Το πρόγραμμα του Συνεδρίου για την Αστική Κινητικότητα

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ 15 ΚΑΙ 16/2

Δημοσίευση: 10 Φεβ 2019 15:32

Με πολλές συμμετοχές και πλήθος σημαντικών ομιλητών (πανεπιστημιακών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης και τεχνοκρατών) πραγματοποιείται στη Λάρισα, στις 15 και 16 Φεβρουαρίου, το Συνέδριο «Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα στις Ελληνικές Πόλεις».

Οι εργασίες του Συνεδρίου που διοργανώνεται από τον Δήμο Λαρισαίων και την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» θα πραγματοποιηθούν στο αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής, στο συγκρότημα «Βιόπολις», στο Μεζούρλο.

Η επιλογή της Λάρισας για τη διοργάνωση του Συνεδρίου δεν είναι καθόλου τυχαία αφού η πρωτεύουσα της Θεσσαλίας σχετίζεται με το γεγονός ότι ο Δήμος Λαρισαίων είναι ο πρώτος Δήμος στη χώρα που υλοποιεί ήδη Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ). Στόχος του Συνεδρίου είναι να αναδείξει την ανάγκη για έναν ολικό περιβαλλοντικό, χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό, που περιλαμβάνει και τη διάσταση της αστικής κινητικότητας. Σημειώνεται ότι ήδη σε άλλες χώρες της Ευρώπης Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας υλοποιούνται και εφαρμόζονται εδώ και μία δεκαετία περίπου.

Η έναρξη του Συνεδρίου θα γίνει από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Δημαρά, για τους στόχους του Υπουργείου για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα, ενώ θα ακολουθήσει η ομιλία του δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη με τίτλο «Πολεοδομικός σχεδιασμός με επίκεντρο τον άνθρωπο για βιώσιμη αστική κινητικότητα στη Λάρισα: Ένα νέο όραμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Στο Συνέδριο έχουν επίσης κληθεί να συμμετάσχουν απευθύνοντας χαιρετισμό ή ομιλία ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και πρόεδρος της ΕΝΠΕ κ. Κώστας Αγοραστός, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, ενώ την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου θα μιλήσει και ο πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, βουλευτής Ημαθίας κ. Γιώργος Ουρσουζίδης αλλά και ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία κ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης.

Ιδιαίτερα χρήσιμες και σημαντικές για τους συνέδρους θα είναι οι τοποθετήσεις γενικών γραμματέων υπουργείων, φορέων και αρχών. Ειδικότερα, στο πρόγραμμα του Συνεδρίου περιλαμβάνονται εισηγήσεις – ομιλίες από τους κ. Θεόδωρο Γκοτσόπουλο, διευθύνοντα σύμβουλο της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), Παναγιώτη Κορκολή, γενικό γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κ. Θάνο Βούρδα, τον πρόεδρο της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχειρισης Αναπτυξιακών προγραμμάτων (ΜΟΔ) κ. Παναγιώτη Πάντο, τον πρόεδρο του «Πράσινου Ταμείου» κ. Γιώργο Πατρίκιο, ενώ για τον διαδημοτικό σχεδιασμό για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα στους Δήμους της Αττικής θα μιλήσει ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Αττικής, Δήμαρχος Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη κ. Γιώργος Ιωακειμίδης.

Επίσης μεταξύ των ομιλητών του συνεδρίου περιλαμβάνονται γνωστά ονόματα από την επιστημονική κοινότητα όπως ο καθηγητής Πολεοδομίας του ΕΜΠ και επικεφαλής του Εθνικού Μονάδας Βιώσιμης Κινητικότητας ΕΜΠ Αθανάσιος Βλαστός, ο επικεφαλής του Εθνικού Δικτύου Πόλεων με Σχέδιο για Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα, καθηγητής συγκοινωνιακής τεχνικής Παναγιώτης Παπαϊωάννου, η πρώην ειδική γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και πρώην γενική επιθεωρήτρια Περιβάλλοντος κ. Μαργαρίτα Καραβασίλη, η εθνική συντονίστρια Βιώσιμης Κινητικότητας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Καλλιόπη Παπαδάκη κ.ά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass