Η σκέψη όλων στις γυναίκες…

ΑΡΧΕΣ, ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΧΘΕΣ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ

Δημοσίευση: 09 Μαρ 2019 15:24

Με ποικίλες εκδηλώσεις, με μηνύματα και ανακοινώσεις αρχές, φορείς και σύλλογοι τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας χθες στη Λάρισα.

Ειδικότερα, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας δόθηκαν τα αποτελέσματα των μαστογραφιών των γυναικών που συμμετείχαν στη δράση, που έτρεξε η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στέρεας για την πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού. Η δράση πραγματοποιήθηκε από τις κινητές μονάδες της 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στέρεας έξω από το Διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα, από τη Δευτέρα 3/12/2018 έως την Παρασκευή 14/12/2018. Η παράδοση των αποτελεσμάτων της μαστογραφίας πραγματοποιήθηκε ανήμερα της γιορτής της Γυναίκας με σκοπό να τιμηθούν οι γυναίκες της Θεσσαλίας και να σταλεί το μήνυμα πως η πρόληψη είναι πολύτιμο δώρο που η κάθε γυναίκα μπορεί να κάνει στον εαυτό της. Η παράδοση των αποτελεσμάτων πραγματοποιήθηκε παρουσία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, ο οποίος αφού πρώτα ευχήθηκε στις γυναίκες που σήμερα γιορτάζουν, τόνισε ότι «η μεγάλη ανταπόκριση των γυναικών στη δράση που υλοποιήσαμε αποτελεί για εμάς εντολή να συνεχίσουμε και στο μέλλον να προγραμματίζουμε παρόμοιες δράσεις που ακουμπούν τον άνθρωπο». Πάνω από εκατό γυναίκες συμμετείχαν στη δράση ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη δράση υλοποιήθηκε για όγδοη φορά τα τελευταία χρόνια. Την παράδοση των αποτελεσμάτων πραγματοποίησαν οι επιβλέποντες ιατροί της δράσης, ο ακτινολόγος Χρήστος Γουλόπουλος και η χειρίστρια Ακτινολογικών Μηχανημάτων Μαρία Κουλιούμπα.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Εκδήλωση για τις γυναίκες εργαζόμενες του Δήμου Λαρισαίων, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Λαρισαίων, χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης, ενώ ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα από τους μουσικούς Γιάννη Πλάδα και Γιάννη Κοτσερίδη και απαγγελία ποιημάτων αφιερωμένων στις γυναίκες από την ηθοποιό και σκηνοθέτιδα Χρυσούλα Χρήστου.

ΡΕΝΑ ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ

«Είμαστε γυναίκες. Και αυτός είναι λόγος να χαιρόμαστε, όχι να σωπαίνουμε, να κρυβόμαστε, να φοβόμαστε. Η λεκτική, ψυχολογική και σωματική βία που ασκείται στις γυναίκες δεν έχει ηλικία, δεν αναγνωρίζει μορφωτικό επίπεδο ή οικονομική επιφάνεια. Είναι παντού, είναι ταμπού και πρέπει να σπάσει», σημείωσε η υποψήφια δήμαρχος Λάρισας, Ρένα Καραλαριώτου.

Σε μία συμβολική κίνηση, με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λάρισα Μπροστά», μαζί με υποψήφιες του συνδυασμού επισκέφθηκαν το Συμβουλευτικό Κέντρο Λάρισας, το οποίο λειτουργεί υπό τη διοίκηση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Δύο Φύλων, όπου και ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του φορέα, τις υπηρεσίες και τη στήριξη που προσφέρει στις γυναίκες θύματα βίας, από τη νομική σύμβουλο του Κέντρου, Σοφία Λιάκου και τη διοικητική σύμβουλο υποδοχής, Αμαλία Παλλαντζά. Την υποψήφια δήμαρχο Λαρισαίων συνόδευαν οι υποψήφιες Σοφία Ζαχαρή, Δέσποινα Μίγα-Κατσογιάννη και Φωτεινή Καλογήρου-Τουρσουνίδου.

Ο ΤΟΜΕΑΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΗ ΝΔ

«Η 8η Μάρτη δεν είναι μια τυπική επέτειος αφιερωμένη στις γυναίκες. Είναι η ημέρα που σηματοδοτεί τους αγώνες των γυναικών για την απελευθέρωση και τη χειραφέτησή τους, από την εκμετάλλευση και την καταπίεση και τις κάθε είδους προκαταλήψεις σε βάρος τους». Αυτό υποστηρίζει, σε ανακοίνωσή του ο Τομέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των φύλων της ΝΟΔΕ ΝΔ Λάρισας, προσθέτοντας πως σήμερα, περισσότερο πάρα ποτέ, οι αγώνες του παρελθόντος πρέπει να γίνουν φωτεινά παραδείγματα για τους αγώνες του μέλλοντος. Να εμπνευστούμε και να παραδειγματιστούμε από τις χιλιάδες γυναίκες που έδωσαν το παρών σε όλες τις ιστορικές περιόδους της χώρας μας. Γιατί όπως έχει γράψει ο Φ.Ντοστογιέφσκι «Οι γυναίκες είναι ικανές από το μηδέν, να κάνουν το παν».

Η ΕΛΟΣΥΛ

Η ΕΛΟΣΥΛ σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής τίμησαν την Ημέρα της Γυναίκας στο στέκι του Αγίου Νικολάου. Ομιλήτρια ήταν η κ. Λίνα Φωλίνα ενώ απαγγέλθηκαν ποιήματα για τη γυναίκα. Η ημέρα έκλεισε με την προσφορά εδεσμάτων από την ΕΛΟΣΥΛ και χορό με συνοδεία με ζωντανή μουσική.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass