Συγχώρεση από τον Θεό, συγνώμη από τη μάνα…

*ΖΗΤΗΣΕ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΦΟΝΙΚΟΥ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ *ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ * «ΕΝ ΒΡΑΣΜΩ ΨΥΧΙΚΗΣ ΟΡΜΗΣ» ΖΗΤΑΕΙ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ – «ΣΕ ΗΡΕΜΗ ΨΥΧΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ» ΛΕΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Δημοσίευση: 06 Μαρ 2019 22:00

«Ζητώ συγχώρεση από τον Θεό που αφαίρεσα μια ζωή. Ζητώ συγγνώμη από τη μάνα του παιδιού».

Με αυτόν τον τρόπο έκλεισε την απολογία του ενώπιον ορκωτών και τακτικών δικαστών του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λάρισας ο δράστης του φονικού των Αγίων Αναργύρων σε μια υπόθεση που συγκλόνισε πριν από τρία χρόνια τη Λάρισα και αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα το μεσημέρι καθώς το δικαστήριο θα εκδώσει απόφαση.

Μετά από πολλές και πολύωρες συνεδριάσεις ολοκληρώθηκε η διαδικασία και πλέον μένει να αποφανθεί το δικαστήριο κυρίως στο αν ο κάτοικος των Αγίων Αναργύρων που σκότωσε με το όπλο του τον 23χρονο Αμπελακιώτη Ιωάννη Δημάκο, βρισκόταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση (όπως ζητάει η πολιτική αγωγή) ή «εν βρασμώ ψυχικής ορμής» (όπως θέλει η υπεράσπιση). Αυτή η λεπτομέρεια είναι που αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στο μέγεθος της ποινής.

Προ διετίας το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία (σε ήρεμη ψυχική κατάσταση), απόπειρα ανθρωποκτονίας, οπλοφορία και οπλοχρησία και τον τιμώρησε με συνολική ποινή κάθειρξης 24 ετών και 8 μηνών φυλάκισης ενώ του αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό.

«Ήθελα να τους φοβίσω για να φύγουν» εξήγησε μεταξύ άλλων ο κατηγορούμενος την ώρα της απολογίας του εξηγώντας μάλιστα αναλυτικά τις κινήσεις του κυρίως μάλιστα τη στιγμή που βρέθηκε μαζί με τον γιο του, στην κτηνοτροφική του μονάδα και είδε το θύμα με τον πατέρα του.

Ισχυρίστηκε πως οι δύο Αμπελακιώτες (πατέρας και γιος) είχαν όπλα ενώ ο πατέρας του θύματος, τον απείλησε λέγοντας πως θα τον σκοτώσει αν προέβαινε σε κάποια κίνηση. «Με σημάδεψαν και δεν μπόρεσα να σκεφτώ τίποτα άλλο» είπε και πρόσθεσε πως αυτός έριξε χαμηλά με το όπλο. «Προσπάθησα να προστατέψω τη ζωή μου και τη ζωή του παιδιού μου» είπε χαρακτηριστικά.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου για την πράξη της ανθρωποκτονίας αλλά υπογράμμισε πως τελέστηκε εν βρασμώ ψυχικής ορμής.

Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ημερών, ο πατέρας του θύματος είχε ισχυριστεί πως δεν βρέθηκαν στους Αγίους Αναργύρους για να κλέψουν πρόβατα αλλά για να δουν την κτηνοτροφική μονάδα. Ισχυρίστηκε επίσης πως δεν είχαν όπλα.

*Αξίζει να τονίσουμε πως έντονο είναι το ενδιαφέρον των κατοίκων των Αγίων Αναργύρων για τη συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ επίσης μεγάλη είναι η ψυχολογική στήριξη που παρέχουν στην οικογένεια. Τόσο στον Βόλο κατά τη διάρκεια του πρώτου δικαστηρίου όσο και στις συνεδριάσεις του ΜΟΕ στη Λάρισα γεμίζουν τις δικαστικές αίθουσες. Το ίδιο αναμένεται να γίνει και σήμερα κατά τη διάρκεια της τελευταίας και σημαντικότερης ημέρας.

 

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass