Άσκηση φιλανθρωπίας στα χρόνια της κρίσης

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΩΝ/ΝΟ

Δημοσίευση: 19 Φεβ 2019 15:42

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, κ. Ιερώνυμος, θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε μια ανοιχτή συζήτηση, σχετικά με το θέμα της άσκησης φιλανθρωπίας στα χρόνια της κρίσης.

Σκοπός της εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 19 Φεβρουαρίου στις 6 μ.μ. στον ι.ν. Αγίου Κωνσταντίνου (Λάρισας), στο πλαίσιο του φιλανθρωπικού φεστιβάλ «ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα», είναι να τεθούν ζητήματα που αφορούν τον τρόπο άσκησης της φιλανθρωπίας στο πλαίσιο του ανθρωπισμού και του σεβασμού της αξιοπρέπειας του ανθρώπου.

Η οργανωτική Επιτροπή που αποτελείται από εκπροσώπους του Συλλόγου Αργιθεατών ν. Λάρισας “Ο Άγιος Νικόλαος”, του Συλλόγου Ποντίων ν. Λάρισας και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη για να τον προσκαλέσει και επίσημα.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, κλείνοντας τα 10 χρόνια του φέτος, «θέλησε να θέσει το μεγάλο αυτό ζήτημα του τρόπου άσκησης της φιλανθρωπίας όπως εκφράστηκε πολύ έντονα μέσα στα χρόνια της κρίσης, και θεώρησε ως καταλληλότερο πρόσωπο για μία διαλογική συζήτηση τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας, κ. Ιερώνυμο. Η Εκκλησία άρρηκτα συνδεδεμένη με την ελληνική κοινωνία, αποδεικνύει περίτρανα ότι είναι η ίδια η κοινωνία με το διαχρονικό φιλανθρωπικό της έργο και καθοδηγεί με τους πνευματικούς ποιμένες οι οποίοι φροντίζουν και για τις υλικές ανάγκες των ενοριτών, με καθημερινά συσσίτια, ιδρύματα, ιεραποστολές ανά τον κόσμο, στέγες ορφανών και γερόντων, που προσφέρουν θαλπωρή και παρηγοριά σε πολλές πονεμένες ψυχές. Αυτά γίνονταν και στην αρχαία εκκλησία: η λατρευτική σύναξη ήταν συνδυασμένη με τη φιλανθρωπία. Σε αυτή την εκδήλωση του Φεστιβάλ, δεν επιθυμούμε να συγκεντρώσουμε τρόφιμα, χωρίς να αποκλείεται να προσφέρει όποιος επιθυμεί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass