Τελικά όλα γίνονται για την… καρέκλα

Η «ΜΙΚΡΗ ΒΟΥΛΗ» ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ…

Δημοσίευση: 15 Ιαν 2019 15:36

Στην περαιτέρω απαξίωση της πολιτικής οδηγούν οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, με αφορμή και την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Όπως προκύπτει και από την έρευνα που διεξήγαγε χθες η «Ε» στη «μικρή Βουλή» της περιοχής μας, που είναι η Κεντρική πλατεία, σύνηθες σημείο συνάντησης συνταξιούχων και όχι μόνο, οι Λαρισαίοι δηλώνουν απογοητευμένοι από τη …συνέπεια των πολιτικών, καταλήγοντας ότι οι περισσότεροι βάζουν το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από το εθνικό, γι΄ αυτό και η Βουλή έχει γίνει κινούμενη άμμος και βουλευτές πάνε κι έρχονται σε κόμματα. Στο επίκεντρο της κριτικής τους ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης, με αφορμή τη θετική ψήφο εμπιστοσύνης που θα παράσχει στην κυβέρνηση.

Ο συνταξιούχος κ. Μανώλης Μπ. μιλώντας στην «Ε» δήλωσε πως: «δεν με εκπλήσσουν τα γεγονότα, αφού κι άλλες φορές τα κόμματα και οι βουλευτές έχουν αποδείξει ότι, ανάλογα με το τι τους συμφέρει, πράττουν και συμπεριφέρονται. Τι πιο χαρακτηριστικό με το μνημόνιο. Τι έλεγε η ΝΔ όταν ήταν κυβέρνηση και τι ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση. Το ίδιο συμβαίνει και με το Μακεδονικό. Πιστεύει κανείς ότι αν ήταν πρωθυπουργός ο Κυριάκος θα όρθωνε το ανάστημά του στους Αμερικάνους; Όσον αφορά τον κ. Κόκκαλη, μάλλον γλυκάθηκε από την υπουργική καρέκλα και δεν θέλει να την αφήσει…».

Ο κ. Γιώργος Κ. (άνεργος-πρόσφατα απολυμένος), μόλις έχει βγει από το Δικαστήριο, διεκδικώντας πλήρη αποζημίωση από τον πρώην εργοδότη του. Τον ρωτάμε πώς βλέπει ο ίδιος τις εξελίξεις: «Εγώ ξέρω ότι οι βουλευτές νοιάζονται μόνο για την πάρτη τους. Αυτοί με τους αφορολόγητους παχυλούς μισθούς και σε μας τον λαουτζίκο τα ψίχουλα, με τα επιδόματα και τις συμβάσεις για να μας κρατούν όμηρους. Όσον αφορά στο Μακεδονικό, δυστυχώς εκεί θα έπρεπε να υπάρχει ενιαία στάση, μακριά από μικροψυχίες και σκοπιμότητες».

Λίγο πιο κάτω η κουβέντα έχει ανάψει για τα καλά. Αν και όρθιοι, λόγω ψύχους, οι ηλικιωμένοι μας προσφέρουν μια μικρή γεύση απ’ όσα θα ακούσουμε σήμερα και αύριο στη Βουλή. Οι μεν κατηγορούν Τσίπρα- Καμμένο, οι δε τον Κυριάκο. Τον πρωθυπουργό γιατί «πουλάει» τη Μακεδονία, τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ γιατί «συνεργάστηκε με την Αριστερά», τον πρόεδρο της ΝΔ γιατί «τα ίδια θα έκανε κι αυτός αν ήταν στην εξουσία».

Για τον συντοπίτη μας υφυπουργό Βασ. Κόκκαλη, οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι «έβαλε το προσωπικό του συμφέρον πάνω από το εθνικό, αλλά στις εκλογές θα λάβει τον λογαριασμό». Άλλος θυμάται και τις αγροτικές εκκρεμότητες και μας ζητά να γράψουμε ότι «παραμένει απλήρωτος ακόμη από το πρόγραμμα με τις ακακίες». Χαριτολογώντας άλλος αναφέρει ότι «ο Σαρακατσάνος πρέπει να χρησιμοποιήσει …πάνω του τις γκλίτσες που του έχουν χαρίσει οι συγχωριανοί του...». 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass