Μέχρι το Πάσχα βυθιζόμενα κολονάκια στους πεζοδρόμους

*ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΟΜΙΛΟΥ ΟΤΕ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ICT ΛΥΚΟΥΡΓΟ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟ * ΕΠΙΤΟΠΙΑ ΑΥΤΟΨΙΑ ΧΘΕΣ ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΟΤΕ

Δημοσίευση: 07 Μαρ 2019 22:12

Μέχρι και το Πάσχα θα έχουν τοποθετηθεί τα πρώτα βυθιζόμενα κολονάκια ελέγχου πρόσβασης στους πεζοδρόμους, υποστήριξε ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, μετά τη σύσκεψη που είχε χθες στο γραφείο του με τον διευθυντή Ομίλου ΟΤΕ στη Διεύθυνση ICT κ. Λυκούργο Αντωνόπουλο, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Δημ. Μαβίδη και στελέχη του ανάδοχου του έργου, Ομίλου ΟΤΕ.

Της συνάντησης προηγήθηκαν συσκέψεις μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου Λαρισαίων και στελεχών του Ομίλου ΟΤΕ, στο Δημαρχείο, σχετικά με τεχνικά θέματα και λεπτομέρειες για την έναρξη των εργασιών του έργου «Σύστημα ελέγχου πρόσβασης στους πεζοδρόμους» καθώς και επιτόπια αυτοψία στα σημεία όπου προβλέπεται να τοποθετηθούν τα βυθιζόμενα κολονάκια.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Καλογιάννη, το έργο θα ξεκινήσει άμεσα, αλλά δεν αποφασίστηκε ακόμη ποια θα είναι τα πρώτα σημεία, όπου θα τοποθετηθούν τα κολονάκια, ενώ διαβεβαίωσε πως οι εργασίες δεν περιλαμβάνουν μεγάλες τομές χάραξης πεζοδρόμων και οδών.

Για τη συνάντηση με τον κ. Αντωνόπουλο υποστήριξε ότι συζητήθηκαν τα πρώτα βήματα καθώς και η εξέλιξη του έργου, ενώ τόνισε πως: «τέθηκαν επί τάπητος τα τεχνικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Ήδη έχει γίνει η πρώτη αυτοψία στα σημεία και καθορίστηκαν τα επόμενα βήματα».

Το Κέντρο Ελέγχου του συστήματος θα στεγαστεί στο ισόγειο του Δημαρχείου Λάρισας, προβλέπεται να λειτουργεί σε 24ωρη βάση και απαιτεί ανθρώπινη παρουσία παρακολούθησης και διαχείρισης.

 Τα δύο πρώτα χρόνια, τη λειτουργία του θα αναλάβει ο ανάδοχος του έργου, που παράλληλα θα εκπαιδεύει προσωπικό του Δήμου Λαρισαίων.

Όπως δήλωσε στην «Ε» ο αντιδήμαρχος κ. Μαβίδης, τόσο η δημιουργία του Κέντρου Ελέγχου όσο και οι εργασίες τοποθέτησης των βυθιζόμενων κολόνων, θα δρομολογηθούν παράλληλα, ενώ άμεσα αναμένεται η προμήθεια όλου του εξοπλισμού του έργου.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται, η λειτουργία του ελέγχου βυθιζόμενων κολόνων, θα γίνεται με ασύρματο σύστημα και με κάμερες, που θα τοποθετηθούν στα σημεία αυτά, και θα «διαβάζουν» τις πινακίδες των αυτοκινήτων που επιτρέπεται ή όχι, να περάσουν.

Ο ανάδοχος Όμιλος ΟΤΕ, για τη δημιουργία του δικτύου, θα συνεργαστεί με τη μεγάλη αμερικανική εταιρεία δικτύων «Cisco», η οποία θεωρείται σήμερα από τις πιο αξιόπιστες στον κόσμο.

Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με τη μελέτη, το σύστημα ελεγχόμενης πρόσβασης θα αφορά στις δύο πεζοδρομημένες περιοχές του εμπορικού κέντρου και της περιοχής του Φρουρίου.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το έργο θα ολοκληρωθεί το φθινόπωρο του  2019 (σε 8 μήνες από τότε που υπογράφηκε η σύμβαση).

Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στο 1,1 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους του Δήμου με 680.000 ευρώ και από το ΕΣΠΑ – ΠΕΠ Θεσσαλίας με το ποσό των 450.000 ευρώ.

Αποτελεί στην ουσία το πρώτο καθοριστικό έργο της Λάρισας στην κατεύθυνση της «έξυπνης πόλης» και θέτει οριστικό τέλος στην ανεξέλεγκτη χρήση των πεζοδρόμων από οχήματα.

 

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass