Παρεμβάσεις στην ανακαινισμένη Μανδηλαρά

Αρχίζουν ξανά από αύριο * Κριτική Καραλαριώτου για καθίζηση στη συμβολή με Μπότσαρη

Δημοσίευση: 14 Ιαν 2019 22:06

Ξεκινούν αύριο Τρίτη, οι εργασίες ανάπλασης της οδού Μανδηλαρά, από το ύψος της συμβολής της με την 28ης Οκτωβρίου ως τη συμβολή της με την οδό Μιαούλη, μετά από διακοπή τους λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και της περιόδου των γιορτών.

Παράλληλα θα προχωρήσει η αποκατάσταση του προβλήματος καθίζησης του οδοστρώματος που εμφανίστηκε στην οδό Μανδηλαρά κοντά στη συμβολή της με την οδό Μάρκου Μπότσαρη, το οποίο προέκυψε εξαιτίας ανενεργού παλιού –από τη δεκαετία του ’40 - οχετού αποχέτευσης που υπάρχει στο σημείο αυτό, όπως ανακοίνωσε σχετικά ο Δήμος Λαρισαίων.

Να σημειωθεί ότι για την καθίζηση της ασφάλτου στην οδό Μανδηλαρά και μάλιστα σε σημείο όπου είχαν ολοκληρωθεί τα έργα ανάπλασης, υπήρξαν αντιδράσεις και ασκήθηκε σκληρή κριτική στον Δήμο, από την υποψήφια δήμαρχο Λαρισαίων και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Λαρισαίων κ. Ρένα Καραλαριώτου, η οποία ανάφερε τα εξής:

«Στην ανακατασκευασμένη οδό Μανδηλαρά, εμφανίστηκε καθίζηση του οδοστρώματος, στο σημείο συμβολής της με την οδό Μ.Μπότσαρη. Να θυμίσουμε ότι ο δρόμος παραδόθηκε μόλις πριν λίγους μήνες, ενώ o συνολικός προϋπολογισμός φτάνει στα 1,5 εκατ. ευρώ.

Ζητάμε διευκρινίσεις, μήπως και δεν καταλάβαμε σωστά, κ. Καλογιάννη: προγραμματίζετε να γεμίσετε τη Λάρισα με βυθιζόμενες μπάρες ή με βυθιζόμενους δρόμους;

Πέρα από τη σκωπτική διάθεση της παρέμβασής μας, είναι αδιανόητο να σπαταλώνται δημόσιοι πόροι, είτε πρόκειται για χρήματα, είτε πρόκειται για ανθρώπινο δυναμικό, για να ικανοποιηθούν οι προεκλογικές ορέξεις του κ. Καλογιάννη, σε βάρος των δημοτών.

Η καθίζηση του οδοστρώματος στη συμβολή των οδών Ν. Μανδηλαρά και Μ. Μπότσαρη είναι μόνον ένα από τα πρώτα σημάδια της ...“σπουδής” του κ. Καλογιάννη να παρουσιάσει “τελειωμένα” έργα, ενόψει των επικείμενων εκλογών.

Πόσες φορές και πόσο ακριβά θα πληρώσουμε τον προεκλογικό πανικό σας, κ. Καλογιάννη;».

ΔΗΜΟΣ: ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Λαρισαίων υποστηρίζει ότι «στη συμβολή της οδού Μανδηλαρά με την οδό Μάρκου Μπότσαρη, απαιτήθηκε η κατασκευή νέων φρεατίων ομβρίων και έγινε μερική καθαίρεση του παλιού αγωγού σε εκείνο το σημείο, ενώ επίσης πέρασαν επιφανειακά και πάνω από τον αγωγό, οπτικές ίνες εταιρειών τηλεπικοινωνιών.

Εξ αρχής, οι επιβλέποντες μηχανικοί της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων, που παρακολουθούν καθημερινά το έργο, θεώρησαν ιδιαίτερα πιθανό στο συγκεκριμένο σημείο να παρουσιαστούν τα προβλήματα που εμφανίστηκαν. Οι πρώτες ενδείξεις του φαινομένου εμφανίστηκαν τις ημέρες των Χριστουγέννων, με επιφανειακές ρωγμές στην άσφαλτο και τις τελευταίες ημέρες το φαινόμενο παρουσίασε τη σημερινή του μορφή και θεωρείται ότι είναι σε εξέλιξη.

Ως γνωστόν, το έργο της ανακατασκευής της οδού Μανδηλαρά δεν έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί.

Σε ό,τι αφορά στο συγκεκριμένο σημείο στη συμβολή με την Μπότσαρη, τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει μερική αποκατάσταση, ενώ το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί συνολικά κατά τη συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου.

Όταν στην πόλη μέσα σε τέσσερα χρόνια έχει υλοποιηθεί πρωτόγνωρο έργο ύψους 60 εκατ. ευρώ, είναι λογικό να εμφανίζονται και τέτοιου είδους προβλήματα, τα οποία αποκαθίστανται».

 

Λ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass