«Οχι στη θεσμοθέτηση χώρων εποπτευόμενου θανάτου»

ΑΠΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥΝ

Δημοσίευση: 23 Φεβ 2019 16:35

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Λάρισας καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «για τη θεσμοθέτηση της δημιουργίας «χώρων εποπτευόμενης χρήσης» ναρκωτικών ουσιών» και αναφέρει ότι: «Στην ουσία πρόκειται για χώρους εποπτευόμενου θανάτου για τους νέους και αποτελεί πρόκληση για τη νέα γενιά όταν ονομάζει αυτή την εγκληματική μεθόδευση δικαίωμα του ατόμου να κάνει επιλογές αναφορικά με τη ζωή του.

Αποτελεί ένα από τα πιο απάνθρωπα κι εγκληματικά μέτρα διαχείρισης του προβλήματος των ναρκωτικών. Αφαιρούν έτσι τη δυνατότητα από τον εξαρτημένο να αλλάξει την πορεία του, να κερδίσει τη ζωή. Μετατρέπουν το σύνθετο πρόβλημα της τοξικοεξάρτησης σε πρόβλημα «ιατρικό» και «δημόσιας τάξης». Αυτό σημαίνει στην πράξη η πολιτική «μείωσης της βλάβης» της ΕΕ για τα ναρκωτικά».

* Το ΕΣΥΝ παράρτημα Λάρισας με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την κυβέρνηση, που «μέσω του Υπουργείου Υγείας, φέρνει διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιό του και αφορά στη δημιουργία «χώρων εποπτευόμενης χρήσης» ναρκωτικών ουσιών, τη δημιουργία προγραμμάτων απεξάρτησης από ΜΚΟ, ιδιώτες και άλλους.

Τα « shooting rooms» ή «χώροι τρυπήματος» έρχονται και συνδέονται με την προπαγάνδα υπέρ της χρήσης κάνναβης με άλλοθι τις θεραπευτικές της ιδιότητες (κάθε λίγο και λιγάκι εκδηλώσεις, ημερίδες, φεστιβάλ, εκθέσεις γύρω από τις «θαυματουργές» ιδιότητες του φυτού), εκφράζουν με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο την πολιτική της ανοχής, ότι η νεολαία πρέπει να μάθει να ζει με τις ουσίες οι οποίες δεν αποτελούν από μόνες τους πρόβλημα και ούτε υπάρχει κάποια πρόθεση δαιμονοποίησής τους αλλά μέσα στο υπάρχον κοινωνικο-οικονομικό πλαίσιο, της απουσίας δικαιωμάτων στη ζωή και στην εργασία της νεολαίας παρέχουν μια προσωπική μεν αλλά ανελεύθερη υιοθέτηση ενός τρόπου ζωής που διαμεσολαβείται από τις ουσίες.

Η κοινωνική ανοχή στο πρόβλημα της εξάρτησης είναι ένα πολυπαραγοντικό κοινωνικό φαινόμενο. Εξυπηρετεί πολύπλευρα το σύστημα τόσο οικονομικά ,καθώς δίνει φιλέτα επενδύσεων στις εταιρείες που θέλουν να επενδύσουν, όσο και πολιτικά καθώς λειτουργεί ως ένας ιδιότυπος τρόπος καταστολής και κοινωνικού ελέγχου.

Με βάση τη διεθνή εμπειρία όπου στην Ευρώπη λειτουργούν 78 «shooting rooms» εκ των οποίων τα 45 βρίσκονται στην Ολλανδία. Εκεί λειτουργούν παράλληλα με τα προγράμματα χορήγησης ηρωίνης σε χρήστες. Από τα ίδια τα στοιχεία που δίνει η κυβέρνηση της Ολλανδίας προς το EMCDDA (Ευρωπαϊκό Κέντρο Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας), δεν προκύπτει από πουθενά η αποτελεσματικότητα αυτού του μέτρου ως προς τη μείωση της χρήσης ή ως προς τη μείωση των θανάτων από ηρωίνη. Αντίθετα, διαγράφεται σταθερά αύξηση της χρήσης ηρωίνης.

Απαιτούμε να αποσυρθεί η προκλητικά εγκληματική διάταξη».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass