«Κάτω τα χέρια από τα ΒΑΕ και το "ανθυγιεινό"»

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Δημοσίευση: 21 Φεβ 2019 15:28

Η Λαϊκή Συσπείρωση Λάρισας στηρίζει, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της, «τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στους Δήμους για την υπεράσπιση των βαρέων και ανθυγιεινών και του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας, την αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων σε Καθαριότητα – Πράσινο- Ηλεκτροφωτισμό που προωθούν με τα μπούνια οι δημοτικές αρχές που στηρίζονται από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σταματήσει να εμπαίζει τους εργαζόμενους των δήμων και να σταματήσει η πολιτική τους ομηρία. Η αντεργατική κατρακύλα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεχίζει τη βάρβαρη πολιτική των προηγούμενων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δεν έχει τέλος! Με τον Ν. 4512/18, που η ίδια ψήφισε, διακόπτει από την 1η Μαρτίου την καταβολή των ΒΑΕ. Η κοροϊδία πάει σύννεφο!

Από τη μια υλοποιεί τις μνημονιακές δεσμεύσεις και από την άλλη, ενόψει εκλογών, προσπαθεί να καθησυχάσει και να ξεγελάσει τους εργαζόμενους που παίζουν τη ζωή τους κάθε μέρα «κορόνα -γράμματα» σε αντίξοες και ανθυγιεινές συνθήκες, για να κρατάνε την πόλη όρθια, καθαρή, για να ζούμε όλοι μας σε ανθρώπινο περιβάλλον. Μάλιστα με απύθμενο θράσος καλλιεργώντας κλίμα αναμονής μέχρι τις εκλογές, υπόσχεται να καταργήσει τη διάταξη, που η ίδια ψήφισε, με βάση το κατάπτυστο πόρισμα επιτροπής, για την απένταξη του 32% των ειδικοτήτων από τα ΒΑΕ.

Ευθύνες όμως έχει και η δημοτική αρχή Λάρισας που ενώ από τη Δευτέρα 18/02 γνωρίζει ότι την Πέμπτη 21/02 είναι ημέρα απεργίας έχει ορίσει συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου, ωθώντας στην υπονόμευσή της, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη στήριξή της στην κυβερνητική πολιτική. Την καταγγέλλουμε δημόσια και απαιτούμε την αναβολή της συνεδρίασης.

Αλλά και η στάση σιωπής των υπόλοιπων υποψηφίων Δημάρχων γι’ αυτό το θέμα, που ορισμένοι λανσάρονται ως δήθεν ανεξάρτητοι, και των κομμάτων που τους στηρίζουν, θεωρούμε ότι πρέπει να αποτελέσει κριτήριο για τους εργαζόμενους του δήμου μπροστά στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, μπροστά στην κάλπη για τις εκλογές της ευρωβουλής και τις εθνικές, όποτε κι αν αυτές γίνουν.

Σιωπούν, γιατί στηρίζουν αυτή την πολιτική! Καλούμε τους εργαζόμενους του δήμου να στηρίξουν τη Λαϊκή Συσπείρωση, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ. Για να δυναμώσει πρώτα και κύρια η δύναμή τους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass