Εκκλησιαστικά νέα

Δημοσίευση: 10 Φεβ 2019 15:00

Γιορτάζουν οι ναοί του Αγίου Χαραλάμπους

Σήμερα εορτάζεται η μνήμη του Αγίου ενδόξου ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του Θαυματουργού. Στον εορτάζοντα ιερό ναό στον Πέρα Μαχαλά- Ιπποκράτη χθες τελέσθηκε ο μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτου.

Σήμερα το πρωί ο όρθρος και η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ιερωνύμου. Το απόγευμα στις 5 μεθεόρτιος εσπερινός, η παράκλησις του Αγίου Χαραλάμπους και εν συνεχεία στις 6:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος του Αγίου με την συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου στους δρόμους της συνοικίας. Το βράδυ στις 9:00 ιερά αγρυπνία επι τη εορτή του Αγίου Βλασίου. Κατά τη διάρκεια των ιερών ακολουθιών θα τεθεί σε προσκύνηση τεμάχιο του ιερού και χαριτοβρύτου λειψάνου του Αγίου Χαραλάμπους του Θαυματουργού.

Εξάλλου πανηγυρική θεία λειτουργία το πρωί και το απόγευμα στις 6 ο μεθέορτος εσπερινός και η παράκληση του Αγίου Χαραλάμπους θα τελεσθούν στο Δασοχώρι, στην Αγία Τριάδα Σπαρμού Ολύμπου, στη Νίκαια, στη Νίκη, στα Πλατανούλια, στα Κυπαρίσσια Λάρισας του Δήμου Κιλελέρ.

Επίσης σήμερα πανηγυρίζει και ο Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους στον Πλατύκαμπο. Από τις 7:00-10:30 θα τελεσθεί όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος και του πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως π. Αχιλλίου και εν συνεχεία θα γίνει η λιτάνευση της ιεράς εικόνος και του τιμίου λειψάνου του Αγίου. Στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου κ. Ιερώνυμου και θα δοθούν κόλλυβα. Σε όλες τις ακολουθίες θα ψάλει η βυζαντινή χορωδία «Χορός αγγελικός», υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτου και καθηγητού κ. Γεωργίου Καραγιαννάκη.

Η ΔΑΚ τιμά τον Όσιο Δαμιανό στο Ελευθέριο

Η Διοίκηση Αγωγού Καυσίμων (ΔΑΚ) τιμά τη μνήμη του προστάτη της, οσιομάρτυρα Διαμιανού του νέου του εκ Μυριχόβου, στον ομώνυμο ναό που βρίσκεται στο Ελευθέριο Λάρισας, στις 14 Φεβρουαρίου. Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου στις 5 το απόγευμα με πανηγυρικό εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας και θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου, στις 7.30 πμ όπου θα πραγματοποιηθεί θεία λειτουργία την οποία εκλήθη να λειτουργήσει ο μητροπολίτης Λάρισας σεβ. Ιερώνυμος.

Oμιλία στη ΓΕΧΑ

Σήμερα στις 6 μ.μ. στην αίθουσα της Γ.Ε.Χ.Α. (Μανδηλαρά 14) θα γίνει ομιλία από τον πανοσιολογιότατο αρχιμανδρίτη π. Μιχαήλ Σαντοριναίο, ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, με θέμα «Η Ορθοδοξία μέσα από τα θαύματα».

Αγρυπνία στη μνήμη του Αγ Δαμιανού

Την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου, στις 8 το βράδυ, θα τελεστεί στο Ναό του Αγίου Αχιλλίου, ιερά αγρυπνία για την μνήμη του Αγίου ενδόξου οσιομάρτυρος Δαμιανού του εν Κισσάβω. Ο Άγιος Δαμιανός μαρτύρησε στις όχθες του Πηνειού ποταμού, κάτω από τον Μητροπολιτικό Ναό. Η αγρυπνία θα περιλαμβάνει το Μικρό Απόδειπνο με την Ακολουθία της μεταλήψεως, τον Εσπερινό μετά αρτοκλασίας, τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία. Το πρωί της Πέμπτης 14 Φεβρουαρίου δεν θα γίνει Θεία Λειτουργία.

Αγρυπνία στην Αγ. Σοφία

Κατανυκτική ιερά αγρυπνία θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας Λαρίσης (περιοχή Χαραυγή) επί τη μνήμη του Οσιομάρτυρος Δαμιανού του εν Κισσάβω την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου και ώρα 8:00 μ.μ έως 12:30 τα μεσάνυχτα. Θα τελεσθεί ο πανηγυρικός Εσπερινός , η Λιτή μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος και θα ακολουθήσει ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία όπου οι πιστοί θα έχουν την δυνατότητα να κοινωνήσουν των Αχράντων μυστηρίων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass