Ετσι θα στηρίξει την ελληνική οικογένεια η Ν.Δ.

ΜΑΡΕΒΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΒΑΣΙΚΟ ΚΥΤΤΑΡΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ * ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 20 Φεβ 2019 22:02

Οι σύγχρονες πολιτικές για την προστασία της οικογένειας, αλλά και την αντιμετώπιση του οξυμένου δημογραφικού προβλήματος που θα εφαρμόσει η ΝΔ ως κυβέρνηση, παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση που πραγματοποίησαν χθες στο ξενοδοχείο "Ιμπέριαλ" στη Λάρισα, η ΝΟΔΕ και η Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων του κόμματος.

Κεντρικό πρόσωπο στην πετυχημένη εκδήλωση της ΝΔ Λάρισας ήταν η σύζυγος του προέδρου του κόμματος Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, η οποία στον σύντομο χαιρετισμό της αναφέρθηκε στις σημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο θεσμός της οικογένειας, έχοντας απέναντί της το κράτος.

Εν συνεχεία επιμέρους πολιτικές της ΝΔ για την ενίσχυση της οικογένειας στη νέα εποχή παρουσίασαν 7 βουλευτίνες του κόμματος.

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του προέδρου της ΝΟΔΕ ΝΔ Λάρισας Χρήστου Καπετάνου, ο οποίος βλέποντας την κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου ανέφερε πως "την έχουν ξαναγεμίσει οι κ. Καραμανλής και Σαμαράς που διατέλεσαν πρωθυπουργοί, αλλά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πρόσφατο αναπτυξιακό Συνέδριο της ΝΔ που θα είναι ο αυριανός πρωθυπουργός". Εν συνεχεία, ο κ. Καπετάνος μίλησε για το άνοιγμα της δραστήριας κομματικής οργάνωσης στην τοπική κοινωνία και την οικονομική της αυτοτέλεια που της επιτρέπει να παράγει πολιτική και να διοργανώνει πετυχημένες εκδηλώσεις, όπως η σημερινή".

Η ΜΑΡΕΒΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Στην ομιλία της η κ. Μητσοτάκη-Γκραμπόφσκι, αφού χαιρέτισε την αξιέπαινη πρωτοβουλία της ΝΟΔΕ να διοργανώσει μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση, με τόσο κόσμο, υποστήριξε πως "η οικογένεια θα πρέπει να παραμείνει το βασικό κύτταρο της κοινωνίας και οι πολιτικές που θα εφαρμοστούν να είναι καθοριστικές για να στηριχθεί πραγματικά ο θεσμός της οικογένειας. Καθημερινά στην εργασία μου συνεργάζομαι με πολλές γυναίκες που δίνουν ταυτόχρονα τη μάχη της καθημερινότητας ως μητέρες, σύζυγοι και εργαζόμενες κι έχουν να αντιμετωπίσουν απέναντι τους το κράτος, αντί να το έχουν σύμμαχο. Δυστυχώς η ελληνική οικογένεια παλεύει μόνη της και πρέπει η υπογεννητικότητα, θέματα υγείας, εκπαίδευσης και ασφάλειας να αντιμετωπιστούν με σοβαρότητα και πολιτική βούληση. Η ΝΔ με τη σημερινή της εκδήλωση, αλλά και με τη διαμόρφωση του προγράμματος με συγκεκριμένα μέτρα στήριξης της οικογένειας αποδεικνύει ότι διαθέτει και σοβαρότητα και βούληση".

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΕΣ

-Η βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου αναφέρθηκε στο Εθνικό Σχέδιο για την αντιμετώπιση του δημογραφικού και τη στήριξη της οικογένειας της ΝΔ που βασίζεται στους 6 άξονες: Μείωση του κόστους απόκτησης παιδιού, με το επίδομα 2.000 ευρώ στις νέες οικογένειες για κάθε παιδί και αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί. Στήριξη των εργαζόμενων γονέων και κυρίως γυναικών, με τη δυνατότητα επιλογής του χρόνου, κατά τον οποίο θα γίνει χρήση της άδειας εγκυμοσύνης και λοχείας κτλ. Σειρά θεσμικών μέτρων, στα οποία περιλαμβάνεται η ενίσχυση του κοινωνικού χαρακτήρα του εκπαιδευτικού συστήματος. Μέτρα προώθησης της ενεργού και υγιούς γήρανσης, στα οποία περιλαμβάνεται η αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού και φορολογικού συστήματος. Μέτρα στήριξης των μεγάλων οικογενειών, με επαναφορά των επιδομάτων πολυτέκνων και σειρά ελαφρύνσεων. Μέτρα αντιστροφής του brain drain.

-Η βουλευτής Σερρών και τομεάρχης Αγροτικού Φωτεινή Αραμπατζή αναφέρθηκε στον χρήσιμο ρόλο που επιτελεί σήμερα στην ύπαιθρο και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ελληνίδα αγρότισσα.

-Η βουλευτής Αθηνών Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου αναφέρθηκε στους κινδύνους που διατρέχουν τα παιδιά από την εξάρτησή τους από το διαδίκτυο και πόσο ανάγκη έχουν την επαφή με τους γονείς, οι οποίοι θα πρέπει να τα εφοδιάσουν με δεξιότητες για τα επαγγέλματα του μέλλοντος.

-Η βουλευτής Αθηνών Σοφία Βούλτεψη δήλωσε πως η ΝΔ είναι ιστορικά και διαχρονικά το μόνο γνήσιο λαϊκό κόμμα στην Ελλάδα και θα στηριχθεί γενναία από την κυβέρνηση της ΝΔ η λαϊκή οικογένεια.

-Η βουλευτής Αθηνών Άννα Καραμανλή επιτέθηκε στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για όσα δεινά έχει επιφέρει με την πολιτική της στον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα στην οικογένεια.

-Η βουλευτής Θεσσαλονίκης Κατερίνα Μάρκου μίλησε για την ανάγκη μείωσης του κόστους των εξωσωματικών, αλλά και της φαρμακευτικής δαπάνης, καθώς και στον στόχο να μην μείνει κανένα παιδί εκτός Παιδικών Σταθμών, αφού σήμερα βρίσκονται εκτός 30.000 παιδιά.

-Τέλος, η βουλευτής Θεσσαλονίκης Έλενα Ράπτη τόνισε πως "δεν μπορεί να υπάρξει κοινωνική πολιτική χωρίς τη στήριξη της οικογένειας και της εργαζόμενης μητέρας με κάθε τρόπο, με φορολογικά και οικονομικά κίνητρα, με κοινωνικές παροχές, με στήριξη των νέων γονέων, με ευελιξία".

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

Στις παρεμβάσεις τους οι 3 βουλευτές του κόμματος ανέφεραν τα εξής: Ο Μαξ. Χαρακόπουλος ότι "το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας είναι έντονο και προέρχεται από παλιά, χωρίς να έχει κατ΄ανάγκη σχέση με την οικονομική κρίση". Ο Χρ. Κέλλας ότι το Δημογραφικό μαζί με την Παιδεία αποτελούν πρώτη προτεραιότητα στην κυβερνητική πολιτική της ΝΔ. Ο Γ. Κατσιαντώνης αναφέρθηκε σε ορισμένες από τις εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη για τη στήριξη της οικογένειας.

Ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός υποστήριξε πως "αποτελεί μεγάλη ιστορική σημασία για τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη να έχει στο επίκεντρο της πολιτικής της την οικογένεια και πως για να στηριχθεί αυτή θα πρέπει να υπάρξει παραγωγή και ευημερία. Αντισταθείτε στο κλίμα μιζέριας που καλλιεργούν ορισμένοι, αγωνιστείτε για την ανάπτυξη, στηρίξτε την οικογένεια".

Από την πλευρά της η υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων Ρένα Καραλαριώτου, αφού χαιρέτισε την πετυχημένη εκδήλωση της ΝΔ και τη μαζική προσέλευση του κόσμου, που δείχνει ότι "ενδιαφέρεται για τον θεσμό της οικογένειας, τόνισε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός θα μπορέσει να τη στηρίξει πραγματικά".

Ρεπ. Γ. Ρούστας

Φωτ.: Β. Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass