Τα «πρόσωπα» του φετινού Καρναβαλιού στο νομό

ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΗ Η ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ, ΚΥΡΙΑΡΧΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΤΙΡΑ ΣΤΑ ΑΡΜΑΤΑ - Ο «ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΣ», Ο «ΑΕΡΟΠΟΡΟΣ», Η «ΠΡΟΕΔΡΟΣ» ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ…

Δημοσίευση: 10 Μαρ 2019 22:04

Η πολιτική σκηνή φαίνεται να μην εμπνέει ιδιαίτερα φέτος τους διοργανωτές των καρναβαλικών εκδηλώσεων στον νομό Λάρισας, πέρα από κάποιες εξαιρέσεις. Σύμφωνα με όσα ετοιμάζονται ακόμη, στα εποχικά εργαστήρια αρμάτων, για να παρουσιαστούν στις μεγάλες παρελάσεις της Αποκριάς σε διάφορες πόλεις του νομού, διαπιστώνεται ότι η πολιτική σάτιρα αποτελεί μια μικρή πινελιά στο σύνολο των θεμάτων τους.

Ξεχωρίζουν η καρικατούρα του Πάνου Καμμένου μέσα σε ένα F16 στην παρέλαση που θα γίνει στο Συκούριο και το «παλιό ΠΑΣΟΚ, το ορθόδοξο», που θα αναδείξει με άρμα του ο Επιμορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος κοινότητας Ευυδρίου, στα Φάρσαλα, ξυπνώντας μνήμες του 1981, με την εκλογή του Ανδρέα Παπανδρέου στην κυβέρνηση. Μάλιστα το τελευταίο σατιρίζει το ομώνυμο πολιτικό κίνημα, που εμφανίζεται διαδικτυακά, με σύμβολό του τον πράσινο ήλιο του ΠΑΣΟΚ και ένα καντήλι!

Ουδέτερη πολιτική σάτιρα επέλεξε να εμφανίσει ο Τύρναβος στη φετινή μεγάλη παρέλαση αρμάτων του. Συγκεκριμένα, η μόνη πολιτική φιγούρα που θα εμφανιστεί, θα είναι αυτή του «Καίσαρα»! Πρόκειται για μια γενική σατιρική διάθεση όλων των σύγχρονων αυτοκρατοριών.

Αυτά προβλέπεται να είναι φέτος τα πολιτικά σατιρικά άρματα στον νομό Λάρισας και πιθανόν η έλλειψη ενδιαφέροντος να σατιρίσει ο κόσμος τα πολιτικά πρόσωπα και γενικότερα την ελληνική πολιτική σκηνή να οφείλεται στις επικείμενες εκλογές.

Ίσως, να υπάρχει μια συγκρατημένη χιουμοριστική διάθεση για τα πολιτικά θέματα, ώστε να αποφευχθούν συγκρούσεις και να διεξαχθούν χωρίς προβλήματα οι αποκριάτικες γιορτές, που έχουν συνώνυμο το κέφι και τη χαρά.

Απ΄ την άλλη, μπορεί να υποθέσει κανείς ότι τα πολιτικά θέματα μπορεί και να κούρασαν και έτσι οι καλλιτέχνες των καρναβαλικών ομάδων αναζήτησαν απλά να φιλοτεχνήσουν εντυπωσιακές δημιουργίες με πλούσια χρώματα και ελεύθερη εικαστική δημιουργία.

Φυσικά αυτό δεν σημαίνει πως μεμονωμένοι καρναβαλιστές δεν θα επιλέξουν να φορέσουν μάσκες πολιτικών προσώπων, που και φέτος παρήγαγε η βιομηχανία των αποκριάτικων ειδών.

Κυριαρχούν οι χάρτινες μάσκες του Πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου, του αντιπροέδρου της Ν.Δ. Αδωνι Γεωργιάδη (η οποία πλασάρεται με την ονομασία «Μπουμπούκος»), της Μέρκελ (βγαίνει και σε εκδοχή βρικόλακα), του Αμερικανού Προέδρου Τραμπ, της Ζωής Κωνσταντοπούλου (πλασάρεται με την ονομασία «Η πρόεδρος»), κ.ά. Επίσης, στη μόδα και πάλι εμφανίζεται η μάσκα των «Ανώνυμους».

Της Λένας Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass