Ο ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ

«Αλλαγές για τις νέες γενιές, πέρα από κόμματα και συμφέροντα»

Δημοσίευση: 14 Φεβ 2019 15:32

«Προτείνουμε την αναθεώρηση του άρθρου 16, διασφαλίζοντας την αυτοτέλεια και τη στήριξη των Δημοσίων Πανεπιστημίων, ενώ τασσόμεθα αναφανδόν υπέρ της ίδρυσης ιδιωτικών και μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων υπό την εποπτεία ανεξάρτητης αρχής!».


Τα παραπάνω επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο αν. τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, κατά τη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση, αναφορικά με την πρόταση της ΝΔ που έχει ως στόχο μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία, προσθέτοντας:
«Επιτέλους, η χώρα οφείλει να ευθυγραμμιστεί με το διεθνές και ευρωπαϊκό περιβάλλον και να αντιληφθείτε τα οφέλη που θα υπάρξουν για την οικονομία και την ανάπτυξη. Τα παιδιά μας θα έχουν περισσότερες επιλογές για να μείνουν στην Πατρίδα και να σταματήσει η αιμορραγία προς το εξωτερικό. Η Ελλάδα μπορεί να μετατραπεί σε διαπεριφερειακό κέντρο εκπαίδευσης, προσελκύοντας επιστήμονες από κάθε γωνιά της Μεσογείου, της Ευρώπης και της Ευρασίας. Είναι καιρός να κάνουμε ένα μεγάλο άλμα προς τα εμπρός, αντιμετωπίζοντας, μεταξύ άλλων, το Brain Drain και τις επακόλουθες επιπτώσεις του».
Στη συνέχεια, ο Λαρισαίος πολιτικός, εξαπολύοντας επίθεση προς την Κυβέρνηση, τόνισε:
«Εναντιώνεστε στα θρησκευτικά πιστεύω της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Με το άρθρο 3 επιδιώκετε την ουδετεροθρησκεία, ενώ η θρησκευτική ελευθερία και η ισότητα των θρησκειών είναι απόλυτα κατοχυρωμένες στο άρθρο 13 του Συντάγματος.
Σας λέμε ένα μεγάλο ΟΧΙ! Καμία αλλαγή του άρθρου 3, καμία μεταβολή του καθεστώτος των κληρικών! Η Ορθόδοξη Εκκλησία θα παραμείνει πυλώνας του Έθνους!
Και έρχομαι στον έτερο πυλώνα, την ελληνική οικογένεια. Προτείνετε την αναθεώρηση του άρθρου 21 παρ. 1, αφαιρώντας τη διάταξη που ορίζει την “οικογένεια ως θεμέλιο της συντήρησης και της προαγωγής του Έθνους”! Τόσο σας ενοχλεί η συνείδηση της εθνικότητας; Γιατί δεν στηρίζετε την ελληνική οικογένεια; Γιατί τα βάζετε με τους πολύτεκνους και τους τρίτεκνους; Αρνείστε το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδος;».
Παράλληλα, ο αν. τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις, που προτείνει η ΝΔ, εστιάζοντας:
«Προτείνουμε την αναθεώρηση του άρθρου 24, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή και να διασφαλίσουμε τους υδάτινους πόρους. Πρόκειται για δύο μέτωπα με τα οποία βρίσκονται διαρκώς αντιμέτωποι οι αγρότες μας, ιδίως στη Λάρισα και τη Θεσσαλία.
Επιπλέον, προτάσσουμε την κατοχύρωση της οικονομικής ελευθερίας και του ανόθευτου ανταγωνισμού, προκειμένου να υποστηριχθεί η επιχειρηματικότητα και να καταστήσουμε τη χώρα μας έναν ασφαλή επενδυτικό προορισμό.
Προτείνουμε τη σταθερότητα του εκλογικού κύκλου και το δικαίωμα ψήφου στους απόδημους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass