Θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ στην Κεντρική πλατεία

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ * ΣΥΝΤΟΜΑ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ

Δημοσίευση: 26 Ιαν 2019 22:00

Δύο θέσεις στάθμευσης, για αυτοκίνητα ατόμων με αναπηρία έχουν δημιουργηθεί στην Κεντρική πλατεία Λάρισας, επί της ανακατασκευασμένης οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο πλαίσιο των έργων ανάπλασης του κέντρου της πόλης.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο του Τμήματος Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων, της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Λαρισαίων κ. Αλέξανδρο Παπαχατζή, η μία αποτελεί μόνιμη θέση στάθμευσης, ατόμου με αναπηρία, κάτοικου της περιοχής και η άλλη είναι θέση προσωρινής στάθμευσης οχημάτων ατόμων με αναπηρία.

Και οι δύο βρίσκονται κοντά στη συμβολή των οδών Μεγάλου Αλεξάνδρου και Κύπρου, απέναντι από την πιάτσα των ταξί, και διακρίνονται με ειδική σήμανση, τόσο σε πινακίδες που έχουν τοποθετηθεί στα σημεία αυτά, όσο και με χαρακτηριστικά σύμβολα στους κυβόλιθους, στο έδαφος.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαχατζή, η μία θέση- προσωρινής στάθμευσης- που μπορεί να χρησιμοποιηθεί, από οχήματα που κατέχουν κάρτα στάθμευσης ΑμεΑ-, δημιουργήθηκε με το σκεπτικό να διευκολύνει τις μετακινήσεις τους και να καλύψει την ανάγκη τους να μεταβούν σε κάποια υπηρεσία ή σε τράπεζα στο κέντρο, για να διεκπεραιώσουν διάφορες εργασίες τους.

Εξάλλου σε εξέλιξη είναι η μελέτη εγκατάστασης ενός συστήματος διαχείρισης πεζοδρόμων στο κέντρο της Λάρισας (περιοχή Φρουρίου και περιοχή ιστορικού και εμπορικού κέντρου της πόλης), ένα σημαντικό σχέδιο με στόχο την ομαλή και ελεγχόμενη κίνηση οχημάτων, που θα βάλει φρένο στην άναρχη κυκλοφορία τους, μέσα σε αυτούς.

Όπως είχε ανακοινωθεί από τον Δήμο Λαρισαίων, στο πλαίσιο αυτού προβλέπεται να τοποθετηθούν αυτόματα βυθιζόμενα κολωνάκια στις αρχές των πεζοδρόμων, για την ελεγχόμενη διέλευση οχημάτων, κάμερες κ.α.

Για το έργο υπάρχει προσωρινός ανάδοχος και η σύμβαση εκτιμάται ότι θα υπογραφεί εντός του Φεβρουαρίου, για να ξεκινήσει η υλοποίησή τους.

Έχει προϋπολογισμό 1.150.000, εκ των οποίων τα 450.000 ευρώ θα δοθούν μέσω του ΕΣΠΑ και το υπόλοιπο ποσό θα διατεθεί από ίδιους πόρους του Δήμου Λαρισαίων.

Επίσης έχει ανακοινωθεί ότι ο ανάδοχος της προμήθειας θα υλοποιήσει σύστημα ελέγχου για 43 θέσεις εισόδου ελέγχου πεζοδρόμων.

Στις πεζοδρομημένες ζώνες θα εγκατασταθεί και θα λειτουργήσει σύστημα που θα απαγορεύει τη γενική κυκλοφορία εντός των ελεγχόμενων ζωνών πεζοδρόμησης και θα δίνει δικαίωμα πρόσβασης σε χρήστες που θα διαθέτουν ειδική άδεια διέλευσης.

Τα βυθιζόμενα κολωνάκια θα ανοίγουν αυτόματα κατά τις ώρες τροφοδοσίας των καταστημάτων, τις ώρες αποκομιδής των απορριμμάτων, σε περίπτωση βλάβης του συστήματος, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και σε περίπτωση που έχει δοθεί δικαίωμα πρόσβασης (π.χ. μόνιμοι κάτοικοι).

 

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass