Αφήνουν το μυστρί οι οικοδόμοι…

* ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΛΗ ΜΑΡΤΙΟΥ ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ 45 ΕΥΡΩ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ

Δημοσίευση: 22 Φεβ 2019 22:10

Κλείνουν τις μπετονιέρες και αφήνουν κάτω το μυστρί οι οικοδόμοι όλης της χώρας στα τέλη Μαρτίου, πραγματοποιώντας πανελλαδική απεργία, με αίτημα την υπογραφή κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Το θέμα της πανελλαδικής απεργίας συζητήθηκε μεταξύ άλλων, στη γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Λάρισας, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας, στο πλαίσιο του προγραμματισμού κινητοποιήσεων που οργανώνουν για τη διεκδίκηση των αιτημάτων του κλάδου του.

«Δεν μας ξεγελά η κυβέρνηση με την «κοροϊδία» της αύξησης του κατώτατου μισθού» δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Λάρισας κ. Γιώργος Βαλώζος και τόνισε: «Για μας η βάση συζήτησης δεν μπορεί να είναι λιγότερο από αυτό που πετύχαμε στα εργοτάξια, 45 ευρώ το κατώτερο μεροκάματο».

Όσον αφορά στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον κλάδο, ο πρόεδρος υποστήριξε: «Η κατάσταση στην οικοδομή και στις κατασκευές γενικότερα δεν δείχνει ουσιαστική βελτίωση. Η μικρή αύξηση της απασχόλησης που υπάρχει είναι πολύ πίσω από την ασφαλή, σταθερή και μόνιμη εργασία που έχουμε ανάγκη. Δεν αντιμετωπίζει το σοβαρό πρόβλημα ανεργίας που συνεχίζει να ταλανίζει τον κλάδο.

Αυτή η αύξηση απευθύνεται κυρίως στις ειδικότητες που σχετίζονται με την ανακαίνιση (πλακάδες, ελαιοχρωματιστές, γυψοσανιδάδες κλπ), στις άλλες ειδικότητες (καλουπατζήδες, χτίστες, σοβατζήδες κλπ) αυτή η αύξηση είναι μηδαμινή.

Γνωρίζουμε πια όλοι, ότι και την κρίση τους πληρώσαμε, αλλά και την ανάπτυξή τους καλούμαστε εμείς να πληρώσουμε.

Γι' αυτό πρέπει με αγωνιστικότητα να πούμε «φτάνει πια», βάζουμε μπροστά τώρα τις δικές μας ανάγκες και όχι του κεφαλαίου. Διεκδικούμε έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης απαλλαγμένο από τον ζυγό των μονοπωλίων, ανάπτυξη με επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες, με κεντρικά σχεδιασμένη παραγωγή αλλά και με σκληρό εργατικό έλεγχο. Σε αυτόν τον δρόμο ανάπτυξης θα μπορούν να αξιοποιηθούν όλες οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, όλο το επιστημονικό και εργατικό δυναμικό, μηδενίζοντας την ανεργία και δίνοντας σοβαρή ώθηση στην πολύπλευρη ανάπτυξη του ανθρώπου...».

Επίσης, στο πλαίσιο της συνέλευσης, κατατέθηκε ψήφισμα « ενάντια στους σχεδιασμούς και πολέμους των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.», κατά το οποίο ο κλάδος ζητά την αποχώρηση του ΝΑΤΟ από τη Λάρισα και το Στεφανοβίκειο αλλά και απ’ όλη την Ελλάδα.

Στο τέλος της συνέλευσης έγινε και η κοπή πίτας του Συνδικάτου.

 

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass