Είχε πάει λαϊκή…

ΟΔΗΓΟΣ Ι.Χ.Ε. ΠΑΡΚΑΡΕ ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΓΟΥΝΑΡΗ ΜΕ ΣΕΦΕΡΗ, ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΧΑΟΣ

Δημοσίευση: 29 Ιαν 2019 22:12

Επί μισή ώρα παρέμειναν εγκλωβισμένοι οδηγοί στα αυτοκίνητά τους, στη Λάρισα χθες το πρωί, απλά και μόνο γιατί κάποιος αποφάσισε να πάει στη λαϊκή για ψώνια και παράτησε το αυτοκίνητό του σε σημείο ακατάλληλο.

Αποτέλεσμα ήταν το λεωφορείο του Αστικού ΚΤΕΛ της γραμμής 4 να ακινητοποιηθεί γεμάτο επιβάτες, στο τέρμα της οδού Γούναρη στο σημείο που διασταυρώνεται με τη Σεφέρη. Μέσα σε λίγη ώρα «φράκαραν» Νικηταρά, Χρυσοχόου, Γούναρη, Θεοτοκοπούλου. Εκνευρισμένοι οι οδηγοί που εγκλωβίστηκαν καθώς δεν μπορούσαν να διαφύγουν από κάποιο άλλο δρόμο λόγω της λαϊκής αγοράς της Δευτέρας, κόρναραν ασταμάτητα ενώ δεν έλειψαν και οι διαπληκτισμοί. Τουλάχιστον 6 σχολικά λεωφορεία εγκλωβίστηκαν σε Γούναρη και Θεοτοκοπούλου γεμάτα παιδιά που έπρεπε να φτάσουν εγκαίρως στο σχολείο τους. Κάποια στιγμή ορισμένοι οδηγοί που προφανώς δεν μπορούσαν να περιμένουν άλλο έκαναν αναστροφή και έμπαιναν ανάποδα στον μονόδρομο της Θεοτοκοπούλου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των άλλων οδηγών και των ιδίων. Αφού η ώρα περνούσε και ο ασυνείδητος οδηγός που εγκατέλειψε το όχημά του ήταν άφαντος, αποφάσισαν οι οδηγοί με όπισθεν να μπουν στο στενάκι της οδού Κιλκίς που οδηγεί στη Γεωργίου Σταύρου για να μπορέσει να αποσυμφορηθεί η κυκλοφορία. Αυτό μόνο για τα ΙΧ καθώς τα φορτηγά δεν μπορούσαν να στρίψουν. Φυσικά, στην προσπάθειά τους κάποιοι οδηγοί να κάνουν μανούβρες για να ξεφύγουν από το μποτιλιάρισμα, «τσούγκρισαν» με σταθμευμένα οχήματα επί της Γούναρη.

Σύνηθες φαινόμενο, χαρακτηρίζει αυτά τα περιστατικά ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ κ. Μιχάλης Σακελλαρίου, που μιλώντας στην «Ε» παραδέχεται ότι οι οδηγοί των λεωφορείων βιώνουν τέτοιες καταστάσεις σε καθημερινή βάση. Όταν μάλιστα είναι ημέρες που λειτουργεί λαϊκή αγορά, η κατάσταση επιδεινώνεται. «Είναι θλιβερό», λέει, «ένα λεωφορείο γεμάτο επιβάτες να εγκλωβίζεται, από ανθρώπους που παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους όπου βρουν. Αναρωτήθηκε άραγε ο εν λόγω οδηγός, τι θα συνέβαινε εάν από το σημείο που είχε διακοπεί η κυκλοφορία έπρεπε να περάσει ασθενοφόρο; Να σημειωθεί ότι και η Τροχαία είχε ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή και αναζητούσε τον οδηγό, ο οποίος και εμφανίστηκε αφού είχε ολοκληρώσει τις αγορές του. Δυστυχώς η οδηγική παιδεία είναι κάτι που ακόμη δεν φαίνεται να αφορά πολλούς οδηγούς. Όσα πρόστιμα και να επιβληθούν, όσο και αυστηρές να είναι οι ποινές, αν δεν αλλάξει η νοοτροπία και η οδηγική συμπεριφορά, το αποτέλεσμα θα είναι μηδέν εις το πηλίκο.

 

ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass