Φιλανθρωπική εκδήλωση της Μητρόπολης

Δημοσίευση: 12 Φεβ 2019 15:03

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ «PALLADIUM»

Φιλανθρωπική μουσική εκδήλωση διοργανώνει σήμερα Τρίτη 12 Φεβρουαρίου το απόγευμα στις 6:00, στην αίθουσα του «Palladium» (2ο χιλ. Λαρίσης-Τυρνάβου), η Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου.

Η όλη εκδήλωση, της οποίας τα έσοδα θα διατεθούν διά την ενίσχυση της «Λογίας Φιλαδελφίας και Αλληλεγγύης» της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, θα περιλαμβάνει εκτός από δεξίωση, ομιλία του σεβασμιότατου μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, απόδοση παραδοσιακών τραγουδιών από την Παιδική Χορωδία των Εκπαιδευτηρίων Μαίρης Ν. Ράπτου και κληρώσεις με πολλά δώρα. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο γνωστός μουσικός, ερμηνευτής και καλλιτέχνης κ. Μανώλης Μητσιάς. Προσκλήσεις διατίθενται από τις Ενορίες της Λάρισας. Για τη μεταφορά του κόσμου θα υπάρχουν λεωφορεία στην Κεντρική πλατεία Λαρίσης, τα οποία θα αναχωρήσουν στις 5:30 μ.μ.

 

Η ΔΑΚ τιμά τον Οσιο Δαμιανό στο Ελευθέριο

Η Διοίκηση Αγωγού καυσίμων (ΔΑΚ) τιμά τη μνήμη του προστάτη της, οσιομάρτυρα Διαμιανού του νέου του εκ Μυριχόβου, στον ομώνυμο ναό που βρίσκεται στο Ελευθέριο Λάρισας, στις 14 Φεβρουαρίου. Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν αύριο Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου στις 5 το απόγευμα με πανηγυρικό εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας και θα ολοκληρωθούν μεθαύριο Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου, στις 7.30 πμ όπου θα πραγματοποιηθεί θεία λειτουργία την οποία εκλήθη να λειτουργήσει ο μητροπολίτης Λάρισας σεβ. Ιερώνυμος.

Πανήγυρη οσιομάρτυρος Δαμιανού εν Κισσάβω

Μεθαύριο Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου, εορτή του Οσιομάρτυρος Δαμιανού του εν Κισσάβω πανηγυρίζει ο εν Λαρίση Ιερός Ναός Αγίας Αικατερίνης (στο Αλκαζάρ) του οποίου ο υπόγειος χώρος θα αφιερωθεί στον Οσιομάρτυρα μετά το πέρας της ανεγέρσεως του ναού. Οι ιερές Ακολουθίες θα τελεσθούν κατά το ακόλουθο πρόγραμμα: Αύριο Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου στις 17:30 μ.μ. μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Μεθαύριο Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου στις 7.30 π.μ. όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μετά υψώματος και Θείου κηρύγματος. Στις 5 μ.μ. ο μεθέορτος Πανηγυρικός Εσπερινός και η ιερά παράκληση του Οσιομάρτυρος Δαμιανού εν Κισσάβω, με περιφορά της Εικόνος του Αγίου Δαμιανού. Την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου (20:30 – 00:45) ιερά αγρυπνία, μετά Θείου Κηρύγματος και αναλύσεως επιστολής του Αποστόλου Ιακώβου.

Αγρυπνία στον Αγιο Αχίλλιο για τον Αγιο Δαμιανό

Αύριο Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου, στις 8 το βράδυ, θα τελεστεί στον Ναό του Αγίου Αχιλλίου, ιερά αγρυπνία για τη μνήμη του Αγίου ενδόξου οσιομάρτυρος Δαμιανού του εν Κισσάβω. Ο Άγιος Δαμιανός μαρτύρησε στις όχθες του Πηνειού ποταμού, κάτω από τον Μητροπολιτικό Ναό. Η αγρυπνία θα περιλαμβάνει το Μικρό Απόδειπνο με την Ακολουθία της μεταλήψεως, τον Εσπερινό μετά αρτοκλασίας, τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία. Το πρωί της Πέμπτης 14 Φεβρουαρίου ΔΕΝ θα γίνει Θεία Λειτουργία.

Ομιλία στη ΓΕΧΑ

Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου και ώρα 6:00 μ.μ. στην αίθουσα της Γ.Ε.Χ.Α., (οδός Μανδηλαρά 14), θα γίνει ομιλία από τον κ. Σταύρο Μποζοβίτη, θεολόγο-συγγραφέα, μέλος της Αδελφότητος θεολόγων "ο ΣΩΤΗΡ" με θέμα: Γάμος – οικογένεια, Μυστήριο αγάπης. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας θα υπάρχει δυνατότητα φύλαξης των μικρών παιδιών.

Ομιλία στη Σχολή γονέων στον Αγιο Αχίλλιο

Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου στις 7.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η 4η συνάντηση-ομιλία στο πλαίσιο της Σχολής Γονέων-«Διάλογος με τους συζύγους και τους γονείς» στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Αχιλλίου. Καλεσμένος του π. Ραφαήλ είναι ο π. Ιωαννίκιος Βαρβαρέλης, προϊστάμενος του Ι.Ν.Αγίας Σοφίας Λαρίσης, που θα αναπτύξει το θέμα: «Οικογένεια-σταθερές σχέσεις σε έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass