ΣΕ ΠΟΛΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ Η ΛΑΡΙΣΑ * ΟΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΚΦΡΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Χρονιά προκλήσεων για την οικονομία το 2019

Δημοσίευση: 27 Ιαν 2019 22:00

«Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να πιστέψουμε, κι αναφέρομαι στην πολιτική ηγεσία του τόπου, ότι η ανάκαμψη της οικονομίας μας μπορεί να επέλθει μόνο μέσα από την ανάπτυξη και τη μεγέθυνση των επιχειρήσεων. Οι επιχειρήσεις είναι εκείνες που θα δημιουργήσουν πλούτο και νέες θέσεις εργασίας, ώστε να σταματήσουν πια τα νέα φωτεινά μυαλά του τόπου να μεταναστεύουν στο εξωτερικό» τόνισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας Σωτ. Γιαννακόπουλος, μιλώντας χθες βράδυ στο πλαίσιο της καθιερωμένης εορταστικής εκδήλωσης του Επιμελητηρίου, ενώπιον εκπροσώπων του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου αλλά και των τοπικών αρχών.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον μητροπολίτη Λάρισας σεβ. Ιερώνυμο να ευλογεί την πρωτοχρονιάτικη πίτα ενώ απευθύνοντας χαιρετισμό σημείωσε την ανάγκη «ουσιαστικής ανάπτυξης και υπέρβασης της κρίσης για να δούμε καλύτερες ημέρες».
Ο κ. Γιαννακόπουλος περιγράφοντας το οικονομικό περιβάλλον της πολυετούς οικονομικής κρίσης σημείωσε πως «όσοι απομείναμε να παλεύουμε να κρατηθούμε ζωντανοί, δίνουμε καθημερινά τον δύσκολο αγώνα της οικονομικής επιβίωσης των επιχειρήσεών μας υπό, κατά γενική ομολογία, αντίξοες και εν πολλοίς εχθρικές συνθήκες».
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου χαρακτήρισε «έτος πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων» το 2019 «που σε μεγάλο βαθμό θα σηματοδοτήσουν την παραπέρα πορεία της χώρας μας» για να εστιάσει «ως εκπρόσωπος της επιχειρηματικότητας στις βασικότερες οικονομικές εξελίξεις και προκλήσεις τις οποίες θα βρούμε μπροστά μας τη χρονιά που ήδη τρέχει και που είναι: Η έξοδος στις αγορές είναι ένα στοίχημα που θα πρέπει να κερδηθεί για τη χώρα και την οικονομία της. Η λύση στο καυτό πρόβλημα των κόκκινων δανείων κατά τρόπο βιώσιμο και δίκαιο για επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Το άνοιγμα της ρευστότητας εκ μέρους των τραπεζών. Η προστασία της πρώτης κατοικίας, αλλά και της επαγγελματικής στέγης. Ο εξορθολογισμός της άδικης και αντιαναπτυξιακής φορολογίας. Η στήριξη των νέων επιχειρηματιών. Η καθιέρωση, επιτέλους, του ειδικού ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού. Η νομοθέτηση νέων, ανακουφιστικών ρυθμίσεων για τις χρονίζουσες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση και τα ασφαλιστικά ταμεία. Ο επανυπολογισμός των ασφαλιστικών εισφορών».

«ΚΟΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ»
Ο κ. Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες της διοίκησης του Επιμελητηρίου Λάρισας προκειμένου να στηριχθούν οι επιχειρήσεις του νομού. Υπενθυμίζοντας ότι πέρυσι «κινήσαμε τις αναγκαίες διαδικασίες, ώστε να δημιουργήσουμε αγροτικό τμήμα» σημείωσε ότι «σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας αναπτύσσουμε ένα πρόγραμμα εξωστρέφειας, στοχεύοντας να βγάλουμε όσο το δυνατό περισσότερα μέλη μας εκτός συνόρων, ώστε να αυξήσουμε τις εξαγωγές και τις εισροές νέου χρήματος για την τοπική οικονομία.
Μαζί με τους Δήμους της περιφερειακής ενότητας Λάρισας δημιουργούμε ένα κοινό ταμείο για την τουριστική προβολή του νομού, καθώς πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο τουρισμός μπορεί και πρέπει να αποτελέσει ουσιαστικό πυλώνα ανάπτυξης και οικονομικής ευμάρειας της περιοχής μας».

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ
«Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων» κατέληξε ο κ. Γιαννακόπουλος «προχωράμε στη δημιουργία ενός πολυχώρου επιχειρηματικότητας, καινοτομίας και πολιτισμού. Ενός πολυχώρου που ευελπιστούμε να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τη Λάρισα αλλά και την ευρύτερη περιοχή, προσδίδοντάς της, μέσα από το πλήθος των δράσεων που θα φιλοξενεί, την απαραίτητη υπεραξία που όλοι μας αναζητούμε».

ΕΝΤΑΣΗ
Από την εκδήλωση δεν έλειψε η ένταση μεταξύ του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκ. Παπαδόπουλου και του βουλευτή της ΝΔ Χρ. Κέλλα. Με τον βουλευτή της ΝΔ στον χαιρετισμό του να σημειώνει μεταξύ άλλων τα προβλήματα στο εμπόριο προϊόντων της Μακεδονίας μετά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Τοποθέτηση που προκάλεσε την αντίδραση του κ. Παπαδόπουλου που εγκαλούσε τον κ. Κέλλα με τους δύο βουλευτές να αλληλοκατηγορούνται παρότι προηγήθηκε η έκκληση του κ. Γιαννακόπουλου οι αναφορές να περιορισθούν σε θέματα επιχειρηματικότητας.
Χαιρετισμό απηύθυνε νωρίτερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός σημειώνοντας ότι «είμαστε σε ένα δρόμο ειλικρινούς συνεργασίας με το Επιμελητήριο» προθέτοντας ότι «η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι μπροστά στην Καινοτομία».
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι η κυβέρνηση «θα στηρίξει την επιχειρηματικότητα», ο βουλευτής της ΝΔ Μάξ. Χαρακόπουλος υπογράμμισε την «αθέτηση δεσμεύσεων του κ. Τσίπρα» για να σταθεί στο πρόγραμμα της ΝΔ και του Κυρ. Μητσοτάκη ενώ ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Κατσιαντώνης αναφέρθηκε στις επαφές με επιχειρηματίες της ομογένειας.
Ο βουλευτής της ΔΗΣΥ Κων. Μπαργιώτας τόνισε την ανάγκη «να βρεθεί η γενναιότητα από το πολιτικό σκηνικό να γίνουν επιτέλους οι διαρθρωτικές αλλαγές», ο αντιδήμαρχος Λάρισας Παν. Νταής τόνισε ότι «έχουμε έναν πολύ καλό βηματισμό συνεργασίας με το Επιμελητήριο με συνέργειες που αλλάζουν την πόλη» και τέλος, ο δήμαρχος Τεμπών Κων. Κολλάτος σημείωσε πως «είμαστε αρωγοί στις πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου».  Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν, ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Λαδόπουλος, ο ΓΕΠΑΔ Θεσσαλίας της ΕΛ.ΑΣ. Β. Καραπιπέρης, ο διοικητής της ΠΥ Λάρισας Ζ. Μπρούζας, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Ρένα Καραλαριώτου και Παν. Γούλας, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, επιχειρηματίες, ο διευθύνων σύμβουλος της «Ε» Γ. Μιχαλόπουλος καθώς και εκπρόσωποι φορέων.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass