Μία επέμβαση ρουτίνας κατέληξε σε τραγωδία

Νεκρή 14χρονη που διακομίσθηκε στο ΓΝ Λάρισας ελλείψει Παιδοχειρουργικής Κλινικής στο ΓΝ Λαμίας * Μήνυση γονέων και συλλήψεις δύο ιατρών μετά από εισαγγελική παρέμβαση

Δημοσίευση: 21 Ιαν 2019 22:04

Σε τραγωδία εξελίχθηκε μια εγχείριση ρουτίνας καθώς μια 14χρονη μαθήτρια της Β' τάξης Γυμνασίου από τη Λαμία έχασε τη ζωή της μετά από επέμβαση για την αφαίρεση σκωληκοειδίτιδας.

Η 14χρονη Ιωάννα Ταξ. Κουτσοπάνου διακομίσθηκε εσπευσμένα την περασμένη Παρασκευή από το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας – ελλείψει Παιδοχειρουργικής Κλινικής - στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας όπου και υποβλήθηκε επιτυχώς κατά τους γιατρούς, σε επέμβαση αφαίρεσης σκωληκοειδούς απόφυσης.

Το βράδυ του Σαββάτου ωστόσο και ενώ εξεταζόταν από θεράποντες γιατρούς δήλωσε πως δεν αισθάνεται καλά και έχασε τις αισθήσεις της. Παρά τις προσπάθειες το άτυχο κορίτσι προτού καλά - καλά συμπληρώσει τα 14 χρόνια, απεβίωσε στα χέρια των γιατρών, στις 11.30 το βράδυ του Σαββάτου, από καρδιακή ανακοπή σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.

Σοκαρισμένοι οι γονείς της νεαρής κοπέλας, χθες το μεσημέρι κατέφυγαν στο Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας όπου κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Σύμφωνα με πληροφορίες της "ΕτΔ", η υπόθεση προκάλεσε την εισαγγελική παρέμβαση και στο πλαίσιό της χθες το απόγευμα κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια συνελήφθησαν δύο γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, ενώ δίωξη ασκήθηκε σε βάρος και μίας τρίτης γιατρού, από το ΓΝ Λαμίας που ζήτησε τη διακομιδή του παιδιού στη Λάρισα.

Οι δύο Λαρισαίοι γιατροί αφέθηκαν ελεύθεροι χθες βράδυ μετά την κατάθεσή τους ενώ τα ακριβή αίτια του θανάτου θα διαπιστωθούν κατά τη νεκροψία που αναμένεται να γίνει σήμερα από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας, παρουσία μάλιστα δύο τεχνικών συμβούλων που ορίσθηκαν μετά από απαίτηση της οικογένειας του αδικοχαμένου κοριτσιού.

ΧΡΟΝΙΚΟ

Η 14χρονη μαθήτρια, σύμφωνα με πληροφορίες της "ΕτΔ", διαμαρτυρόμενη για κοιλιακό άλγος μεταφέρθηκε από τον πατέρα της στο ΓΝ Λαμίας τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής. Τις επόμενες ώρες εξετάσθηκε από την εφημερεύουσα ιατρό η οποία - λόγω της κατάστασης της μικρής και ελλείψει Παιδοχειρουργικής Κλινικής στο ΓΝ Λαμίας – έκρινε απαραίτητη τη διακομιδή της στην Παιδοχειρουργική Κλινική του ΓΝ Λάρισας, όπως και συνέβη στη συνέχεια, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το απόγευμα της ίδιας ημέρας η 14χρονη υποβλήθηκε στο ΓΝ Λάρισας σε επέμβαση για την αφαίρεση σκωληκοειδίτιδας. Η εγχείριση κρίθηκε επιτυχημένη αλλά την επόμενη ημέρα, προχθές Σάββατο, η 14χρονη παρουσίασε συμπτώματα όπως ναυτία κλπ

Στις 10.30 το βράδυ του Σαββάτου λοιπόν την ώρα που εξεταζόταν από τον θεράποντα ιατρό στον θάλαμο της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του ΓΝΛ ενώ καθόταν σε καρέκλα, φέρεται ειπούσα στους γιατρούς πως δεν αισθάνεται καλά και λιποθύμησε. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών η 14χρονη έχασε τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, από ανακοπή καρδιάς σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου αναμένεται να γίνουν γνωστά με την ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής έρευνας ενώ σήμερα το πρωί αναμένεται να γίνει η νεκροψία. Παρουσία μάλιστα δύο πραγματογνωμόνων που θα παραστούν στη νεκροτομή μετά από απαίτηση της οικογένειας που προχώρησε στον ορισμό τους.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

Μετά την τραγική αυτή εξέλιξη, στις 12 χθες το μεσημέρι ο πατέρας της 14χρονης κατέφυγε στο Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας όπου υπέβαλε μήνυση κατά των θεραπόντων ιατρών αλλά και κατά παντός υπευθύνου. Έτσι προκλήθηκε εισαγγελική παρέμβαση και ασκήθηκε δίωξη σε βάρος των εμπλεκόμενων ιατρών για ανθρωποκτονία από αμέλεια διά παραλείψεως.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, δύο γιατροί της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του ΓΝ Λάρισας, ο παιδοχειρουργός και η αναισθησιολόγος, μετά την απολογία τους στο Αστυνομικό Τμήμα συνελήφθησαν χθες το απόγευμα ενώ αργότερα, με εισαγγελική εντολή αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι.

Δίωξη ασκήθηκε σε βάρος και της εφημερεύουσας παιδιάτρου του ΓΝ Λαμίας – που έδωσε την εντολή για τη διακομιδή της ασθενούς - η οποία γιατρός δεν συνελήφθη ωστόσο καθότι παρήλθε η αυτόφωρη διαδικασία.

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ

Τα ακριβή αίτια του θανάτου θα γίνουν γνωστά μετά τη σημερινή νεκροψία, οπότε και θα αναζητηθούν τυχόν ευθύνες. Ωστόσο ο θάνατος της 14χρονης αναδεικνύει με τον πλέον τραγικό τρόπο τις ελλείψεις των δημόσιων νοσοκομείων. Να σημειωθεί πως αποτελεί σύνηθες φαινόμενο η διακομιδή παιδιών στη Λάρισα καθώς στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας λειτουργεί η μοναδική Παιδοχειρουργική Κλινική στα νοσοκομεία της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, της περιοχής δηλαδή μεταξύ δηλαδή Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

 

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass