ΤΟΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

«Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική»

Δημοσίευση: 20 Ιαν 2019 16:30

«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικών Δυνάμεων (ΠΟΕΔ) δεν υποκαθιστά την Κυβέρνηση ούτε το Υπουργείο Εξωτερικών στους χειρισμούς των εθνικών θεμάτων.

Όμως τα τελευταία γεγονότα με τη συμφωνία των Πρεσπών, Ελλάδος – Σκοπίων, για το όνομα της γείτονας χώρας, αλλά και οι αλυτρωτικές βλέψεις των Σκοπίων στη Μακεδονία μας και η παραχώρηση της Μακεδονικής γλώσσας και Εθνότητας, καταδεικνύουν ότι η πατρίδα μας στην πράξη, έχει ακυρώσει τη θυσία όλων αυτών που θυσιάστηκαν και είμαστε όπως η πλειονότητα των Ελλήνων και των Μακεδόνων κάθετα αντίθετοι. Γιατί η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική» τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Δημήτρης Γεωργάκης.
Κατά την εκδήλωση κοπής της καθιερωμένης πίτας, που έγινε το περασμένο Σάββατο, στην κατάμεστη αίθουσα τιμών της Στρατιωτικής Λέσχης Αξιωματικών Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων, συνταγματάρχης ε.α. Δημήτρης Γεωργάκης στο πλαίσιο του χαιρετισμού του, ευχήθηκε για τη νέα χρονιά.
Για να τονίσει μεταξύ άλλων πως «η γενική αποσταθεροποίηση στη λεκάνη της Μεσογείου, αλλά και δίπλα μας, η στάση της Τουρκίας, οι ανιστόρητες δηλώσεις, οι απειλές, οι παραβάσεις και παραβιάσεις, το πιθανό επεισόδιο, τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα με τους υδρογονάνθρακες στη θάλασσά μας και στην Κύπρο, η Συρία και η αποχώρηση των Αμερικανικών Στρατευμάτων, τα γεωστρατηγικά συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων και οι ακροβατικές ισορροπίες που απαιτούνται σε συνδυασμό με τα συμφέροντα των εμπλεκομένων χωρών της Μέσης Ανατολής, το μεταναστευτικό και προσφυγικό πρόβλημα, η επίλυση του Κυπριακού, αλλά και το καυτό θέμα της ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας στο επίκεντρο του παγκόσμιου αλλά και ελληνικού ενδιαφέροντος, η σκληρή οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας και η αναμενόμενη ανάπτυξη, δημιουργούν στην πατρίδα μας πολυπλοκότητα προβλημάτων για τα οποία πρέπει να δώσει λύσεις».
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η ΠΟΕΔ τίμησε μέλη και φίλους της Ομοσπονδίας. Επίσης απονεμήθηκαν οι πτέρυγες και τα διπλώματα στους αποφοιτήσαντες από το Σχολείο Αλεξιπτωτιστών της Ομοσπονδίας, που είναι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας και έφεδροι καταδρομείς των Λεσχών της, όπως και οι έφεδροι αλεξιπτωτιστές των Λεσχών της ΠΟΕΔ, μεταξύ των οποίων και ο Δημ. Βλάγκας της ΛΕΚ Λάρισας. Ακολούθησαν χαιρετισμοί ενώ τιμήθηκαν επίσης, αθλητές και προπονητές, η αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου καθώς και ο ερευνητής και μαθηματικός, Νικόλαος Λυγερός. Την πίτα ευλόγησε εκπρόσωπος του μητροπολίτη Άνθιμου ενώ στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο πρώην υφυπουργός Γ. Αμανατίδης, βουλευτές, ο περιφερειάρχης Κεντρ. Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας, ο διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού Δημ. Μπίκος και εκπρόσωποι φορέων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass