Βανδαλισμοί στο 1/3 των κουτιών για σκύλους

-ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ Γ. ΖΑΟΥΤΣΟΥ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ

Δημοσίευση: 23 Φεβ 2019 23:00

Αυξάνονται τα κρούσματα βανδαλισμών, από αγνώστους, στα κυτία υγιεινής για τα περιττώματα σκύλων, τα οποία τοποθέτησε πρόσφατα ο Δήμος Λαρισαίων, σε 47 κοινόχρηστους χώρους της πόλης.

Οι καταστροφές ξεκίνησαν από την πρώτη μέρα εγκατάστασης των κυτίων και σταματημό δεν έχουν, γεγονός που μαρτυρά ότι κάποιοι βάλθηκαν να τα… εξαφανίσουν!

Το φαινόμενο έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, καθώς οι υπάλληλοι της Δημοτικής Υπηρεσίας Πρασίνου που έχουν την ευθύνη να συμπληρώνουν τα χάρτινα φτυαράκια των κυτίων, βρίσκονται κάθε εβδομάδα μπροστά σε νέα κρούσματα. Ορισμένα μάλιστα από αυτά, αποδεικνύουν έντονες αντιδράσεις απέναντι στο πιλοτικό πρόγραμμα του Δήμου για την υγιεινή των κοινόχρηστων χώρων, όπως η περίπτωση ρίψης περιττωμάτων μέσα στις εσοχές των κυτίων, η αφαίρεση και ρίψη στο έδαφος όλων των χάρτινων φτυαριών που υπάρχουν στα κυτία, η παραβίαση της κλειδαριάς τους, το ξήλωμα των ειδικών ετικετών στα κουτιά και η επικόλλησή τους σε παγκάκια, βρύσες κ.α.

Μέχρι σήμερα, η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων, μετρά πάνω από 15 καταστροφές κυτίων, τις οποίες έχει αντικαταστήσει, ενώ η «μάστιγα» συνεχίζεται.

«Χρειαζόμαστε τη βοήθεια των πολιτών, για να σταματήσει αυτό το φαινόμενο» αναφέρει στην «Ε» ο αντιδήμαρχος Πρασίνου κ. Γεώργιος Ζαούτσος, επισημαίνοντας παράλληλα ότι « όλα αυτά συνέβησαν σε μικρό χρονικό διάστημα, με μεγάλες απώλειες. Αν συνεχιστούν οι δολιοφθορές, τότε το πιλοτικό πρόγραμμα για τη διατήρηση της υγιεινής στους κοινόχρηστους χώρους από τα περιττώματα σκύλων, θα καταστεί ασύμφορο και πολύ κοστοβόρο για τον Δήμο!».

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο διαχείρισης της δράσης, περιβαλλοντολόγο της Διεύθυνσης Πρασίνου κ. Χρήστο Μανούσιο, βανδαλισμοί κυτίων, καταγράφηκαν στις εξής πλατείες της Λάρισας: Μαρίνου Αντύπα στη συνοικία Αβέρωφ, Ζιαζιά στη Χαραυγή, Μακρυγιάννη στη Χαραυγή, Αγίου Δημητρίου στη Νέα Σμύρνη, Ελευθερίας στα Πυροβολικά, Ηρώων Πολυτεχνείου στους Αμπελόκηπους, Δημητρακόπουλου στη Νεάπολη, καθώς και στο κυτίο που βρίσκεται έξω από το Δημαρχείο Λάρισας επί της οδού Παπαναστασίου.

Να σημειωθεί ότι τα κυτία υγιεινής, είναι ένα πιλοτικό πρόγραμμα που ξεκίνησε ο Δήμος Λαρισαίων και η Υπηρεσία Πρασίνου, με το σύνθημα: «Η γειτονιά είναι το σπίτι μας και τη θέλουμε καθαρή.

Αγαπάμε τα παιδιά μας. Αγαπάμε τους τετράποδους φίλους μας. Αγαπάμε τον εαυτό μας. Καθαρίζουμε ανέπαφα, έξυπνα, οικολογικά, τα περιττώματα σκύλων».

Μάλλον, όσοι διαφωνούν με το παραπάνω σύνθημα, και δεν τους ενδιαφέρει η υγιεινή του περιβάλλοντος που ζουν, δεν διστάζουν να καταστρέψουν το περιβάλλον και των υπολοίπων!

Πιθανώς μόνο με πρόστιμα μπορεί να συμμορφωθούν όσοι με θράσος προχωρούν σε τέτοιες πράξεις.

 

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass