Θρήνος για την απώλεια δύο μωρών

ΤΟ ΕΝΑ ΒΡΕΦΟΣ ΕΣΒΗΣΕ ΕΝΩ ΤΟ ΘΗΛΑΖΕ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΕΝΩ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΝΕΚΡΟ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 22 Φεβ 2019 22:00

Θλιβερό «ρεκόρ» χθες στη Λάρισα όπου καταγράφηκαν δύο οικογενειακές τραγωδίες, αφού με διαφορά λίγων ωρών χάθηκαν δύο αγγελούδια. Ένα αβάπτιστο αγοράκι 13 μηνών σε χωριό της Ελασσόνας και ένα αβάπτιστο κοριτσάκι 4 μηνών στον οικισμό των Ρομά στον Τύρναβο έχασαν τη ζωή τους, με την ιατροδικαστική εξέταση να καλείται να απαντήσει για τα αίτια του θανάτου των δύο παιδιών.

Η πρώτη τραγωδία εκτυλίχθηκε στις 4 χθες τα ξημερώματα στο Μεγάλο Ελευθεροχώρι Ελασσόνας όταν η 28χρονη Αλβανίδα υπήκοος πήγε να θηλάσει το μόλις 13 μηνών αγοράκι της. Αρχικά ειπώθηκε πως η 28χρονη βρήκε το παιδί της χωρίς τις αισθήσεις του ενώ πήγαινε να το θηλάσει αλλά κατά την ΕΛ.ΑΣ. - σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» - το αγοράκι έχασε τις αισθήσεις του κατά τη διάρκεια του θηλασμού.

Το μωράκι μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας και από εκεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας αλλά στην πραγματικότητα ήταν ήδη αργά για το πρόωρα χαμένο μωρό. Σύμφωνα με πληροφορίες που εξετάζονται, η οικογένεια τις προηγούμενες ημέρες είχε μεταφέρει το μωρό για ιατρικές εξετάσεις στο Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας – ως την κοντινότερη δημόσια δομή υγείας από το Μεγ. Ελευθεροχώρι - ενώ το τελευταίο 24ωρο πριν τον θάνατο, επισκέφθηκαν και παιδίατρο ο οποίος χορήγησε φαρμακευτική αγωγή. Η ιατροδικαστική έρευνα θα ολοκληρωθεί σήμερα ενώ το άγγελμα του θανάτου σκόρπισε τη θλίψη στην τοπική κοινωνία.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ

Το δεύτερο θλιβερό περιστατικό αφορούσε σε ένα βρέφος τεσσάρων μηνών από τον οικισμό των Ρομά. Το αβάπτιστο κοριτσάκι νωρίς χθες το μεσημέρι μεταφέρθηκε αναίσθητο στο Κέντρο Υγείας Τυρνάβου όπου η παιδίατρος αλλά και όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να το κρατήσουν στη ζωή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βρέφος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας χωρίς σφυγμό και «μελανιασμένο». Το βρέφος μεταφέρθηκε στη συνέχεια με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο εφημερεύον Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Μαζί με τη μεταφορά του βρέφους στο Κέντρο Υγείας Τυρνάβου συγκεντρώθηκαν και πολλοί Ρομά συγγενείς της οικογένειας όπου εκτυλίχθηκαν δραματικές σκηνές. Τα αίτια του θανάτου του βρέφους θα διερευνηθούν στο πλαίσιο της ιατροδικαστικής εξέτασης.

 

Κ. ΤΣΟΛΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass