Ο ΣΥΡΙΖΑ «καταδικάζει» την ενέργεια της Εισαγγελίας

«ΒΙΑΣΥΝΗ» ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΕΙ ΚΑΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΙΚ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Δημοσίευση: 31 Ιαν 2019 15:24

Την αντίδραση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του βουλευτή Λάρισας Νίκ. Παπαδόπουλου προκάλεσε η εισαγγελική παρέμβαση, με την οποία δέκα αγρότες με αφορμή τη συμμετοχή τους στο μπλόκο της Νίκαιας, παραπέμπονται κατηγορούμενοι για παρακώλυση συγκοινωνιών, με απευθείας κλήση για το ακροατήριο.

Όπως είναι γνωστό το μπλόκο των αγροτών στήθηκε στην ΠΑΘΕ την περασμένη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου και μια ημέρα μετά, την Τρίτη 29 Ιανουαρίου, συντάχθηκε η δικογραφία ενώ αυθημερόν κλήθηκαν οι αγρότες προκειμένου ως κατηγορούμενοι, να παραστούν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας, την 1η Μαρτίου 2019 μετά από μια διαδικασία – εξπρές.

Οι συνδικαλιστές των αγροτών κατήγγειλαν την κυβέρνηση ενώ την αντίθεσή τους στη δίωξη των αγροτών για τη συνδικαλιστική τους δράση τόνισαν τόσο ο υπουργός Αγρ. Ανάπτυξης Βασ. Αραχωβίτης που σημείωσε ότι «είμαστε και ως κυβέρνηση αντίθετη στα αγροτοδικεία», όσο και ο Λαρισαίος υφυπουργός Αγρ. Ανάπτυξης Βασ. Κόκκαλης που έκανε λόγο για «νόμιμη μεν αλλά βεβιασμένη» ενέργεια «αντιβαίνουσα στο τεκμήριο της αθωότητας».

Την κυβέρνηση καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές από το μπλόκο της Νίκαιας, μετά την κλήτευση που δέχθηκαν δέκα αγρότες από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας για να δικαστούν με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών για το μπλόκο που έστησαν χθες στη Νίκαια.

ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή την εξέλιξη ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του «Καταδικάζει την ενέργεια της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας να στείλει κλητήριο θέσπισμα σε 10 αγροτοσυνδικαλιστές του μπλόκου της Νίκαιας, με το οποίο κατηγορούνται για παρακώλυση συγκοινωνιών.

Πρόκειται για μια ασυνήθιστη πρακτική, που έρχεται λίγες μόνο ώρες μετά την έναρξη των αγροτικών κινητοποιήσεων. Σε κάθε περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε ενέργεια ποινικοποίησης κινητοποιήσεων, οποιασδήποτε κοινωνικής τάξης, καθώς και κάθε επιχείρηση τρομοκράτησης και κάμψης του αγωνιστικού τους φρονήματος.

Επιπρόσθετα, σημειώνεται ότι στο άρθρο 27 του Ν. 4356/2015, που ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, υπάρχει η πρόνοια ότι σε περιπτώσεις πλημμελημάτων που αφορούν σε ασήμαντη χρονική διάρκεια και κινητοποιήσεις που συμβαίνουν για την προάσπιση ευρύτερων κοινωνικών συμφερόντων αποφασίζεται η απαλλαγή των κατηγορουμένων».

«ΒΙΑΣΤΗΚΑΝ»

Επίσης ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παπαδόπουλος, με δήλωσή του σημειώνει πως «η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας βιάστηκε να προχωρήσει στην αποστολή κλητήριου θεσπίσματος σε 10 συνδικαλιστές του αγροτικού μπλόκου της Νίκαιας, καταργώντας ουσιαστικά το τεκμήριο της αθωότητας.

Οι αγρότες βγαίνουν στους δρόμους διεκδικώντας την επίλυση κοινωνικών αιτημάτων και όχι για να ταλαιπωρήσουν τις υπόλοιπες κοινωνικές τάξεις. Οποιαδήποτε ανάλογη ενέργεια δεν πρόκειται να τρομοκρατήσει το αγροτικό κίνημα. Συνηθισμένα άλλωστε τα βουνά απ’ τα χιόνια!» καταλήγει ο κ. Παπαδόπουλος.

ΛΑΕ

Τέλος η Λαϊκή Ενότητα Λάρισας με ανακοίνωσή της «Καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη μαζική ποινική δίωξη σε βάρος συνδικαλιστών και άλλων αγωνιζόμενων αγροτών που συμμετέχουν στο αγροτικό μπλόκο στον κόμβο της Νίκαιας, με την κατηγορία ότι καταλαμβάνουν το οδόστρωμα της ΠΑΘΕ με τα τρακτέρ τους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass