Τα κομμένα καλώδια έφεραν ταλαιπωρία στις ράγες

*ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ *ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ

Δημοσίευση: 08 Φεβ 2019 15:28

Νύχτα ταλαιπωρίας για τους επιβάτες των τρένων ήταν η προχθεσινή, καθώς το τμήμα μεταξύ Λιανοκλαδίου – Παλαιοφάρσαλου παρέμεινε κλειστό διότι κόπηκαν τα καλώδια ηλεκτροκίνησης.

Από τις 8 περίπου τη νύχτα της Τετάρτης και μέχρι χθες το πρωί οι επιβάτες των τρένων (ανάμεσά τους και πολλοί Λαρισαίοι) με κατεύθυνση από τη Λάρισα προς την Αθήνα επιβιβάζονταν σε λεωφορεία στην περιοχή του Δομοκού για να συνεχίσουν το ταξίδι τους ως το Λιανοκλάδι και από εκεί πάλι με τρένο προς Αθήνα. Αντιστρόφως, οι επιβάτες που κινούνταν προς Θεσσαλονίκη επιβιβάζονταν στο Λιανοκλάδι σε λεωφορεία με κατεύθυνση τον Δομοκό για να συνεχίσουν από εκεί με τρένο το ταξίδι τους.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας 60 με κατεύθυνση από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη έφτασαν στον προορισμό τους με 5 ώρες καθυστέρηση, ενώ με 4 ώρες καθυστέρηση έφτασαν στον προορισμό τους οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας 61, που ήταν το πρώτο τρένο που εγκλωβίστηκε στα κομμένα καλώδια, στην περιοχή του Δομοκού.

Όλη τη νύχτα της Τετάρτης ειδικά συνεργεία προσπαθούσαν να μαζέψουν τα κομμένα καλώδια τα οποία έχουν απλωθεί σε μεγάλο τμήμα της γραμμής και να αποκαταστήσουν τη συγκοινωνία, κάτι που κατάφεραν χθες το πρωί.

Στο τμήμα από το Λιανοκλάδι μέχρι και τον Δομοκό δεν υπάρχει ηλεκτροκίνηση της γραμμής, όπως προβλεπόταν στο τέλος του μήνα – το έργο παραδόθηκε πριν από μία εβδομάδα – ενώ είναι η πρώτη φορά που σημειώνονται κλοπές καλωδίων στη συγκεκριμένη περιοχή. Η κίνηση των τρένων γίνεται με ντιζελάμαξες.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ανθρώπων του σιδηρόδρομου το κόψιμο των καλωδίων οφείλεται σε δολιοφθορά. Το περιστατικό μάλιστα ερευνάται από την Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με τον ΟΣΕ και ο Οργανισμός λαμβάνει ήδη όλα τα κατάλληλα μέτρα αφενός για τη διαλεύκανση της δολιοφθοράς και αφετέρου για την προστασία του δικτύου ηλεκτροκίνησης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass