Εκκλησιαστικά νέα

Δημοσίευση: 03 Φεβ 2019 15:18

Ομιλία για κυρίες στη ΓΕΧΑ

Σήμερα Κυριακή 3 Φεβρουαρίου στις 6.00 μ.μ. στην αίθουσα της ΓΕΧΑ, (Μανδηλαρά 14), θα μιλήσει σε κυρίες η κ. Μαρία Θεοχαρίδου-Ινεπολόγλου, φιλόλογος, με θέμα: «Δύσκολοι καιροί για την οικογένεια».

 

Παρακλήσεις του Αγίου Λουκά στον Αγιο Αχίλλιο

Κάθε Τρίτη τελούνται παρακλήσεις στον νεοφανή Άγιο Λουκά, αρχιεπίσκοπο Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης. Οι παρακλήσεις ψάλλονται στις 7.30 το βράδυ και οι πιστοί έχουν τη μεγάλη ευλογία να προσκυνούν τεμάχιο του χαριτοβρύτου λειψάνου του, που δώρισε στον Ναό ο μακαριστός Μητροπολίτης Λαρίσης, κυρός Ιγνάτιος, για να λαμβάνουν χάρη και δύναμη στον αγώνα τους.

 

 

Γιορτάζει ο ναός του Αγίου Χαραλάμπους

Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου εορτάζεται η μνήμη του Αγίου ενδόξου ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του Θαυματουργού και στον εορτάζοντα ιερό ναό στον Πέρα Μαχαλά θα τελεστούν οι παρακάτω ακολουθίες:

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, το απόγευμα στις 5 εσπερινός και οι Χαιρετισμοί του Αγίου Χαραλάμπους του Θαυματουργού ενώπιον της παλαιάς και θαυματουργού εικόνος του Αγίου. Σάββατο 9 Φεβρουαρίου πρωί (παραμονή της εορτής), 7:30 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Στις 6:30 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του σεβ/του Μητροπολίτου μας κ. Ιερωνύμου. Κυριακή 10 Φεβρουαρίου (Αγίου Χαραλάμπους), 7:00 – 10:30 π.μ. Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του σεβ/του Μητροπολίτου κ. Ιερωνύμου. Το απόγευμα στις 5 μεθεόρτιος Εσπερινός, η παράκλησις του Αγίου Χαραλάμπους και εν συνεχεία στις 6:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου με τη συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου στους δρόμους της συνοικίας. Το βράδυ στις 9:00 ιερά αγρυπνία επι τη εορτή του Αγίου Βλασίου. Κατά τη διάρκεια των ιερών ακολουθιών θα τεθεί σε προσκύνηση τεμάχιο του ιερού και χαριτοβρύτου λειψάνου του Αγίου Χαραλάμπους του Θαυματουργού.

 

Συναντήσεις νέων στον Αγιο Αχίλλιο

Κάθε Τρίτη 8.45 - 10.00 το βράδυ, στο υπόγειο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Αχιλλίου, μετά την Παράκληση του Αγίου Λουκά του ιατρού, πραγματοποιούνται Συναντήσεις Νέων (φοιτητών, εργαζομένων και νέων ζευγαριών). Για 3η χρονιά γίνεται ανάλυση και ερμηνεία του Συμβόλου της Πίστεως από τον π. Ραφαήλ. Φέτος το θέμα είναι: «Πιστεύω… και εις το Πνεύμα το άγιον…». Προηγείται η ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου. Άλλες δραστηριότητες που μπορούν να συμμετάσχουν οι Νέοι:

1. Θεατρική Ομάδα. Έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για να ανεβάσουμε καινούργιο έργο. (Για τη συμμετοχή σας επικοινωνήστε με τον π. Ραφαήλ ή τον κ. Γιάννη Τσιάτσιο στο τηλ. 6973-281.063).

2. Χορευτικό (Κάθε Τετάρτη 2 τμήματα: 8.30 μ.μ. για αρχάριους και 9.30 μ.μ. για προχωρημένους).

3. Ορχήστρα. (Όποιος παίζει κάποιο μουσικό όργανο, να επικοινωνήσει με τον π. Ραφαήλ ή τον Στέλλιο Βαλδούμα στο τηλ. 6982-953.663).

4. Διακονία ασθενών (Επισκέψεις κάθε εβδομάδα σε ασθενείς, σε νοσηλευτικά ιδρύματα).

5. Ιστοσελίδα «www.inaa.gr»

6. Ραδιοφωνική εκπομπή «ΟΜΟΘΥΜΑΔΟΝ».

7. Τετρασέλιδο έντυπο πνευματικού περιεχομένου «Εύηχη Σάλπιγγα».

8. Δανειστική Βιβλιοθήκη (Κάθε Τρίτη βράδυ στη Συνάντηση των Νέων).

9. Σχολή γονέων(ομιλίες προς συζύγους και γονείς και συζήτηση )-Μία Κυριακή το μήνα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass