Πρωτοβουλία για συγκρότηση κίνησης στην Περιφέρεια

ΚΑΛΕΣΜΑ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ

Δημοσίευση: 15 Φεβ 2019 15:32

Συγκροτήθηκε σε σώμα η «Πρωτοβουλία για τη συγκρότηση μετωπικής, ενωτικής, αριστερής αυτοδιοικητικής κίνησης» στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ύστερα από κάλεσμα «δυνάμεων της ευρύτερης αριστεράς και των κινημάτων» σε συνέλευση που πραγματοποιήθηκε προχθές στο ξενοδοχείο «Μετροπόλ».

Όπως, μεταξύ άλλων, σημειώνεται στην ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας «η πορεία της εντεινόμενης λαϊκής δυσαρέσκειας αποτελεί διακύβευμα αλλά και πεδίο προκλήσεων για όλους μας. Απαιτείται μια εργατική, λαϊκή και αριστερή αντιπολίτευση ενάντια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–“προθύμων”, σε ΗΠΑ/ΝΑΤΟ, ΕΕ και ΔΝΤ για να μπει φραγμός στην επέλαση της ακροδεξιάς, του εθνικισμού και του νεοφασισμού.

Υπάρχει ανάγκη αυτό το πολύμορφο και αντιφατικό ρεύμα αγανάκτησης και οργής να εκφραστεί μαχητικά και να αποτελέσει την αριστερή αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση και την ακροδεξιά εν όψει της μάχης των πολλαπλών εκλογών.

Αναγνωρίζοντας την κατάσταση του κινήματος, επιδιώκουμε να συμβάλουμε αποφασιστικά στην αντιστροφή της. Επιμένοντας πως η αριστερά δεν υποχωρεί σε δόγματα “ΤΙΝΑ”, χρειάζεται να συμβάλουμε σε μια πλατιά, μαχητική και με ανατρεπτικό περιεχόμενο συνύπαρξη και συμμαχία όλων των δυνάμεων του κινήματος και της αριστεράς, στη βάση ενός προγράμματος που θα προβάλλει την ανάγκη ρήξης, εξόδου και ανατροπής της ΕΕ, με θετική προοπτική για την επόμενη μέρα. Ένα τέτοιο πρόγραμμα φιλολαϊκών κατευθύνσεων και ανατροπών μπορεί να αποτελέσει τη βάση για απεύθυνση και συσπείρωση ευρύτερων δυνάμεων. Αν και με δυσκολίες, αυτή η συνεργασία θα λειτουργούσε προωθητικά για τον απεγκλωβισμό δυνάμεων από το δίπολο ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ/ακροδεξιάς, την καλύτερη αντιμετώπιση της ΧΑ, του νεοφασισμού αλλά και του μεγάλου αντιπάλου της απογοήτευσης και της αποχής, τόσο στον αγώνα όσο και στις εκλογές».

«Οι συμμετέχοντες έχουμε το δικό μας μερίδιο ευθυνών για τη σημερινή κατάσταση της κομμουνιστικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς αλλά και του κινήματος. Παρά τις προγραμματικές μας διαφορές, ενώνουμε ισότιμα τις δυνάμεις μας σε έναν ανοιχτό συντονισμό δράσης και διαλόγου με στόχο να συμβάλουμε στην ανασυγκρότηση και την αναγέννηση του μαζικού κινήματος στη περιοχή μας. Επιδιώκουμε μετωπικά δημοτικά και περιφερειακά σχήματα και λαϊκά μαχητικά ψηφοδέλτια, για την ανάπτυξη αγώνων στις πόλεις, για την επίδραση στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια στη βάση των παραπάνω στόχων» καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass