμάς Ψύρρας, ο πρώην δήμαρχος Λάρισας κ. Κώστας Τζανακούλης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Λάρισας κ. Κώστας Καραμπάτσας, πολλοί δικηγόροι, πολιτευτές και πολίτες.

 

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass